در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۶۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۰
توسط مخترع ایرانی انجام شد؛
یک مخترع ایرانی، دستگاه "ساکشن جراحی" را ساخته است که علاوه بر صرفه‌جویی مصرف ۶ تا ۱۰ لیتری آب در هر دقیقه، مصرف برق و سر و صدای بسیار پایینی نیز دارد.
به گزارش خبرگزاری دانا، "امیر خوشخو" کارشناس الکترونیک در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: ‏3 طرح را در نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد ارائه داده‌ایم که طرح اول دستگاه "ساکشن جراحی" است؛ ساکشن‌های موجود در بازار با خلا آب کار می‌کنند که تقریباً در مطب دندانپزشکی در هر دقیقه بین 6 تا 10 لیتر، مصرف آب دارند.

وی تصریح کرد: ما در این سیستم، آب را از ساکشن حذف کرده‌ایم و با خلا هوا کار می‌کند؛ دستگاه‌های خلا هوای ساکشنی نیز داخل نیز در بازار موجود است اما سر و صدا و آمپر مصرفی بالایی دارد.

خوشخو گفت: ساکشن طراحی شده، آمپر مصرفی آن حدود یک آمپر در حالت توربو است و در حالت اکو که حالت اقتصادی و به‌صرفه است حدود 700 میلی‌آمپر جریان برق مصرفی دارد؛ مصرف آب به کلی قطع شده است و سر و صدای فوق‌العاده پایینی دارد؛ حسن دیگر این دستگاه ایرانی این است که سرساکشن طراحی شده، ضایعات، آمالگام و رسوبات دندانی را مکش کرده و به چاه فاضلاب انتقال می‌دهد.

مخترع این دستگاه متذکر شد: در دوران کرونا، ساکشن‌هایی به بازار آمد که بالای سر بیمار قرار می‌گرفت و هوای محیط بیمار را مکش می‌کرد که با سر ساکشن این کار را نیز انجام دادیم؛ رسوبات و زائدات دندانی بعد از مکش وارد یک مخزن می‌شوند که مخزن داخل دستگاه تعبیه شده است و به محض پرشدن، سنسور فرمان تخلیه را صادر می‌کند و 2 ثانیه بعد از تخلیه، جهت شستشو و جهت استریل کردن مخزن و شلنگ و ... مواد ضدعفونی و آب وارد سیستم می‌شود.

وی گفت: دستگاه "دایرکت ساکشن" با شماره ثبت اختراع 10 2469 مرکز مالکیت معنوی ثبت اسناد و املاک کشور موفق به راهیابی در 5 طرح نهایی نخستین رویداد ملی ایده بازار تجهیزات پزشکی دانشگاه امیرکبیر سال 1399 شده است؛ این وسیله دوره آزمایشی نمونه‌های خود را در محیط واقعی با چندین مرحله ارتقاء فنی و کیفی با هدف رضایت‌مندی هرچه بیشتر طی کرده است همچنین یک فیلتر رسوب‌گیر مرکزی برای جمع‌آوری آمالگام در ورودی سیستم فاضلاب مطب طراحی و تولید شده و به صورت جداگانه قابلیت نصب دارد؛ اختراع "دایرکت ساکشن" با هدف رفع مشکلات ساکشن‌های برقی موجود و ارتقای مزایای آنها صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر