به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفیگل در دومین جلسه ستاد جوانی جمعیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در محل سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، با اشاره به گسترش رشتههای مرتبط با جایگاه و نقش خانواده اظهار داشت: مطابق با ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش مکلف به ایجاد، گسترش و تقویت رشتههای تحصیلی در همه دانشگاههای کشور متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگی اسلامی – ایرانی از قبیل مدیریت خانه و خانواده هستند.
وی تصریح کرد: در این راستا مقرر شد در سه ماه آینده رشتههای پیشنهادی و مقطع مربوطه توسط موسسه جمعیتشناسی پیشنهاد شود و با لحاظ هماهنگی با سازمان امور اداری و استخدامی و توجه به طرح ساماندهی آموزش عالی، اجرای آن در دو دانشگاه الزهرا (س) و علامه طباطبایی صورت گیرد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: وزارت علوم مکلف است پنج درصد از اعتبارات پژوهشی خود را به مطالعات و پژوهشهای مرتبط با خانواده و رشد جمعیت در راستای اولویتهای پژوهشی که هر ساله از سوی ستاد ملی جمعیت تعیین میشود، اختصاص دهد. لذا این بودجه در اختیار موسسه تحقیقات جمعیت کشور قرار میگیرد تا در راستای اولویتهای تحقیقاتی ستاد هزینه کند.
وی افزود: بخشی از اعتبارات برای حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترا و بخشی نیز در جهت حمایت از پژوهشگران پسادکترا در نظر گرفته میشود.
زلفیگل درباره سامانه نیازها و ایدهها (نان) گفت: اولویتهای تحقیقاتی مرتبط با خانواده و رشد جمعیت می توانند در سامانه «نان» نیز ثبت شوند.
در این جلسه مجموعه اقدامات پیشنهادی تکالیف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بررسی شد و مادههای مختلف این قانون نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در دومین جلسه ستاد جوانی جمعیت وزارت علوم، معاون پژوهشی، معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون حقوقی و امور مجلس، رییس صندوق رفاه دانشجویان و سرپرست موسسه تحقیقات جمعیت کشور حضور داشتند.