در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۳۹۷۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت مردمی و وزارت تعاون یکی از برنامه های اصلی خود در سال ۱۴۰۱ را توسعه مشاغل خانگی قرار داده و در این راستا نظام صدور مجوزها در این بخش تسهیل شده است.
به گزارش خبرگزاری دانا حجت الله عبدالملکی در مراسم گشایش دو نمایشگاه گل و گیاه و محصولات بانوان کارآفرین در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی مشهد افزود: برای تسهیل صدور مجوزها، از ۵۰۰ شغل خانگی مصوب، ۳۵۰ شغل به مشاغل اعلان محور تبدیل و بلافاصله برای آن‌ها مجوز صادر شد.
وی بیان کرد: ۱۵۰ شغل خانگی باقیمانده نیز تایید محور شدند که طبق دستورالعمل جدید باید دستگاه‌های اجرایی ظرف سه روز از زمان ابلاغ پاسخ استعلام برای صدور مجوز آن‌ها را بدهند در غیراین صورت سیستم آن را تایید شده محسوب خواهد کرد.
عبدالملکی اظهار داشت: در دو ماهه پایانی سال گذشته ۷۵ هزار مجوز برای مشاغل خانگی در کشور صادر شد و مساله صدور مجوز برای مشاغل خانگی را یکبار برای همیشه حل کردیم.
وی ادامه داد: امسال سه اقدام بزرگ را برای مشاغل خانگی رقم خواهیم زد که شامل افزایش منابع تسهیلات بانکی برای مشاغل خانگی به میزان ۲۰۰ درصد نسبت به سال گذشته است به طوری که از رقم دو هزار میلیارد تومان درسال گذشته به ۶ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت که سه هزار میلیارد تومان برای نیمه نخست امسال بوده و در صورت جذب باقی آن نیز اختصاص می‌یابد.
وزیر تعاون نسبت به اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای اشتغالزایی بانوان حاشیه شهر مشهد در حوزه مشاغل خانگی در قالب تفاهم نامه چهار جانبه با شهرداری و برخی ارگان‌های دیگر اعلام آمادگی کرد.

مهارت فنی و حرفه‌ای لازمه ایجاد شغل است
عبدالملکی توسعه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را لازمه هر نوع اشتغال دانست و گفت: سال گذشته سازمان فنی و حرفه‌ای ۲۶۰ میلیون نفر – ساعت مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را آموزش داد که امسال برای این سازمان ۳۵۰ میلیون نفر-ساعت آموزش با نگاه به توسعه مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: افزون بر این امسال در راستای عمل به شعار سال ۳۰ میلیون نفر – ساعت آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای نیز برای واحد‌های دانش بنیان و فناور در کشور در نظر گرفته شده است.
عبدالملکی اظهار داشت: زنان زیادی در بخش‌های مختلف و حتی واحد‌های تولیدی فعالیت دارند و ۲۰ درصد از کارگران کشور را زنان تشکیل می‌دهند و البته ما آرزو داریم که به روزی برسیم که هیچ زنی به اجبار و مشکلات اقتصادی وارد کار نشده باشد بلکه برای نقش آفرینی در تولید و پیشرفت کشور و رفاه بیشتر خانواده وارد عمل شود.
وی ادامه داد: یکی از بخش‌های پرظرفیت برای فعالیت زنان مشاغل خانگی است، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با کارگران اعلام کردند که میزان جمعیت فعال در کشور پایین است و این یکی از شاخص‌های کمتر توسعه یافتگی است که یکی از اشکالات بازار کار در کشور ما است، اما بخش قابل ملاحظه‌ای که وارد بازار کار نمی‌شوند، بانوان هستند.
وی بیان کرد: بخش مشاغل خانگی می‌تواند بانوان با تقوا و مومن ما را وارد بازار کار کرده و جمعیت فعال کشور را افزایش دهد و همزمان با رسیدگی به مسائل خانه، همسر و فرزندان به اقتصاد خانواده و کشور کمک کند، در کنار این آقایان هم می‌توانند در مشاغل خانگی مشغول شوند، البته باید در نظر داشت که نسبت مشاغل خانگی در کشور‌های پیشرفته دنیا چهار تا پنج برابر کشور ما است.
وزیر تعاون با اشاره به نمایشگاه گل و گیاه و نمایشگاه محصولات بانوان کارآفرین مشهد، این دو رسته شغلی را از بخش‌های تولیدی کم هزینه، اما پردرآمد و اشتغال زا دانست و افزود: امسال این وزارتخانه برنامه‌های جدیدی برای توسعه بازار‌های مشاغل خانگی دارد که به زودی اعلام می‌شود.

۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه مستقیم به مردم داده می‌شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نظام‌های سیاسی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول مربوط به نظام‌های حاکمیتی و سیاسی مانند کشور‌های اروپایی و آمریکایی می‌شود که متکی به پول و قدرت سرمایه داران هستند، دسته دوم کشور‌هایی بوده که منشا قدرت و حاکمیت در آن‌ها قدرت‌های بزرگ دنیا و می‌توان کشور‌های کوچک و همچنین برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس را در آن زمره دانست.
وی افزود: دسته سوم کشور‌هایی مانند ایران هستند که همه ارکان نظام جمهوری اسلامی آن به برکت انقلاب اسلامی مبتنی بر حضور و خواسته مردم شکل گرفته است.
وی اظهار داشت: گام نخست انقلاب اسلامی دوره پرافتخاری برای ایران بود، اما گام دوم انقلاب با دولت سیزدهم آغاز شده است، آن هم دولتی که خود را متعلق به مردم و متعهد به خدمت رسانی به مردم می‌داند، تمرکز این دولت مبتنی بر تامین مسکن، ایجاد کار و اشتغال برای مردم و در توزیع منابع عمومی ایجاد رفاه برای مردم است که در این راستا بزرگترین پروژه اقتصادی کشور بعد از انقلاب را مبنی بر "مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها" را رقم زد.
وزیر تعاون گفت: در گذشته ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پولی که متعلق به مردم بود یا می‌توانست متعلق به مردم باشد، در قالب الگوی ارز ترجیحی به پنج قسمت تقسیم می‌شد، مقداری از آن به دلال‌ها و مقداری از آن به قاچاقچیان می‌رسید، مقداری سر سفره مردم کشور‌های دیگر می‌رفت و بخشی هم تبدیل به یارانه تولید برای کشور‌های خارجی می‌شد و در نهایت بخشی هم به مردم پرداخت می‌شد.
وی اظهار داشت: الگوی ارز ترجیحی به ضرر تولید ملی بود، رفاه مردم را تامین نمی‌کرد، شکاف طبقاتی را افزایش می‌داد و تشویق کننده قاچاق کالا بود، اما در طرح مردمی سازی یارانه‌ها کل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به ۹۰ درصدمردم ایران تعلق می‌گیرد.
عبدالملکی بیان کرد: با مردمی سازی یارانه‌ها قاچاق کالا کاهش و رفاه مردم افزایش می‌یابد، شکاف و فاصله طبقاتی کم می‌شود، ضریب جینی که شاخصی برای محاسبه فاصله طبقاتی بوده و در طول هشت سال گذشته ۴.۵ صدم بدتر شد یعنی از عدد ۳۷ صدم به ۴۰ صدم رسید، تا حد زیادی در مردمی سازی یارانه‌ها کاهش خواهد یافت و این به بهتر شدن وضعیت معیشتی اقشار متوسط و کم درآمد خواهد انجامید، تشویق کننده تولید نهاده‌ها در داخل کشور با انتقال دادن یارانه‌ای که به خارجی‌ها داده می‌شد، خواهد بود.
وی به دیگر طرح دولت مبنی بر مردمی کردن شبکه و نظام بانکی اشاره و بیان کرد: اجرای این طرح از سال گذشته آغاز شده است و امسال تکمیل خواهد شد.

اختصاص ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای تولید
وزیر تعاون در خصوص مردمی کردن فضای کسب و کار که هم تقویت کننده تولید ملی و هم ایجاد کننده فرصت‌های ویژه شغلی برای مردم به ویژه برای اقشار کم درآمد است، گفت: در بودجه ۱۴۰۱ مالیات واحد‌های تولیدی پنج درصد به نفع تولید و اشتغال کاهش یافته است.
عبدالملکی اضافه کرد: میزان منابع بانکی و تسهیلات ارزان قیمت برای تولید در قانون بودجه امسال ۲۷۰ هزار میلیارد تومان در نظر گذشته شده است که از این میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب تبصره ۱۶ قانون بودجه و ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در قالب تبصره ۱۸ قانون بودجه به بخش تولید تعلق می‌گیرد.
وی اظهار داشت: تجارت خارجی در حال رفتن به سوی تقویت تولید و اشتغال در کشور است، اگر در دوره گذشته عمدتا نگاه‌ها به غرب بود که عایدی جز واردات بیشتر کالا به کشور برای ما نداشت، اما سیاست خارجی در دولت مردمی به نفع اقتصاد مردمی است و تعامل با کشور‌های همسایه و منطقه برای توسعه صادرات به این کشور‌ها که منجر به افزایش تولید و اشتغال خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در اغلب سفر‌های رییس جمهوری و اعضای هیات دولت به کشور‌های همسایه و منطقه توافقاتی انجام گرفته است که منجر به افزایش صادرات به آن کشور‌ها شده است، در برخی سفر‌ها تنها چند ماه بعد از سفر، میزان صادرات ایران به آن کشور سه برابر شده است که این به معنای دیپلماسی اقتصادی مردمی به نفع مردم است.
وزیر تعاون گفت: با توسعه دیپلماسی اقتصادی مردمی در سال ۱۴۰۱ قطعا ما سال بهتری را برای تولیدکنندگان و برای رفاه و اشتغال مردم خواهیم داشت.

ارسال نظر