به گزارش خبرگزاری دانا، احمد صالحی آرا در گفتوگو با ایرنا درباره برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی برای اربعین حسینی گفت: از سال ۱۳۹۸ نوع نگرش به بحث راهپیمایی اربعین با توجه به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری تغییرات اساسی کرده و مدیریت جدید دانشگاه تلاش خود را بر این گذاشته است که حضور حداکثری دانشجویان، کارکنان و اساتید در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی اتفاق بیفتد البته در سال ۱۳۹۹ به دلیل کرونا برنامه های دانشگاه برای اربعین برگزار نشد اما در سال ۱۴۰۰ فعالیت های خوبی را در برگزاری هرچه بهتر این مراسم داشتیم.
وی با بیان اینکه ستاد اربعین دانشگاه آزاد اسلامی از ماه قبل فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: طی سال های قبل هم موکبهای مرزی و هم موکبهای برون مرزی و هم تسهیلاتی را جهت حضور هرچه بیشتری اساتید، کارکنان و دانشجویان در نظر گرفته بودیم. امسال هم در جلسه ستاد اربعین دانشگاه دستورالعمل هایی تهیه شد که در این دستورالعمل ها نحوه اجرای کار را مشخص کردیم که قرار شد از تعداد موکب ها کم شود و عمده تسهیلات برای حضور حداکثری زائران دانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کرمانشاه، خوزستان و ایلام دارای خطوط مرزی هستند، در استان خوزستان مرز شلمچه و جذابه و در استان کرمانشاه مرز قصر شیرین و خسروی و در استان ایلام مرز مهران، مرزهای ورودی و خروجی برای سفر زمینی به عراق هستند که همه ساله در این خطوط مرزی موکب هایی را راه اندازی کرده ایم که این موکب ها با نذورات مردمی و خیرین اداره می شوند.
موکب مهران، موکب اصلی دانشگاه آزاد
صالحی آرا تاکید کرد: امسال نقطه اتکاء دانشگاه در موکب مهران است و بنا داریم با توجه به این که عمده خروجی ما در خطوط زمینی از مرز مهران صورت می گیرد و طبق برآوردی که از سال های قبل داریم، این موکب را آماده پذیرایی از زائران کنیم.
وی در ادامه گفت: هر سال دانشگاه آزاد اسلامی چند موکب برون مرزی هم داشت که امسال بنا به ملاحظاتی، در نظر گرفته شده موکبی را در مسیر راهپیمایی در عمود ۷۷۰ تحت عنوان موکب دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و به عنوان یک موکب بین المللی راه اندازی کنیم؛ چرا که دانشجویان کشورهای دیگر به صورت تیمی وارد راهپیمایی اربعین می شوند و موکب دانشگاه آزاد اسلامی می تواند یکی از پایگاه های اصلی برای حضور آنها باشد که موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی و به ویژه حماسه حسینی و اهداف بلندی که انقلاب اسلامی برای توسعه دارد، در آنجا به مشارکت گذاشته شود.
ربیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی درباره ثبت نام برای اربعین حسینی افزود: تلاش ما بر این است که ثبت نام را در ایام محرم شروع کنیم. کارکنان و اساتید و دانشجویان در دو سامانه ای که راه اندازی شده است، ثبت نام می شوند. سامانه ساجد را برای کارکنان و اساتید آماده سازی کردیم که بعد از دهه اول محرم علاقه مندان می توانند ثبت نام کنند البته متقاضیان ابتدا باید در سامانه سماح عتبات عالیات ثبت نام کنند و کد پیگیری بگیرند و بعد از آن در سامانه ساجد مشخصات خود را ثبت کنند. افرادی که درخواست تسهیلات وام دارند با ثبت نام در این سامانه می توانند از تسهیلات وامی که در آنجا در نظر گرفته شده است، بنا به درخواست بهره مند شوند.
کمک به ادای نذورات با اقساطی کردن هزینهها
صالحی آرا ادامه داد: امسال در سامانه ساجد صفحه جدیدی به نام «نذورات اقساطی» اضافه کرده ایم. اگر کسی بخواهد برای اربعین حسینی نذری داشته باشد و بنا به دلایلی توان پرداخت یکجای نذر را نداشته باشد، در آن سامانه می تواند اقساط چند ماهه را انتخاب کند تا مبلغ نذر به صورت قسطی از حقوقشان کسر شود.
وی گفت: برای اعزام دانشجویان به اربعین صفحه ای در سامانه آموزشیار راه اندازی کرده ایم؛ در این سامانه که در چند روز آینده فعال می شود، نحوه شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین و تسهیلاتی که در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت، اطلاع رسانی شده است.
دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در ایران، میزبان همکلاسیهای ایرانی در خانههای خود در عراق
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امسال طرحی ابتکاری به نام ۲۵*۲۵ برنامه ریزی شده است. به دلیل این که در دانشگاه آزاد اسلامی بیست و پنج هزار دانشجوی اتباع عراقی مشغول به تحصیل هستند، این طرح را برنامه ریزی کرده ایم که با هماهنگی که در مجموعه معاونت بین الملل دانشگاه صورت گرفته، قرار است دانشجویان عراقی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند، هر کدام میزبان چند نفر از دانشجویان و همکلاسی های خود در طول ایام اربعین در کشور خود (عراق) باشند.
وی ادامه داد: با مسوولان برگزاری مراسم اربعین در عراق و نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در عراق صحبت ها و هماهنگی های اولیه در این زمینه انجام شده است.
صالحی آرا با بیان این که دانشجویان عراقی از این طرح استقبال کرده اند، گفت: بنا را بر این گذاشته ایم که میزبان عراقی و هم زائر ایرانی بتوانند با یکدیگر هماهنگ شوند و طی این مراسم بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی با بیان این که مصوبات در ستاد اربعین دانشگاه آزاد اسلامی آماده شده و بعد از این که ماه محرم شروع شد، آنها را ابلاغ خواهیم کرد، افزود: قرار است تا قبل اربعین نمایشگاهی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه با عنوان "همایش و رویداد ایده پردازی در حوزه اربعین" از استارتاپ هایی را که ایده هایی برای اربعین حسینی دارند، برگزار کنیم که طرح اولیه و سایت آن به اتمام رسیده است و ظرف چند روز آینده این سایت رونمایی خواهد شد و تمامی گروهها و استارتاپ هایی که به عنوان کارآفرین، طرح هایی را برای استفاده در مراسم اربعین دارند، می توانند در آن شرکت کنند و از طرف دیگر موکب داران با حضور در این نمایشگاه میتوانند از طرح های این استارتاپ ها استفاده کنند.
صالحی یادآور شد: چنین تجربه ای را در خردادماه در چهل سالگی دانشگاه آزاد اسلامی در رویداد عصر امید داشتیم که در آنجا نزدیک به سه هزار ایده و استارتاپ در آن نمایشگاه شرکت کردند. تجربه بسیار خوبی هم برای ما شد و هم برای کسانی که در آن نمایشگاه حضور پیدا کردند و از نزدیک با دستاوردهای کارآفرینان و دانشجویان آشنا شدند و توانستند آنچه را که مورد نیازشان بود، به قرارداد برسانند.
وی گفت: چنین برنامه ای را در ابعاد کوچکتر می خواهیم در قبل از ایام اربعین حسینی اجرا کنیم؛ به این صورت که یک هماهنگی را بین کارآفرینان و برگزارکنندگان اربعین در موکب های اربعین ایجاد می کنیم تا آنها بتوانند امکانات و لوازمی را که نیاز دارند، از این طریق تامین کنند.
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی درباره بحث بهداشتی اعزام دانشجویان به اربعین حسینی نیز اظهار داشت: در مورد بحث بهداشت دقیقا در تابعیت ستاد ملی کرونا هستیم و هر دستوری که از آنجا درباره نحوه برگزاری صادر شود، آن را اجرا می کنیم.
انتهای پیام/