به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از ایرنا، مردم در سالهای گذشته بخصوص در دو سال گذشته با مشکل خاموشیها (قطع برق) در تابستان و زمستان مواجه میشدند بهطوریکه این موضوع باعث افزایش نارضایتی عمومی شده بود. قطعی برق در سال گذشته (بهار و تابستان ۱۴۰۰) به اوج خود رسید و مردم در روز چند ساعت برق نداشتند، این در حالی بود که خاموشیها از اردیبهشتماه آغاز شد. در سال گذشته چند بار در روز برق هر بار به میزان دو ساعت قطع میشد.
علت خاموشیها در سالهای گذشته به عدم ساخت نیروگاه در دولت قبل و افزایش ندادن ظرفیت تولید برق مربوط میشد؛ بهنوعی دولت قبل با نیروگاه نسازی باعث ایجاد مشکل برای مردم شده بود. افزایش ظرفیت تولید برق یکی از تکالیف قانونی برنامه ششم بود که دولت و وزارت نیروی سابق از انجام آن سرباز زده بود. این موضوع حتی بر تولید هم اثر گذاشته بود و واحدهای تولیدی مجبور بودند خط تولید خود را خاموش کنند.
بر همین اساس دولت وزارت نیروی دولت سیزدهم از پارسال همه همت خود را برای افزایش توان تولید برق از طریق تعمیرات نیروگاهها به کار گرفت.
بر همین اساس برنامه تعمیرات نیروگاهی از همان پارسال با جدیت از سوی وزیر نیروی دولت سیزدهم پیگیری شد.
وزارت نیرو دولت سیزدهم امسال برای نخستین بار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی را در دستور کار خود قرارداد.
پیشازاین «ناصر اسکندری» معاون راهبری تولید نیروی برق حرارتی گفت: امسال ۱۰۰ برنامه تعمیرات نیروگاهی ایران بهصورت کامل اجرا شده و همه نیروگاهها آماده تولید هستند؛ امسال همچنین بالای ۹۶ هزار مورد تعمیراتی در نیروگاهها انجام شده است.
وی ادامه داد: از این ۹۶ هزار تعمیرات برخی تعمیر اساسی بوده است که بهخوبی انجام شده است. تنها یک مورد ۲۰ مگاواتی باقیمانده که در چندروزه آینده وارد مدار میشود.
معاون راهبری تولید نیروی برق حرارتی شاخص خروج اضطراری نیروگاهها در جهان را بین ۲ تا ۵ درصد عنوان کرد و گفت: این شاخص در کشورمان ۳ درصد است.
معاون راهبری تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: بالای ۹۵ درصد انرژی کشور از نیروگاههای حرارتی تأمین میشود.
در همین زمینه «مهدی درفشیان مرام» مدیر مرکز مدیریت بارو انرژی شبکه برق کشور به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: امسال برای نخستین بار برنامه تعمیرات نیروگاهی در اردیبهشتماه کامل شد.
وی مزیت بزرگ این انجام بهموقع تعمیرات را برنامهریزی درست برای نیروگاههای برقآبی برشمرد و خاطرنشان ساخت: این موضوع کمک کرد از نیروگاههای برقآبی بهدرستی استفاده کنیم.
درفشیان مرام ادامه داد: اگر این برنامه تعمیرات بهموقع به اتمام نرسیده بود مجبور میشدیم نیروگاههای برقآبی را وارد مدار کنیم برخلاف برنامه تعیین شده و این میتوانست در تأمین برق خلل ایجاد کند.
وی گفت: یکی از مسائلی که روند تعمیرات نیروگاهی را تحت تأثیر قرار داده و میدهد تأمین سوخت زمستانی است که سبب میشود برنامه تعمیرات نیروگاهی بهموقع انجام شود که امسال به کمک وزارت نفت این موضوع نیز بهموقع انجام شد.
انتهای پیام/