در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۶۴۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۹
مسئول پروژه تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی در سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با اشاره به این که کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی در سرطان پستان، در حال حاضر برای جلوگیری از عود و متاستاز در اکثر بیماران مبتلا به سرطان پستان است که بعد از جراحی از شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند، گفت: مراحل آزمایشگاهی و اعتبارسنجی این کیت به خوبی پایان یافته است و در حال حاضر مکاتبات لازم با اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی جهت اخذ مجوز انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر رضوان اسمعیلی، عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد در رابطه با پروژه‌ تحقیقاتی تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی توضیح داد: این کیت در حال حاضر برای جلوگیری از عود و متاستاز در اکثر بیماران مبتلا به سرطان پستان است که بعد از جراحی از شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند. زیرا امروزه مطالعات گسترده نشان داده‌اند ‌که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان پستان، بویژه بیماران با مرحله پایین، از شیمی‌درمانی بعد از جراحی سودی نمی‌برند. این بیماران با یک درمان کم تهاجمی‌تر مانند هورمون درمانی می‌توانند به زندگی ادامه داده و ریسک عود بیماری در آنها پایین است.

وی افزود: تشخیص این بیماران تنها با استفاده از انجام تست‌های چند ژنی امکان‌پذیر است. به‌این‌ترتیب می‌توان با استفاده از این آزمایش‌ها از درمان نابجای شیمی درمانی در تعداد کثیری از بیماران اجتناب کرده و آنها را از خطر عوارض جانبی بسیار نامطلوب شیمی‌درمانی و نیز هزینه کردهای مربوطه در امان نگه داشت. متاسفانه، این تست‌ها فقط در خارج از کشور و در مراکز محدودی  انجام می‌شود. علاوه بر هزینه بالای چند هزار دلاری که تست برای هر بیمار دارد، زمان‌بر بودن ارسال نمونه و انجام تست و همچنین خروج نمونه از کشور به نفع سیستم سلامت نیست. همچنین با توجه به شرایط تحریم استفاده از این خدمات به راحتی امکان‌پذیر نیست. بنابراین راه‌اندازی و تولید چنین تستی در کشور یکی از مراحل مهم در تشخیص و انتخاب درمان در این بیماران است که با قیمت بسیار پایین‌تر و زمان کمتر این خدمات را برای بیماران قابل دسترس می‌کند.

وی درباره هدف از اجرای این طرح و نیاز کشور به این پروژه اظهار کرد: تشخیص و درمان سرطان یکی از موارد هزینه بر در کشور است. درمان سرطان با تاثیر بر عملکرد و کیفیت زندگی فرد علاوه بر هزینه‌های مستقیم هزینه‌های غیر مستقیم بسیاری دارد که در تمامی کشورهای پیشرفته اهمیت بسیار زیادی به آن داده می‌شود. همچنین سرطان پستان با تاثیر بر زنان به عنوان رکن اصلی خانواده کل یک خانواده را متاثر می‌کند. هدف این طرح شناسایی افراد مبتلا به سرطان پستان است که بدون شیمی درمانی می‌توانند به زندگی با کیفیت بهتر ادامه دهند. بنابراین علاوه بر اینکه انجام این پروژه دسترسی به این نوع خدمت پزشکی شخصی را در کشور امکان‌پذیر می‌کند از هزینه‌های درمان و عوارض جانبی در کشور هم به شدت می‌کاهد.

دکتر اسمعیلی ادامه داد: تولید و بهینه‌سازی انجام اعتبار سنجی‌های آزمایشگاهی و کلینیکی این تست به طور کامل انجام شده است با توجه به مولتی‌ژن بودن این تست‌ها پارامترهای بسیاری در انجام تست وجود داشته است که اطمینان از صحت اطلاعات موجود و انجام صحیح روش بسیار حساس بوده است که با مطالعات بسیار و انجام آزمایشات گوناگون روش صحیح و مناسب با امکانات داخل را به دست آورده‌ایم.

مسئول پروژه تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی در سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی درباره برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای این طرح توضیح داد: مراحل آزمایشگاهی و اعتبارسنجی این کیت به خوبی پایان یافته است و در حال حاضر مکاتبات لازم با اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی جهت اخذ مجوز انجام شده است. تولید و تجاری‌سازی این محصول در گرو تایید و اخذ مجوز تولید از این اداره است. در این صورت امکان تجاری‌سازی و ارائه خدمات به بیماران وجود دارد. تولید در مقیاس بزرگتر، تجهیز آزمایشگاهی جدید جهت ارایه خدمات در مقیاس بزرگ، ایجاد امکاناتی جهت اخذ نمونه از سراسر کشور و همچنین تبلیغات وسیع در دستور کار قرار دارد و امیدواریم که این مرحله نیز به خوبی سپری شود.  

