به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از ایسنا، عبدالله عذاری اهوازی در نشست خبری که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: برنامه ای که داریم دستیابی به تولید ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ به این عدد دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به نفت درجا در میادینی که در حوزه فعالیت شرکت نفت و گاز اروندان وجود دارد، افزود: نفت درجا بیش از ۹۷ میلیارد بشکه است اما همه میزان آن قابل تولید نیست و حدود ۸ میلیارد بشکه از آن قابل استحصال است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: ظرفیت تولید در میادین غرب کارون حدود ۴۰۳ هزار بشکه در روز است که برخی از آن مربوط به میادینی است که در حال توسعه هستند. میدان یاران یکی از این میادین در حال توسعه است و هنوز در اختیار شرکت نفت و گاز اروندان قرار نگرفته است.
عذاری اهوازی ادامه داد: نگهداشت میزان تولید نفت در اولویت است و یکی از مهمترین برنامه هایی است که در نظر داریم تا تولید مستمر داشته باشیم. اقداماتی به صورت مداوم در مجموعه انجام می شود تا تولید موجود در شرکت حفظ شود.
وی افزود: در بحث نگهداشت و افزایش تولید کارخانه ها و خطوط لوله باید به صورت همیشگی آماده باشیم و از این رو برنامه هایی به صورت مختلف در حال اجرا است تا بتوانیم شرایط مخازن را حفظ و نگهداشت و افزایش تولید را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان عنوان کرد: برای حفظ خطوط لوله، تحت حفاظت کاتدی قرار داده شدند و خوشبختانه آمار سوراخ شدن خطوط لوله کاهش یافته است. برای تثبیت و پایداری تولید مجموعه اقداماتی در حال انجام است تا شاهد توقف در تولید نباشیم.
عذاری اهوازی با اشاره به بحث افزایش تولید ادامه داد: اقداماتی در برخی از چاه ها انجام شده که تیرماه امسال در مقایسه با مهرماه ۱۴۰۰، حدود ۱۸ درصد از میدان مشترک آزادگان جنوبی افزایش ظرفیت تولید داشتیم. در این زمینه برای افزایش تولید برنامه داریم و امیدواریم بتوانیم از این میدان بیشتر تولید کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به تفاهم نامه ای که شرکت ملی نفت ایران با یک شرکت روسی منعقد کرده امیدواریم به افق تولید ۵۷۰ هزار بشکه از میدان نفتی آزادگان برسیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در خصوص بحث توانمندسازی شرکت های دانش بنیان گفت: در ساخت کالا با شرکت های دانش بنیان همکاری داریم و تفاهم نامه هایی در این زمینه داریم تا بتوانیم این شرکت ها را توانمند و از ظرفیت آن ها استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از بهترین این تفاهم نامه ها، تفاهم نامه با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی وزارت علوم است. این مساله می تواند قدم خوبی برای استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان باشد.
عذاری اهوازی با بیان اینکه استفاده از شرکت های دانش بنیان در اولویت شرکت نفت و گاز اروندان است، گفت: تلاش خواهیم کرد خود شرکت نفت و گاز اروندان نیز دانش بنیان شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به بحث انجام مسئولیت های اجتماعی در کنار بحث تولید گفت: شرکت نفت و گاز اروندان در مناطق محروم خرمشهر، شادگان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین و ... نسبت به ساخت مدارس، خانه های بهداشت، زمین های فوتبال و... اقدام کرده است.
عذاری اهوازی ادامه داد: همچنین با توجه به مسایلی که در تنش آبی وجود دارد مخازن و تانکرهایی در اختیار مناطقی که دچار مشکل بودند قرار داده می شود تا مشکلات تنش آبی آن مناطق حل شود. در این زمینه در حال حاضر ۳۰۰ تانکر برای آبرسانی روستاها به صوت مداوم کار می کنند.
وی افزود: توزیع بسته های آموزشی در مناطق محروم، فعالیت و خدمات رسانی در ایام اربعین از دیگر اقداماتی است که در حوزه مسئولیت های اجتماعی انجام می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: با انتقال بخشی از نفت یکی از واحدهای آزادگان به واحد فراورش غرب کارون صرفه جویی سالانه حدود ۸ میلیون دلار رقم میخورد که تاکنون ۷۰۰ هزار دلار در ماه محقق شده است. در گذشته این نفت به صورت ارزی در یکی از پالایشگاه های سیار پالایش میشد در حالی که ظرفیت واحد فرآورش غرب کارون خالی بود.
عذاری اهوازی با اشاره بحث جمع آوری گازهای همراه با نفت افزود: یک کارخانه NGL۳۲۰۰ در حال اجرا است که به زودی به بهره برداری می رسد و قرار است گازهای همراه عملا نسوزند و با افتتاح این طرح دیگر در حوزه غرب کارون گازسوزی نخواهیم داشت.
وی گفت: ما به برجام نگاه نکرده ایم و نگاه کلان در صنعت نفت نیز به برجام نیست. ما برنامه ریزی خودمان را داریم و در صورت رفع تحریم ها نیز باید این برنامه ها را دو برابر کنیم.
عذاری اهوازی ادامه داد: ما اگر بخواهیم منتظر برجام شویم باید در خانه بنشینیم. همه برنامه ریزی ها براساس شرایط موجود است و از تحریم ها به عنوان یک فرصت استفاده کردیم.
وی افزود: به جرات می توان گفت در بحث ساخت داخل حدود ۶۵ درصد از کالای اساسی صنعت نفت ساخت داخل است. تحریم ها به سود ما بوده اما با رفع تحریم ها باید سرعت اقداماتمان را بیشتر کنیم.
انتهای پیام/