در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۸۴۰۶
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶
تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ستاد حقوق بشر، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، جامعه المصطفی (ص) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز (دوشنبه) به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری دانا مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ستاد حقوق بشر، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، جامعه المصطفی (ص) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز (دوشنبه، ۲۳ اسفند) برگزار شد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست پنج جانبه تفاهم‌نامه حقوق بشر اسلامی، اظهار کرد: حقوق بشر اسلامی موضوع مهمی است که متاسفانه در عرصه‌های بین‌المللی از آن غفلت شده است. اگرچه حقوق بشر از قرن ۲۰ در قالب اسناد بین المللی توسعه یافته و در قالب اسناد بین المللی تدوین شده است، اما واقعیت این است که حقوق بشر کالای غربی و نوین نیست بلکه ریشه در ادیان الهی و به ویژه دین مبین اسلام دارد.

وی با اشاره به نشست پنج جانبه تفاهم‌نامه حقوق بشر اسلامی، افزود: با تجمیع ظرفیت‌های موجود باید دستاورد‌ها و آموزه‌های دین مبین اسلام را در عرصه جهانی تبیین کنیم.

غریب آبادی اضافه کرد: حقوق بشر و دفاع از حقوق مسلمانان و مظلومان جهان مورد غفلت واقع شده است و اتخاذ رویکرد‌های دوگانه در حقوق بشر پذیرفته نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: به منظور مفهوم سازی و هنجارسازی مفاهیم حقوق بشر اسلامی باید اقدام کنیم. این موضوع به معنای مخالفت با حقوق بشر کنونی که ما نیز عضو برخی از معاهده‌های آن هستیم نیست، بلکه باید توجه ویژه‌ای به مفاهیم حقوق بشر اسلامی شود تا دستاورد‌های اسلام و آموزه‌های دین اسلام را در این حوزه برای افکار عمومی و رسانه‌های بین المللی تبیین کنیم.

وی با اشاره به تدوین دانشنامه حقوق بشر اسلامی، ادامه داد: تدوین دایره‌المعارف و یا دانشنامه حقوق بشر اسلامی اقدام مهمی برای کشور‌های اسلامی است و قابلیت ترجمه برای کشور‌های دیگر را دارد تا زمانی که صحبت از حقوق بشر اسلامی می‌شود همگان بدانند از چه سخن می‌گوییم.

غریب آبادی با اشاره به ضرورت دفاع از حقوق مسلمانان و مظلومان جهان، اضافه کرد: متأسفانه این مهم از سوی سازوکار‌های حقوق بشری غفلت عامدانه شده است و ما شاهد رویکرد‌های تبعیض آمیز از سوی سازمان‌های بین المللی هستیم.

وی تصریح کرد: در زمینه حمایت از حقوق مسلمانان، هیچ مجمع بین‌المللی به جز سازمان همکاری‌های اسلامی که به نوعی در میان آن‌ها تشتت آراء دیده میشود، وجود ندارد.

غریب آبادی تأکید کرد: ضرورتی ندارد که دفاع از حقوق بشر از سوی سازوکار‌های دولتی صورت گیرد، بلکه سازوکار‌های غیر دولتی و سمن‌ها نیز در این زمینه به صورت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای می‌توانند فعالیت کنند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه بيان کرد: لازم است نقض حقوق مسلمانان به گوش سازمان‌های بین‌المللی رسانده شود که این موضوع یکی از اهداف مهم این تفاهم‌نامه است.

غریب آبادی با بیان اینکه ما مخالف سیاسی کردن مفهوم حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن هستیم، تصريح کرد: هدف از این تفاهمنامه صرفا دفاع از حقوق مسلمانان و مظلومان جهان است.

ضرورت گذر از رویکرد منفعلانه در حقوق بشر

آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در این نشست گفت: بحث حقوق بشر در اسلام از اهم مسائلی است که به آن پرداخته می‌شود گر چه امروزه برخی از این واژه‌ها استفاده می‌کنند و با استفاده از ابزار‌های فریبنده به مطامع خود دست می‌یابند، ولی با تأکید‌هایی که در اسلام نسبت به انسان و کرامت انسان صورت گرفته باید در این عرصه با ادبیات بین المللی فعالیت شود.

