در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۷۵۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۵
مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن با حضور فرهنگ دوستان، ادیبان، دانشجویان، اساتید، یاوران علمی (کارکنان) و آحاد مردم در سالن استاد سید عبدالعظیم پویای دانشگاه میبد برگزار شد.

به نقل از دانشگاه میبد، به همت گروه ایرانشناسی دانشگاه میبد، آئین بزرگداشت چهلمین روز درگذشت دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، با حضور فرهنگ دوستان، ادیبان، دانشجویان، اساتید، یاوران علمی (کارکنان) و آحاد مردم، با سخنرانی دکتر اصغر دادبه، دکتر محمدجعفر یاحقی، دکتر رضا داوری اردکانی،  دکتر علی اکبر جعفری ندوشن، استاد سید عبدالعظیم پویا و علی معین صمدانی در سالن استاد سید عبدالعظیم پویای دانشگاه میبد برگزار شد.

در ابتدای مراسم، دکتر عباس نیک نژاد سرپرست دانشگاه میبد ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان در مراسم بزرگداشت دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، وی را روستازاده‌ای اهل ندوشن میبد معرفی کرد که در سطح دنیا شناخته شده است و باید در ذهن دانشجویان نقش ببندد که می‌شود در روستای کوچکی (در سال ۱۳۰۳) به دنیا آمد، زندگی کرد، درس خواند و جهانی شد.

در ادامه، سیدعبدالعظیم پویا نویسنده و محقق میبدی، دکتر اسلامی را پدیده قرن و نماینده و سخنگوی وجدان بیدار ایرانیان معرفی کرد و گفت: "او  نمرده‌است، او در میان میراث معنوی و انبوه آثارش زنده است و بهترین قدرشناسی از ایشان، نوشاندن شهد آثار وی به نسل آینده ساز کشور است."

دکتر اصغر دادبه، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و حافظ شناس، دیگر سخنران این برنامه بود که اظهار داشت: ایران به تعبیر دکتر  اسلامی ندوشن، سرزمین ققنوس وار است، چون بارها از خاکستر خود برخاسته است. او جوهر ایران را دریافت و به خاطر فرهنگ ایرانی و پیوندی که با ایران داشت، ایران را دوست داشت و به آن عشق می‌ورزید.

محمدجعفر یاحقی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد هم در سخنرانی ویدئو کنفرانسی خود با بیان اینکه: "دکتر اسلامی، گوهری بود که همتای زیادی نداشته و ندارد"، اظهار داشت: "او جوهر فرهنگ ایران را درک کرد و به مرتبه‌ای از درک فرهنگ ایران رسید که برای هر کسی میسر نمی‌شود."

وی افزود: "دکتر اسلامی با شاهنامه فردوسی، گوهر ادب ایران پیوند داشت و در همه آثار او جان مایه شاهنامه دیده می‌شود، شاهنامه برای اسلامی ندوشن  یک سری داستان و حماسه نبود بلکه هر سطر و جمله شاهنامه فردوسی برای وی پیام داشت و خود وی فردوسی روزگار ما بود".

دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، از دیگر سخنرانان، در پیام ویدئویی این برنامه با تأکید بر اینکه: هنر دکتر اسلامی، حفظ اعتدال در معاش و رفتار بود، درس خوانده حقوق و پایبند به رعایت حدود و حقوق بود و به فرهنگ و عظمت ایران دلبستگی داشت. وی افزود: دکتر محمد علی اسلامی در زمانی که خوب زیستن سخت بود، خوب زندگی کرد و جمع همه اخلاق و صفات خوب از جمله زیستن با برخورداری از تعلق خاطر و دلبستگی به امور شریفی مانند کشور، وطن، خرد و توانایی، معرفت، آگاهی و اخلاق را در خود داشت.

در این مراسم بزرگداشت، از کتاب "سخنگوی فرهنگ ایران"  که مروری بر آثار و آرای دکتر محمد علی  اسلامی ندوشن می باشد و توسط دکتر علی اکبر جعفری ندوشن به رشته تحریر درآمده، رونمایی شد.

دکتر علی اکبر جعفری ندوشن، نویسنده کتاب "سخنگوی فرهنگ ایران"، در این آیین، هدف از نوشتن کتاب یاد شده درباره محمدعلی اسلامی ندوشن را معرفی آثار دکتر اسلامی به پاس آنچه از او آموخته است، بیان کرد.

علی معین صمدانی، نماینده دانشجویان ایرانشناسی دانشگاه میبد در سخنرانی خود بر لزوم ارتباط نسل جدید با آثار دکتر اسلامی ندوشن تأکید کرد.

شایان ذکر است: دکترمحمدعلی اسلامی ندوشن، شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی در سوم شهریور ۱۳۰۳ در ندوشن یزد به دنیا آمد و عمر گرانقدر وی در راه اعتلای زبان و ادب پارسی گذشت. وی در روز دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در سن ۹۷ سالگی در کشور کانادا درگذشت.

مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن، توسط دانشگاه میبد و با همّت اعضای هیات علمی گروه ایرانشناسی این دانشگاه و حمایت بنیاد میبدی برگزار شد.

ارسال نظر