در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۹۶۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳
معاون امور دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان:
معاون امور دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان از آمادگی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها برای تهیه وعده‌های افطار و سحری دانشجویان خوابگاهی و نیز مشارکت ۱۵۰ دانشگاه در طرح ارتقای آشپزخانه‌ها از سنتی به صنعتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانا، صمد حاج جباری در گفت و گو با ایرنا درباره برنامه های صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای بازگشایی دانشگاه ها و آمادگی آشپزخانه ها به منظور پخت وعده های غذایی دانشجویان توضیحاتی ارایه کرد.

وی درباره آمادگی دانشگاه ها برای تهیه وعده های افطار و سحری دانشجویان خوابگاهی اظهار داشت: دانشگاه ها از ۱۴ فروردین ماه که فعالیت حضوری خود را از سر گرفتند، برای تهیه وعده های افطار و سحری دانشجویان برنامه ریزی کرده اند و این وعده ها در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.

ارتقای آشپزخانه ۱۵۰ دانشگاه به صنعتی

حاج جباری با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان در دو سال گذشته به منظور ارتقای آشپزخانه ها و خوابگاه ها در کنار دانشگاه ها حضور داشت، گفت: سیاست صندوق رفاه دانشجویان، تبدیل آشپزخانه های سنتی به صنعتی است و روی تجهیزات آشپزخانه ها و رستوران ها از نظر رعایت بهداشت، سرعت عمل و کیفیت نظارت می کنیم. از سوی دیگر، تقویت تجهیزات باید به روز رسانی شود، به عنوان مثال انتظار این بود که برای طبخ کباب کوبیده به جای دست از دستگاه های مکانیزه استفاده شود که این امر محقق شد.

معاون امور دانشجویان صندوق رفاه درباره رعایت دستورالعمل های بهداشتی در آشپزخانه ها همزمان با بازگشایی دانشگاه ها، تاکید کرد: پیش از این، دستورالعمل های بهداشتیِ ابلاغ شده به دانشگاه ها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است.

حاج جباری درباره ارتقای آشپزخانه های دانشگاه ها با بیان برخی نکات، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲ آشپزخانه در طرح ارتقا شرکت کردند و از سوی صندوق رفاه دانشجویان حمایت شدند. در ۲ سال گذشته که کرونا محدودیت هایی در ارایه غذا به دانشجویان ایجاد کرد، فرصتی برای دانشگاه ها ایجاد شد تا در ارتقای آشپزخانه ها مشارکت کنند.

آمادگی دانشگاه‌ها برای تهیه افطار و سحری دانشجویان خوابگاهی

به گفته این مسوول صندوق رفاه دانشجویان، با احتساب دانشگاه های مشارکت کننده در طرح ارتقای سال ۹۹، حدود ۱۵۰ دانشگاه نسبت به ارتقا و صنعتی سازی آشپزخانه ها اقدام کردند. به طور کلی، شاهد مشارکت بیش از ۹۰ درصد دانشگاه ها در این طرح بودیم و با وجود غیرحضوری شدن کلاس ها، دانشگاه ها از این فرصت بهترین استفاده را کردند.

کیفیت برنج مورد استفاده در غذای دانشجویی

حاج جباری در ادامه این گفت و گو با اشاره درباره انتقادهایی که در خصوص کیفیت برنج طبخ شده در آشپزخانه ها از سوی دانشجویان مطرح شده، خاطرنشان کرد: برنج مورد استفاده در آشپزخانه ها مخلوطی از برنج ایرانی و خارجی است تا از نظر کیفی و ظاهری، خوشایند دانشجویان باشد. بر اساس رایزنی های صندوق رفاه دانشجویان با وزارت جهاد کشاورزی، به دنبال حمایت بیشتر از دانشگاه ها در تهیه مواد اولیه دارای کیفیت و قیمت مناسب هستیم.

تهیه بدون واسطه اقلام غذایی 
معاون صندوق رفاه دانشجویان در این باره توضیح داد: بودجه غذا در بودجه کلی دانشگاه ها لحاظ شده است و طبق هماهنگی ها با وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه ها از این به بعد مواد اولیه غذایی را به صورت مستقیم و بدون واسطه تهیه می کنند که مقرون به صرفه تر باشد و غذای مناسب تر و با کیفیتی برای دانشجویان در نظر گیرند. هزینه خرید گوشت، برنج و روغن از محل تولید تا مصرف، چند دست می چرخد تا در اختیار دانشگاه ها قرار گیرد. در این میان، تلاش صندوق رفاه، کاهش واسطه ها و تهیه گوشت مورد نیاز از طریق امور پشتیبانی دام به صورت مستقیم است.

حاج جباری ادامه داد: بخشی از بودجه غذا توسط دانشجو و بخشی دیگر از محل یارانه ها تأمین می شود، با این حال نرخی که دانشجو برای خرید یک وعده غذا می پردازد با قیمت تمام شده یک پرس غذا متفاوت است. نظر دانشگاه ها بر این است که مابه التفاوت آن به دانشگاه ها پرداخت شود و هر دانشگاه مبلغی برای این موضوع در نظر دارد. صندوق رفاه دانشجویان بابت پرداخت این ما به التفاوت، پولی در اختیار ندارد و فقط می تواند هماهنگی های لازم را برای پرداخت این مبلغ به دانشگاه ها انجام دهد.

کلاس های حضوری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور از روز  دوشنبه ۱۴ فروردین ماه آغاز شد و محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم شروع آموزش حضوری دانشگاه تهران حضور یافت.


انتهای پیام/

ارسال نظر