وی ادامه داد: باید از رویکرد منفعلانه گذر کنیم و به صورت فعال در عرصه حقوقی با این مسائل برخورد داشته باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بيان کرد: این تفاهم‌نامه با رویکرد آموزشی - پژوهشی می‌تواند با ادبیات بین‌المللی تلاش‌هایی جدی را در این زمینه داشته باشد و اشکالاتی را که برخی نسبت به اسلام مخصوصا احکام جزایی اسلام و مباحث مربوط به زنان مطرح می‌کنند را رفع کند.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه روزانه با مشکلات متعددی که در رابطه با مسلمانان ایجاد می‌کنند، مواجه هستیم، اظهار کرد: امروزه با مباحث مربوط به اسلام ستیزی، شیعه هراسی و ایران هراسی که غرب ایجاد کرده روبه‌رو هستیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه هر وجدان بشری دفاع از حقوق انسان را یک اصل مسلم تلقی می‌کند، افزود: متأسفانه امروزه با نبود اقدام به موقع سازمان‌های بین المللی در مسائل مختلف مثل یمن، افغانستان، بحرین و ... مواجه هستیم و یا اعدام ۸۱ نفر در یک روز در عربستان که ۴۱ نفر از آنها جزو شیعیان بودند در تاریخ این کشور بی سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه با نگرش‌های غلط و افراطی به نام دین و اسلام که برخی مطرح می‌کنند، مواجه هستیم، تصريح کرد: متأسفانه برخی به نام اسلام به اسلام بی مهری و ستم می‌کنند.

آیت‌الله رمضانی یادآور شد: آنچه مورد تاکید اسلام است این است که نظام اخلاقی و معنوی باید در جامعه بشری حاکم شود تا همگان طعم عدالت را بچشند.

وی با بیان اینکه بحث دفاع از حقوق بشر سرلوحه همه آموزه‌های اسلامی است، گفت: اگر بخواهیم تمدن اسلامی به معنای واقعی کلمه را در دنیا دنبال کنیم نیازمند نرم افزار با ادبیات بین المللی هستیم.

استفاده از آموزه‌های فطری اسلام برای دفاع از مردم مظلوم جهان

حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در ادامه این نشست، گفت: تلاش‌های خوبی در سال‌های گذشته نسبت به جنایت‌هایی که علیه مسلمانان شد، شکل گرفت.

وی ادامه داد: اقدامات حقوقی خوبی در رابطه با جنایاتی که آمریکا علیه ملت ایران و سردار سلیمانی داشت، انجام شده است، اما هنوز تا نتیجه‌گیری نهایی زمان باقی است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اعدام ۸۱ نفر در عربستان سعودی، افزود: این اقدام عربستان محکوم است.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور گفت: وقتی صحبت از حقوق بشر اسلامی می‌شود یعنی استفاده از آموزه‌های فطری و بشری دین مبین اسلام برای دفاع از همه مردم مظلوم جهان که دسترسی به حقوق خود ندارند.

وی افزود: توانمندسازی مسلمانان برای دفاع از حقوق خودشان از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است که باید ظرفیت‌هایی برای آنها در قالب‌های NGO ایجاد کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با طرح این سوال که چرا باید یهودی ستیزی را با کمک رسانه‌ها جرم انگاری کنند، اما برای اسلام ستیزی اقدامی نمی‌کنند، بيان کرد: اگر یهودی ستیزی جرم است حتما اسلام ستیزی هم باید جرم تلقی شود.

حقوق بشر در دنیای غرب نقاب خوش رنگ و لعابی بیش نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: بنیاد حقوق بشر اسلامی بر مبنای خلافت الهی تدوین شده، زیرا انسان خلیفه خدا و دارای کرامت و شرافتی است که خداوند هستی عالم را در تملک انسان‌ها در آورده است.

وی اضافه کرد: حقوق بشر بدون بنیاد در دنیای غرب براساس اجماع عقلایی شکل گرفته و بی بنیادی حقوق بشر در نگاه غربی موجب شده است تا از آن استفاده ابزاری شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: حقوق بشر در دنیای غرب نقاب خوش رنگ و لعابی بیش نیست و پشت آن لیبرالیسم فردگرایانه است که محور ارزش‌های دنیای غرب محسوب می‌شود و حتی دنیای غرب وقتی پای منفعت و سودجویی به میان بیاید به این موضوع هم اعتقادی ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری اضافه کرد: بشریت امروز نیازمند حقوق بشر اسلام بنیاد است و چهره کریه سودانگاری غرب باعث شده تا از هر ابزاری حتی حقوق بشر برای منفعت خود استفاده کند.

برخورد‌های دوگانه جوامع غربی با مقوله حقوق بشر

حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی رئیس جامعه المصطفی نیز در این نشست گفت: اهتمام اسلام به حقوق و کرامت اسلام و تکریم بنی آدم از نکاتی است که امروز بیش از هر زمان دیگری از حقوق بشر سخن گفته می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: همه انسان‌ها از کرامت ذاتی برخوردارند و این کرامت در نظام حقوق اسلام تبلوریافته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی اضافه کرد: حقوق بشر باید در ابعاد فکری، معرفتی و نظری مورد توجه قرار گیرد و از بعد عملی نیز حامی مظلومان باشد.

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به برخورد‌های دوگانه جوامع غربی با مقوله حقوق بشر افزود: به نام دفاع از انسان اقداماتی انجام می‌دهند این در حالی است که در مقابل برخی بی عدالتی ها، ظلم‌ها و جنایات سکوت می‌کنند و این رفتار‌ها تبعیض آمیز است.

انتهای پیام/

ارسال نظر