به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر حسین اکبری فرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص جهاددانشگاهی و نقش آن در جامعه بیان کرد: مجموعههای آموزشی، فرهنگی و پژوهشی رسالتهایی دارند که موجب اقدامات اساسی و زیربنایی در کشور میشوند؛ گروههای مختلف هم این نوع اقدامات را انجام میدهند که رسالت اصلی دانشگاهها در این زمینه بیشتر در حوزههای آموزشی دیده شده است.
وی افزود: در این میان ممکن است مواردی باشد که دانشگاه نتواند پوشش دهد به همین دلیل نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی تأسیس شدند تا تکمیل کننده این موارد باشند.
اکبری فرد ادامه داد: جهاددانشگاهی در کرمان نیز دارای پیشینه بسیاری است و اقدامات پژوهشی بزرگی انجام داده و کنگرههای بزرگ علمی را نیز بر اساس رسالت خود برگزار کرده است.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد: جهاددانشگاهی همچنین در زمینه چاپ و نشر کتب نیز با همکاری دانشگاهها نیز فعالیت زیادی داشته است. در این حوزهها که دانشگاهها پوشش خوبی نداشتند جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد مکمل عملکرد مفید و مؤثری داشته است.
اکبری فرد اظهار کرد: کارهایی که جهاددانشگاهی انجام میدهد به اقدام نزدیکتر هستند و اعمالی هستند که حضورشان برای جامعه بسیار مفید است.
وی در رابطه با تعاملات دانشگاه شهید باهنر کرمان و جهاددانشگاهی این استان گفت: در برخی اقدامات مانند اقدامات پژوهشی، برگزاری همایشها و ... جهاددانشگاهی از ظرفیت دانشگاه مانند اساتید دانشگاه یا فضای فیزیکی دانشگاه استفاده میکند؛ همچنین بیشتر مخاطبین دورههای جهاددانشگاهی دانشجوها هستند.
اکبری فرد در رابطه با نقش جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد دانشبنیان در تحقق شعار سال اضافه کرد: شعار سال بیشتر بحث تولید با دو ویژگی است؛ تولیدی که مبتنی بر دانش بوده و اشتغالزا هم باشد. با توجه به اینکه جهاددانشگاهی بیشتر از دانشگاهها با جامعه در ارتباط است اگر ظرفیتهای دانشگاهی در کنار این آزادی قرار بگیرد میتواند در تولید محصولات دانشبنیان و تسهیلگری شرکتهای دانشبنیان کمک کند همانطور که تاکنون کمک کرده است.
وی توضیح داد: جهاددانشگاهی ابزارهایی دارد که بسیاری از طرحها و ایدهها را به محصول تبدیل کند؛ همچنین میتواند سرمایهگذاران را جذب کند.
انتهای پیام/