این پژوهشگر درباره مشکلات پیش‌روی اجرای این طرح گفت: برخی موانع پیش‌رو با حمایت جهاد دانشگاهی و پژوهشکده به خوبی پشت‌سر گذاشته شد. امیدواریم که بتوانیم سایر مراحل این طرح را نیز با موفقیت سپری کنیم. اما در کل جهت انجام چنین طرح‌هایی خرید برخی از مواد آزمایشگاهی که بایستی از خارج از کشور تامین شود و از طریق شرکت‌های واسطه خریداری شود گاهی با قیمت بیش از دوبرابر قیمت اصلی ارایه می‌شود و حداقل زمان ۲ تا ۳ ماه صرف می‌شود. این موارد نیز از شرکت‌های مختلف خریداری می‌شود که یک نقطه ضعف محسوب می‌شود. همچنین در برخی موارد که تحریم وجود دارد هماهنگی استفاده از برخی خدمات بسیار سخت است که باعث زمان‌برشدن پروژه می‌شود.

دکتر اسمعیلی با اشاره نقش جهاددانشگاهی در توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی با ساختار منحصر به فردی که دارد می‌تواند جذب‌کننده متخصصان و نخبگان کشور باشد و تاکنون کارنامه درخشانی داشته است. البته مواردی وجود دارد که می‌تواند در توسعه این زیست بوم کمک‌کننده باشد. یکی از این موارد حمایت معنوی از پژوهشگران و نخبگان به نحوی است که افراد از ارائه ایده‌ها اطمینان خاطر داشته و نگران افشا شدن یا استفاده توسط غیر نباشند. همچنین حمایت مادی از پروژه‌های کاربردی و بهبود سهم توسعه‌دهندگان یک فن‌آوری یا نوآوری از دیگر موارد است. تعیین سرفصل‌های مورد نیاز در کشور به منظور ارائه به همگی نخبگان مخصوصا جوانان به منظور جلوگیری از هدر رفتن استعدادها در پروژه‌هایی با نیاز کمتر و تعیین ماموریت مشخص برای هر واحد به منظور جلوگیری از موازی‌کاری و هدر رفتن منابع از دیگر مواردی است که می‌تواند در توسعه این زیست بوم کمک‌کننده باشد. البته تقویت زیرساخت‌های توسعه و تجاری‌سازی به ویژه در محصولات پزشکی که نیاز به اخذ مجوزهایی با استاندارهای خاص دارد و سرعت بخشیدن به روندهای طاقت فرسای اداری مخصوصا در انجام امور فن‌آورانه از دیگر این موارد است. در پایان نیز امیداورم با حمایت‌های انجام شده هر چه بیشتر شاهد برآورده شدن نیاز های کشور در زیست بوم نوآوری جهاددانشگاهی باشیم.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، مرکزی که در سال ۱۳۷۵ با عنوان مرکز بیماری‌های پستان در جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد و از سال ۱۳۹۱ پس از تفکیک از جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با عنوان «پژوهشکده» به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۹۵ به دنبال موافقت هیات امنای جهاددانشگاهی «پژوهشکده سرطان معتمد» نام گرفت.

پژوهشکده معتمد با هدف انجام پژوهش، آموزش و ارایه خدمات درمانی در زمینه سرطان پستان، اقدامات ارزشمندی در جهت ایجاد و ارتقای دانش موجود و ارایه خدمات به روز و موثر انجام داده است.

کلینیک بیماری‌های پستان این پژوهشکده تنها مرکز منسجم و متمرکز کشور در ارایه خدمات تشخیصی و درمانی در زمینه سرطان پستان است که با رویکرد چند تخصصی از سال ۱۳۷۵ تا کنون به فعالیت خود ادامه داده و سالانه پذیرای بیش از ۱۵۰ هزار مراجعه کننده از سراسر کشور و کشورهای همسایه است.

گام برداشتن در جهت آموزش و ارتقای آگاهی بانوان ایرانی با برگزاری مجامع علمی ملی و بین المللی و کارگاه تخصصی و عمومی و تدوین و انتشار بروشورهای آموزشی، انجام پروژه های متعدد غربالگری و تدوین پروتکل درمانی بیماری های پستان جهت همسویی علمی پزشکان پژوهشکده و سایر مراکز از جمله فعالیت‌های شاخص این پژوهشکده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر