انسیه خزعلی در سفر به استان سیستان و بلوچستان در نشست نمایندگان منتخب حوزه بانوان استان اظهارداشت: این استان جوان است و بیشترین نیروی کار، ابداع و توانمندی را بویژه در حوزه زنان به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: بانوان سیستان و بلوچستان تاکنون کارهای خوبی انجام دادهاند که در این زمینه آماده پشتیبانی و حمایت هستیم و باید در مساله زنان سرپرست خانوار و مشکلات موجود خود مردم نیز ورود کرده و دولت در این زمینه نقش حمایتی دارد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: یکی از برنامههای دولت حمایت از سازمانهای مردم نهاد و خانواده محور است که در معاونت بانوان ۱۴ گروه برای ارتباط با مردم ایجاد شده و امیدواریم با همکاری حوزه بانوان سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف دیده شود.
وی بیان کرد: معاونت زنان سال گذشته در هشت محور برنامه ریزی داشته که امیدواریم گزارش عملکرد بانوان این استان سرآمد گزارش بانوان سراسر کشور باشد. خزعلی با بیان اینکه دولت آماده حمایت از صنایع بویژه صنایع دستی است، گفت: در این خصوص نگاه ویژهای به روستاها صورت گرفته و مقرر شده هفت استان کشور تعاملاتی در زمینه صنایع دستی داشته باشند که سیستان و بلوچستان نیز در این موضوع دیده شده است.
وی افزود: در بحث ازدواج افراد نابالغ نیز کارهایی در حال انجام است و در این زمینه عوامل قومی و خرده فرهنگ ها نقش موثری دارند و باید بانوان و متولیان فرهنگ در این مسیر همراه و همگام باشند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهارداشت: بحث غربالگری زنان باردار حذف نشده بلکه از اجباری شدن آن کاسته شده و برای زنان بالای ۳۵ سال و یا کسانیکه در خانواده فرد معلولی دارند باید حتما انجام شود.
وی ادامه داد: دولت در یکسال گذشته با وجود بدهی ها و مشکلاتی که از دولت قبل تحویل گرفته و شرایط سخت مانند ارز ترجیهی و حذف آن و بالارفتن قیمت دلار بخوبی مسائل را کنترل کرده و همچنان با جدیت پای کار است و توانسته تورم ۶۰ درصدی سال گذشته را به ۴۰ درصد برساند که امیدواریم شاهد تثبیت و کاهش قیمت ها باشیم.
خزعلی گفت: رییس جمهور همواره تاکید بر اتمام پروژه های نیمه تمام دارند و در این زمینه خوشبختانه اقدامات خوبی تاکنون در استان ها صورت گرفته و پروژه های نیمه تمام یا به پایان رسیده و یا در حال اتمام هستند که این مهم نشان از مدیریت صحیح در کشور است.
وی افزود: راه اندازی پارک بانوان زاهدان باید به صورت جدی پیگیری شود زیرا جای بسی تاسف است که برخی امکانات در این استان پهناور محدود است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به بحث معادن نیز اشاره و بیان کرد: معادن سیستان و بلوچستان از طرفیت بسیار خوبی برخوردار است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با بیان اینکه یکی از مشکلات زنان سرپرست خانوار نبود ضامن برای تسهیلات اشتغالزایی است،اظهار داشت: به همین منظور و برای ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار در ستاد ملی زن و خانواده صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار تصویب شده و در هیات دولت به تصویب نهایی رسیده است.
وی بیان کرد: زنانی که در دهکهای یک تا پنج هستند و امکان آوردن ضامن را ندارند خود دولت ضمانت آنان را انجام میدهد تا دغدغهای در این زمینه نداشته باشند و با فراغ بال و عزتمندی روی پای خودشان بایستند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امیدواریم این زنان حمایت شده و مشکل ضمانت تسهیلات آنان حل شود که البته معتقدیم با تشکیل این صندوق، مشکل ضمانت تسهیلات این بانوان در حال حل شدن است.
وی تصریح کرد: در گذشته به دلیل اینکه زنان سرپرست خانوار ضامن برای دریافت تسهیلات نداشتند، این اعتبارات برگشت داده میشد که هماینک این مشکل برای زنان سرپرست خانوار که در دهک یک تا پنج قرار دارند توسط دولت حل شده است.
خزعلی اظهار داشت: با همکاری استانداری ها در ۱۵ استان کشور، اعتباراتی برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده و کارآفرینان زن شناسایی شدهاند.
وی بیان کرد: در دور دوم سفر رییس جمهور به سیستان و بلوچستان امیدواریم اقدامات بسیار خوبی را برای بانوان و زنان سرپرست خانوار در این استان شاهد باشیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: فرهنگ خانواده مورد تهاجم فرهنگی قرار دارد و از نقشههای دشمنان است که نفوذ و از درون خانوادهها را مورد تهدید و متلاشی کند که امیدواریم بتوانیم با همکاری و همافزایی بین دستگاهها برخی از آسیبها را از بین ببریم.
