به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از ایسنا، در نشستی که به منظور امضای تفاهمنامه در محل پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد، دکتر افشین استوار، رییس پژوهشگاه ضمن تاکید بر گسترش همکاریها گفت: بین پژوهشگاه و مرکز قبلا همکاریهای وجود داشت، ولی ما علاقمند به توسعه همکاریها به چند دلیل هستیم. اول به دلیل محدویت منابع که شامل منابع انسانی، مالی و امکانات و تجهیزات است؛ بنابراین توسعه همکاریها باعث همافزایی و اشتراک موارد فوق می شود و یا اشتراک ایدهها و تفکراتی که میتواند براساس پتانسیلهای دو طرف اجرایی و نتایج خوبی داشته باشد.
دکتر استوار بیان کرد: یکی از ظرفیتهایی که برای همکاری مطرح است، کاربردی سازی بیوبانکها، نمونهها و توسعه استاندارها است که این موضوع باعث کاهش هزینهها و فرایندها می شود.
دکتر رضا آذربایجانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی گفت: دیدگاه ما نیز توسعه همکارها و تعاملات فراتر از تفاهمنامه است که با توجه به تجاربی که در خصوص بیوبانکها در دو مجموعه وجود دارد می توان بسیار مفید باشد.
وی در ادامه افزود: شکلگیری این مرکز براساس نیاز جامعه بزرگ زیست فناوری و کمبودهایی که در کشور در این زمینه وجود داشت، انجام گرفت و به همین منظور بانکهای زیستی چهارگانه مرکز براساس استاندارهای بین المللی جهت تهیه و ارایه نمونه های زیستی و حفاظت از آنها راه اندازی شد. که طی بالغ بر 10 سال گذشته نمونههای زیستی استاندارد و شناسنامهدار با کمترین هزینه در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.
آذربایجانی همچنین بیان کرد: با توجه به 4 حوزه فعالیتی مرکز، ظرفیت لازم در حوزه سلولهای انسانی و جانوری و میکروارگانیسمها جهت تعریف پروژههای علمی مشترک در خصوص مطالعه میکروبیومها، تولید ردههای سلولی بیماریهای خاص و ... وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی اجرای پروژه های تحقیقاتی- کاربردی مشترک مورد نیاز جامعه تا مرحله تبیین دانش فنی در موضوعات مشترک، ارائه و تبادل نمونه های بافت، خون، سلول و ژنوم با توجه به نیاز طرفین قرارداد در قالب تعریف پروژه مشخص، اجرای فرآیند کنترل کیفی و شناسنامهدار کردن نمونههای زیستی و امکان ذخیرهسازی آنها در شرایط استاندارد در قالب اهدا و نگهداری ایمن، انتشار مقالات علمی حاصل از نتایج پروژههای مشترک تحقیقاتی مصوب، همکاری در برگزاری سمینارها، دورههای تخصصی و کارگاههای آموزشی کوتاهمدت و انجام بازدیدهای متقابل علمی برخی از موضوعات تفاهمنامه بود که به توافق دو طرف رسید.
همچنین در این نشست مقرر شد با تشکیل کمیته اجرایی مشترک با حضور نمایندگان دو طرف، پیشبرد موضوعات پیگیری و به تدوین گامهای اجرایی مفاد توافق شده پرداخته و در چارچوب وظایف مشخص شده عمل کنند.
انتهای پیام/