
به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر علی معتمدزادگان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص برنامه ملی "تور ملی فناوری" گفت: این طرح، برنامهای به سفارش معاونت فناوری وزارت علوم و توسط انجمن پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری و فناوری ایران اجرایی میشود و هدف آن کمک به کارشناسان سازمانهای نوآوری مانند مناطق نوآوری، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و شتابدهندهها است.
وی اظهار کرد: در قالب تورهای فناوری، کارشناسان این مراکز انتقال تجارب خواهند کرد و یا پروژه نوآوری به میزان پارکی که تجربه موفق دارد، اجرایی میشود.
معتمدزادگان ارائه آموزشهای لازم و شبکه سازی میان مراکز نوآوری را از دیگر ماموریتهای این برنامه ملی عنوان کرد و یادآور شد: دورههای بازآموزی و توان افزایی برای کارشناسان حوزههای ستادی برگزار میشود. ما حوزههایی مانند دفاتر حقوقی، واگذاری اراضی، طرحهای عمرانی، نظارت و ارزیابی، پذیرش، منتورینگ و سایر بخشها، هر کدام به صورت جزیرهای و بر اساس سعی و خطا یکسری تجربیاتی کسب کردند و گاها تجربیات خوبی به دست آمده است.
رئیس هیأت مدیره انجمن علمی پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران، خاطر نشان کرد: بر این اساس تلاش ما بر این است که با برگزاری تور فناوری، کارشناسان از سایر پارکهای علم و فناوری بازدید کنند و هم با موضوعات تخصصی خود بیشتر آشنا شوند و در نهایت یک شبکه تعاملی میان آنها ایجاد شود.
معتمدزادگان ادامه داد: در انجمن علمی پارکهای علم و فناوری برای این منظور چندین دوره آموزشی برای این کارشناسان پیشبینی کردیم که اولین آن طراحی فضای کالبدی پارکهای علم و فناوری است و بعد از دورههای آموزشی در حوزههایی چون نظارت و ارزیابی، جذب و پذیرش، فرآیند مدیریتی مراکز رشد، امور حقوقی و قراردادهای پژوهشی از دیگر اولویتهای آموزشی است.
وی با بیان اینکه برگزاری این دورهها از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز میشود، خاطر نشان کرد: از آنجایی که متولی اجرای این برنامه معاونت فناوری وزارت علوم است، عناوین این دورهها با هماهنگی این معاونت تعریف خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره انجمن علمی پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران، اظهار کرد: قرار بود برنامه عملیاتی طرح ملی تور فناوری ایران از اردیبهشت ماه اجرایی شود، ولی از آنجاییکه برگزاری آن با نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری تداخل دارد، زمان آن به تعویق افتاد و از اواخر اردیبهشت ماه شاهد اجرای این برنامه هستیم.
به گزارش ایسنا، تورهای فناوری از سری برنامههای توسعه فناوری و آشنایی جامعه هدف با اقتصاد دانش بنیان و تغییرات فضای کسب و کار محسوب میشوند که اهدافی چون توسعه فرهنگ فناوری و نوآوری، شناسایی توانمندیهای فناورانه داخلی، بررسی زمینههای عرضه و تقاضای فناوری و تکمیل دانش فنی را دنبال میکنند.
سفرهای علمی علاقهمندان به فناوری، فناوران و فعالان کسب و کار حوزه فناوری سبب تعامل مستقیم، حضور در محیط و درک بهتر شرایط و ویژگیهای فناوری بین عرضه و تقاضای تکنولوژیهای موجود میشود.
آشنایی فناوران استان با شرکتها و واحدهای فناور مستقر در سایر پارکها و مراکز دانشبنیان، آشنایی فناوران استان با شرکتهای فعال در صنعت، آشنایی دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مسئولین دانشگاهی با توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان استان، آشنایی دانشجویان و اساتید با پارک علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان، ایجاد بستر مناسب تعامل میان دانشجویان و اساتید با فناوران صنایع و شرکتهای فناور و ایجاد انگیزه در دانشجویان برای ورود به حوزه اقتصاد دانش بنیان از اهداف این برنامه ملی است.
مخاطبان این برنامه ملی هستهها و واحدهای مستقر در پارکهای علم و فناوری، اعضای هیات علمی، اساتید و مسئولین دانشگاهی، دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، مدیران دستگاههای اجرایی، صاحبان صنایع کوچک و بزرگ و سرمایهگذاران است.
انتهای پیام/