در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۹۱۴۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۱
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه شاهد تغییر ذائقه کودکان و نوجوانان هستیم، گفت: به علت کمبود و نبود تولیدات و آثار فاخر بومی، سبد کالای مصرف کودکان و نوجوانان از دست ما خارج شده است.

به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از فارس، صادق ستاری‌فرد در اختتامیه سی و ششمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور، اظهار کرد: در سند تحول بنیادین ۶ ساحت مورد تأکید است و ساحت زیستی و بدنی یکی از ساحت‌هاست؛ این امر برگرفته از منویاتی است که در معارف اسلامی مورد تأکید قرار دارد.

وی ادامه داد: اگر سیاست اول وزیر آموزش و پرورش، تربیت تمام ساحتی است باید به دنبال معلم تمام ساحتی برویم. پیشران تحقق تربیت تمام ساحتی، تحقق زیستی بدنی، عبادی، اعتقادی و اخلاقی است. اگر تربیت مقدم بر تعلیم است، سلامت مقدم بر تعلیم و تربیت خواهد بود.

ستاری‌فرد تصریح کرد: عارضه کرونا باعث اختلال در سلامت دانش‌آموزان شد و نظام تعلیم و تربیت را دچار اختلال کرد لذا در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ورزش، سلامت جسمی ئ روحی و تفریحات سالم مورد تأکید است.

وی اضافه کرد: بر اساس شعار دولت مردمی، هزار مجموعه را تحت عنوان طرح شهید خرازی آزاد کردیم و رایگان در اختیار خانواده‌ها قرار دادیم. در گام دوم طرح شهید سلیمانی را اجرا می‌کنیم و با ایجاد ۲۱۰۰ فضای ورزشی به تنوع بخشی محیط‌های یادگیری می‌پردازیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بیش از ۱۴۰ هزار معلم در فعالیت‌های ورزشی مشارکت کردند و اگر قرار است بیانیه گام دوم محقق شود، نقش اصلی را نیروی انسانی دارد.

وی افزود: در ۱۰ رشته ورزشی، مسابقات ورزشی را برگزار کردیم که سازمان صدا و سیما، مسابقات ورزشی دانش آموزان را به صورت زنده پخش کرد که این امر باعث افزایش مشارکت دانش‌آموزان می‌شود.

وی ادامه داد: تلاش داریم طرح‌ها را با حضور شما استمرار دهیم در کنار حمایت و پیگیری این طرح‌ها، رتبه‌بندی استان‌ها و مناطق به طور جد دنبال می‌شود.

* مدارس از ایمن‌ترین فضا‌ها هستند

مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار کرد: تلاش کردیم رویکردمان به معماری مدارس تغییر داده و مدارسی برای زندگی بسازیم؛ بر همین اساس در عمده فضا‌های نوساز تحویلی، ساخت نمازخانه و مسجد و مباحث انرژی‌های نو را در اولویت خودمان قرار دادیم.

وی با بیان اینکه کارکرد مدارس در زمان بحران‌ها کارکرد مناسبی است، ادامه داد: فضا‌های مدارس به ویژه مدارسی که از سال ۸۰ به این طرف ساخته شده‌اند از ایمن‌ترین فضا‌ها هستند. زلزله‌های اخیر این مهم را اثبات کرد و عمده مدارس آسیب دیده در زلزله‌ها مدارسی بودند که از قبل در لیست مدارس تخریب و بازسازی قرار داشتند.

رخشانی‌مهر با بیان اینکه پس از ساخت و ساز مدارس، بحث نگهداری نیز بسیار مهم است، گفت: مدارس نیازمند سرویس‌های دوره‌ای و توجه بیشتر هستند. البته نبود نیروی متخصص از مشکلات است، اما نباید فراموش کرد که مدارس از سرمایه‌های کشور هستند.

وی با بیان اینکه که عمر مدارسی که تازه می‌سازیم بالای ۷۰ سال است، منوط به اینکه نکات مربوط به نگهداشت مدارس به طور کامل در آن‌ها رعایت شود، افزود: ۱۹ درصد مدارس نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی هستند و تمام تلاش ما کاهش این عدد است.

* پرهیز از برنامه‌های ابلاغی و دستوری

اصغر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش نیز در این اجلاس با اشاره به اهمیت تحلیل و ترویج گفتمان «تربیت»، اظهار کرد: تربیت جوشش از درون و نه اعطا از بیرون است؛ مهم‌ترین رکن تربیت، مربی است و مربی پایه و اساس تربیت است.

