در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۱۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷
سخنگوی وزارت علوم :
سخنگوی وزارت علوم در واکنش به ابهامات مطرح شده درباره انتخاب هیئت علمی نمونه 1401 گفت: به طور میانگین هر سال ۳۰ درصد اعضای هیات علمی نمونه از مدیران سابق هستند.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از فارس، در پی برگزاری  بیست و نهمین دوره آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه که توسط وزارت علوم و با حضور رئیس جمهور ۱۴ تیرماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد ابهاماتی مطرح شد که در این زمینه با علی شمسی پور مدیرکل حوزه وزارتی و سخنگوی وزارت علوم گفت‌وگو کردیم.

* سلیقه مدیران وزارت علوم در انتخاب اعضای هیات علمی نمونه نقشی ندارد

وی درباره فرایند انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه گفت: در فرآیند انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه براساس سلیقه مدیران وزارت علوم نیست، این انتخاب براساس دستورالعمل ابلاغ شده به دانشگاه‌ها در هرسال، ثبت نام فرد متقاضی، بررسی پرونده در دانشگاه، معرفی به کمیسیون وزارت علوم  از طرف دانشگاه و انتخاب نهایی کمیسیون است، نام اساتید نمونه بر اساس امتیازات آموزشی، پژوهشی، اجرایی و فرهنگی  لحاظ می شود.

* به طور میانگین هر سال ۳۰ درصد اعضای هیات علمی نمونه از مدیران سابق هستند

سخنگوی وزارت علوم با اشاره به حضور تعدادی از مدیران سابق وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها در جمع اساتید نمونه، گفت: افراد معرفی شده بر اساس کسب بالاترین امتیازات و از میان معرفی شدگان دانشگاه‌ها انتخاب شدند و در همه دوره های آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه، به طور میانگین ۳۰ درصد افراد معرفی شده سمت اجرایی داشته‌اند و در این دوره جشنواره از این حیث اتفاق جدیدی نیفتاده است.

وی افزود: بخشی از امتیازات آیین‌نامه اعضای هیات علمی نمونه به داشتن سابقه مدیریت اجرایی اختصاص دارد و افرادی که سابقه اجرایی داشته و سایر امتیازات لازم را کسب کرده اند، می توانند در رقابت با دیگران از حق انتخاب بالاتری در این جشنواره برخوردار باشند. نکته دیگر قابل اشاره این است که معمولا مدیران وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها از میان اعضای هیئت علمی با رزومه علمی و پژوهشی بالا انتخاب می شوند و بنا براین امکان قرار گرفتن آنها در فهرست اعضای هیات علمی نمونه کشور دور از انتظار نیست.

شمسی‌پور در پاسخ به دلیل بالاتر بودن سهم دانشگاه‌های تهران در انتخاب اعضای هیات علمی نمونه نسبت به استان‌های کشور، گفت: تعداد اعضای هیئت علمی نمونه شاغل در دانشگاه‌های غیر از تهران کمتر از تهران است، در 8 دورۀ گذشته سهم دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی مستقر در تهران در بین منتخبین از ۳۸ تا ۷۰ درصد متغیر بوده و در مجموع به طور میانگین ۵۴ درصد منتخبین سهم دانشگاه‌های تهران است و دلیلی بر کنار گذاشتن اعضای هیات علمی واجد شرایط بنا بر دانشگاه محل فعالیت وجود ندارد و این مورد درباره تمام اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های تهران و غیر تهران صادق است. در عین حال از اقصی نقاط کشور اعضای هیئت علمی واجد شرایط در لیست معرفی شدگان  هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر