در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۸۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۸
دارویی که زمانی برای درمان اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می‌گرفته، ممکن است بتواند تخریب و انحطاط شبکیه چشم را درمان کند.
درمان انحطاط شبکیه چشم با داروی ضد اعتیاد

به گزارش خبرگزاری دانا و به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی دریافتند که دارویی که زمانی به طور گسترده برای درمان اعتیاد به الکل استفاده می‌شد ممکن است بتواند به بهبود بینایی در افراد مبتلا به اختلالات بینایی کمک کند.

این دارو که بر روی موش‌ها آزمایش شده است، بینایی را در انسان‌های مبتلا به بیماری ارثی  ورم رنگیزه‌ای شبکیه (Retinitis pigmentosa)  احیا کرد و ممکن است بتواند در سایر اختلالات مانند تباهی لکه زرد (Macular degeneration) که به افزایش سن مرتبط است کمک کند.

محققان دریافتند که داروی دی‌سولفیرام که "Antabuse" نیز نامیده می‌شود نه تنها آنزیم‌های دخیل در تجزیه الکل در بدن را مختل می‌کند بلکه بر آنزیم‌هایی که "رتینوئیک اسید" (Retinoic acid) می‌سازند اثر می‌گذارد. موش‌هایی که با دی‌سولفیرام تحت درمان قرار گرفته بودند، ‌حتی آن دسته‌ای که تقریبا نابینا شده بودند، کاهش  رتینوئیک اسید نشان دادند و عملکرد آن‌ها در تشخیص تصاویری که بر صفحه رایانه به نمایش گذاشته شده بود، بهبود یافت.

به گفته‌ محققان، از آنجا که این دارو توسط سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفته است موانع نظارتی کمی بر سر راه آن قرار دارد. این یک درمان دائمی نیست اما در حال حاضر هیچ درمانی حتی برای بهبود موقتی بینایی وجود ندارد.

طی مراحل بعدی، محققان با چشم‌پزشکان همکاری می‌کنند تا یک آزمایش بالینی بر روی مجموعه کوچکی از افراد مبتلا به انحطاط پیشرفته شبکیه چشم که هنوز به طور کامل باعث آسیب نشده انجام دهند.

اگر این دارو با الکل مصرف شود عوارضی چون سردرد، حالت تهوع، گرفتگی عضلات و گرُگرفتگی به همراه خواهد داشت.

محققان امیدوارند که این پیشرفت به توسعه دارویی جدید برای کمک به بهبود بینایی در افراد مبتلا به اختلالات چشم کمک کند.

انتهای پیام 

ارسال نظر