وی ادامه داد: بر اساس نگاه راهبردی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر انسجام در درون و ارتباط با بیرون، در تلاش هستیم این گفتمان را در برنامه‌های خرد و کلان بگنجانیم. همچنین آموزش قرآن به آموزگاران ابتدایی و انس با قرآن را در معاونت ابتدایی دنبال می‌کنیم.

باقرزاده افزود: با معاونت متوسطه، هدایت تحصیلی و مشاوره را پیش می‌بریم و با تشکل‌های دانش آموزی، برنامه‌های فرهنگی و پرورشی را بسط می‌دهیم. با دستگاه‌های بیرونی، چون سازمان امور اجتماعی، ستاد اقامه نماز نماز و... نیز ارتباطات خوبی برقرار کرده‌ایم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه که پرهیز از برنامه‌های ابلاغی و دستوری را خواهیم داشت، گفت: سیاستگذاری می‌کنیم و برنامه ریزی برای اجرا برعهده مناطق و مدارس است.

*سبک فعلی ضمن خدمت جوابگوی نیاز‌های فعلی آموزش و پرورش نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه این سازمان به تعبیر مقام معظم رهبری قلب وزارت آموزش و پرورش است، از این جهت که محتوای آموزشی و تألیف کتب درسی در اینجا انجام می‌شود، افزود: برنامه‌هایی را برای متناسب سازی محتوا، هدف‌گذاری‌ها و روش‌های آموزشی متناسب با اقتضائات زمانه و برنامه‌های تحولی مدنظر داریم.

وی با اشاره به اینکه افزایش مشارکت و تعامل میان سازمان پژوهش و بخش‌های دیگر وزارتخانه و ارتباط جدی‌تر با معلمان و مناطق ضرورت دارد، گفت: نقش معلم در تحقق محتوای آموزشی مناسب حائز اهمیت است و مسؤولیت دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی و آموزش ضمن خدمت نیروی انسانی را برجسته‌تر می‌کند.

وی اضافه کرد: سبک فعلی ضمن خدمت جوابگوی نیاز‌های فعلی آموزش و پرورش نیست و امید است یک بازنگری در این بخش داشته باشیم.

* تأکید بر توسعه کمی بدون ضابطه مدارس غیردولتی نداریم

احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی، اظهار کرد: برای توسعه کمی و کیفی مدارس غیردولتی برنامه‌های کلیدی خوبی داریم؛ البته تأکید بر توسعه کمی بدون ضابطه نداریم، اما رویکرد‌هایی در زمینه صدور مجوز به اشخاص داریم و باید تمامی سازوکار‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای مدرسه داری درنظر گرفته شود.

وی ادامه داد: مؤسسات و نهاد‌های صاحب صلاحیت را وارد سیستم مدارس غیردولتی کردیم تا با عنوان مدارس غیردولتی وابسته به دستگاه‌ها و نهاد‌های صاحب صلاحیت فعالیت کنند. به عنوان مثال به دنبال مدارس قرآنی با رویکرد‌های قرآنی و مانند آن زیرنظر نهاد‌های مربوط هستیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه استانداردسازی نیروی انسانی را به جد پیگیر هستیم، گفت: قانونی در مجلس در حال تصویب است که در مدیریت منابع انسانی در مدارس غیردولتی به ما کمک خواهد کرد و امید است هرچه زودتر به تصویب برسد.

*سبد کالای مصرف کودکان و نوجوانان از دست ما خارج شده است

حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در این اجلاس با تأکید بر ضرورت استفاده بهتر از ظرفیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، گفت: امروز با یله‌گی و رهاشدگی در حوزه کودک و نوجوان در عرصه عمومی مواجهیم که به علت کم کاری و بی عملی در این حوزه خودش را نمایان می‌کند.

وی با بیان اینکه در سایه این بی‌عملی شاهد تغییر ذائقه کودکان و نوجوانان هستیم، افزود: به علت کمبود و نبود تولیدات و آثار فاخر بومی، سبد کالای مصرف کودکان و نوجوانان از دست ما خارج شده است و کتاب‌های این حوزه بیشتر ترجمه و غربی هستند.

علامتی با اشاره به اینکه برخی خوانندگان غربی ذائقه موسیقیایی کودکان ما را تغییر داده‌اند، ادامه داد: عروسک‌های غیربومی، چون باربی و شخصیت‌هایی، چون بن‌تن و باب اسفنجی در انیمیشن‌ها، محبوب کودکان شده‌اند.

وی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریتی آموزش و پرورش، به دنبال پر کردن این خلأ‌ها با کمک مدیران آموزش و پرورش هستیم، گفت: در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی به دنبال ارتباط موثر مراکز کانون و مدارس هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر