در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۸۸۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳
بخش فرهنگی در دانشگاه‌ها با وجود دو سال تعطیلی به وضعیت ضعیفی رسید که وزیر علوم با دستور اختصاص سه درصد از بودجه دانشگاه‌ها به این بخش، توجه ویژه خود را به فرهنگ نشان داد.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از فارس، «دانشگاه» به عنوان یک نهاد علمی و آموزشی در کشور ما وظایفی دارد که این وظایف تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می‌شود.

فرهنگ یکی از مسائلی است که باید در دانشگاه ایرانی اسلامی مورد توجه باشد به طوریکه اهمیت به اوقات فراغت دانشجویان و برگزاری اردوهای جهادی در اماکن فرهنگی از جمله اولویت‌های وزیر علوم برای سال ۱۴۰۱ به شمار می‌رود.

در دو سالی که دانشگاه‌ها به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی فعالیت داشتند، وضعیت فرهنگ در دانشگاه رو به ضعف رفت به طوریکه عدم حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها سبب شد فعالیت‌های فرهنگی به صفر برسد و از طرفی دانشجویان جدیدالورود که در این دو سال به آموزش عالی وارد شدند چیزی از فرهنگ در دانشگاه‌ها ندانند اما حالا با گذشت بیش از دو ماه از حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها باید این وضعیت اصلاح شود.

توجه و تأکید وزیر علوم بر روی مسائل فرهنگی به حدی است که محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روسای دانشگاه را مکلف کرده تا حداقل ۳ درصد از بودجه دانشگاه‌ها را به برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی اختصاص دهند که این امر در تاریخ آموزش عالی سابقه نداشته است.

وزیر علوم دانشگاه‌ها را مکلف به هزینه‌کرد سه درصد از بودجه به حوزه فرهنگی کرده و قائم مقام وزیر این دستور را به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است، اهمیت این موضوع به حدی بوده که خود وزیر علوم در نامه‌ای جداگانه از هیات امنای دانشگاه‌ها خواسته تا این بودجه را اختصاص دهند.

وزیر علوم بارها در صحبت‌های خود، تربیت نسل عالم‌تر، عاقل‌تر و باایمان‌تر از نسل‌های قبلی را وظیفه دانشگاه‌ها دانسته و اختصاص این بودجه به فرهنگ دانشگاه‌ها را نیز برای تربیت چنین نسلی ضروری برشمرده است.

درباره ضرورت اختصاص این بودجه به تقویت فرهنگ در دانشگاه و نحوه انجام آن گفت‌وگوهایی با مسوولان و کارشناسان دانشگاهی داشتیم.

مهدی گلشنی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف در این باره گفته است: تعطیلی دو ساله دانشگاه‌ها بر وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها تاثیر بدی گذاشته و در حال حاضر فرهنگ در دانشگاه‌ها بسیار کمرنگ و ضعیف است به طوریکه مسوولان آموزش عالی حتما باید برای این موضوع چاره‌ای بیندیشند.

وی اختصاص بودجه برای بخش فرهنگی را ضروری دانسته و گفته است: البته ابتدا باید افراد صاحبنظر و مسلط به حوزه فرهنگی در بخش فرهنگ در دانشگاه‌ها منصوب شوند تا بتوانند با برنامه‌ریزی‌های دقیق بودجه را در مسیر صحیح استفاده کنند.

رشید جعفرپور قائم مقام و مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در امور اجرایی، هماهنگی و مالی نیز اختصاص سه درصد بودجه دانشگاه‌ها به بخش فرهنگی را ضروری دانسته و گفته است: برای تقویت فعالیت‌های فرهنگی هزینه‌کرد این بودجه ضروری است.

وی درباره نظارت وزارت علوم بر چگونگی اختصاص این بودجه به فرهنگ در دانشگاه‌ها گفته است: وزیر علوم ما را مکلف به پیگیری این موضوع کرده است.

سیدعلی قاسم‌زاده سرپرست دانشگاه بین‌المللی امام‌ خمینی(ره) نیز با اشاره به پیچیده بودن کار فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: امور فرهنگی فقط مختص به برگزاری اردو یا نمایشگاه نیست و باید یک بسته فرهنگی طراحی شود.

وی ادامه داد: ما سعی می‌کنیم بخشی از بودجه‌ مصوب را برای تقویت فعالیت‌ انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی هزینه کنیم.


دانشگاه تربیت مدرس هم این موضوع را اجرایی کرده و هفته گذشته ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار در اختیار معاونت فرهنگی این دانشگاه قرار گرفت.

این بودجه تقسیم بندی شده و برای سفرها و اردوهای علمی-فرهنگی دانشجویی، مسابقات ورزشی و راه‌اندازی سالن‌های ورزشی، جشن‌ها و مناسبت‌های مذهبی، ملی و دانشگاهی، به روز رسانی اینترنت خوابگاه‌ها، برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی با موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته شده است.

با روسای چند دانشگاه دیگر هم تماس گرفتیم تا از وضعیت اختصاص این بودجه در دانشگاه‌های مختلف مطلع شویم اما موفق به صحبت با آنها نشدیم.

تخصیص این میزان بودجه در دانشگاه‌ها به بخش فرهنگ قطعا می‌تواند وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها را بهبود بخشد اما این مهم در صورتی محقق می‌شود که این بودجه اختصاص یافته و در مسیر صحیح هزینه شود.

انتهای پیام/ 

ارسال نظر