وی اظهارداشت: یکی از مسوولیت های معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده این است که از آسیب های اجتماعی پیشگیری و از رشد تصاعدی این آسیب ها جلوگیری کند؛ تا بتوانیم در زمینه رفع آسیب ها و فراهم کردن شرایط برای بهره مندی زنان سرپرست خانوار از زندگی سالم عزتمند حرکت کنیم.
خزعلی گفت: توانمند سازی زنان در ابعاد مختلف از جمله آموزش مهارت و اشتغال است که به صورت ویژه برنامهای را در این زمینه تدوین کرده ایم.
وی با بیان اینکه رییس جمهور مردمی همت جدی برای اجرای برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دارد، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تدوین برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به عهده معاونت زنان و خانواده گذاشته شده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت سیزدهم ضمن تشکیل کارگروهی تخصصی طی چند ماه برنامه جامعی را تدوین و به هیات دولت تقدیم کرد. در این برنامه برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار چهار مقوله آموزش، مشاوره، اشتغال و حمایتهای رفاهی دیده شده و ۱۴ گام برای آن پیش بینی شده است.
وی اظهارداشت: امیدواریم اعتبارات خوبی برای سیستان و بلوچستان را در بخش زنان سرپرست خانوار و دختران بازمانده از تحصیل در نظر گرفته شود که همه موفق به تحصیل شوند.
خزئلی همچنین بیان کرد: طرح مفصلی توسط معاونت امور بانوان ریاست جمهوری برای تحصیل بازماندگان از تحصیل اعم از پسر و دختر در حال تدوین است که امیدواریم پس از تصویب به صورت ملی اجرا شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان این که این معاونت در دو بخش توانمندسازی بانوان و آسیب زدایی از خانواده فعالیت میکند ، افزود: پارسال در هشت محور از جمله قانون گذاری، سیاست گذاری، اصلاح قوانین اصلاح رویه ها و عملکردها اقداماتی انجام شده است.
وی بیان کرد: همچنین تسهیلات دهه شصتی برای روستاییان با همکاری معاونت روستایی انجام شد تا پس از وام ازدواج، تسهیلات مسکن هم اعطا شود تا باعث مهاجرت معکوس به روستاها شود چون ازدواج در روستاها بسیار کمتر است برای این موضوع برنامهریزی شده است.
خزعلی همچنین از دیگر اقدامات دولت مردمی در حوزه خانواده را اعطای خانه به خانوادههای دارای چهار قلو عنوان کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶ چهار قلو داشتیم و ما راه حمایت از این خانوادهها را تسهیل کردیم که قانون اهدای مسکن به این افراد اجرا شود چون۹۵ درصد آنها پدران بیمار و کارگر بودند. وی ادامه داد: ۱۴ گروه در این معاونت از جمله گروه زنان، ورزش، نخبگان و دیگر گروهها را تشکیل دادیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در جریان سفر به زاهدان در حاشیه ادای احترام به مقام شامخ شهدای این شهر اظهارداشت: در مورد زنان سرپرست خانوار که به عنوان یکی از مسائل و تکالیف معاونت زنان ریاست جمهوری مطرح است ما وظیفه داریم که طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را به مجلس شورای اسلامی ارئه دهیم که به حمدالله مراحل کار و تدوین آن انجام شده و ان شاالله ابتدا کمیسیون مجلس تصویب کند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنانی که در دهکهای یک تا پنج هستند و امکان آوردن ضامن را ندارند خود دولت ضمانت آنان را انجام میدهد تا دغدغهای در این زمینه نداشته باشند و با فراغ بال و عزتمندی روی پای خودشان بایستند.
وی تصریح کرد: در استانهایی که تا کنون سفر داشتیم اعتباراتی را بدین منظور تزریق کردیم که امیداوریم در سیستان و بلوچستان این همکاری را با بخش بانوان و کارآفرینان داشته باشیم و کارآفرینان زن را پشتیبانی کنیم تا بتوانند کارجوهای سرپرست خانوار را تحت پوشش قرار دهند و از صفر تا ۱۰۰ کار کارآفرینی و کسب و کار پایدار را با نگاه خانواده محور یعنی حتما خانواده مشارکت دهند؛ برای زنان سرپرست خانوار با فرزندانشان و ترجیحا برای فرزندانشان کار فراهم شود و بعد هم بتوانند ضمانت بازار را داشته باشند که دغدغه ای برای فروش محصولشان نداشته باشند.
خزعلی با اشاره به سفر خود به سیستان و بلوچستان افزود: در سفر اول رییس جمهور به این استان با توجه به اینکه هنوز مسوولیت نداشتم و موفق نشدم آیت الله رییسی را همراهی کنم؛ بدنبال فرصتی بودم که به سیستان و بلوچستان بیایم و حرکتی که برای بانوان سایر استانها انجام شده برای این استان هم انجام شود.
وی تصریح کرد: البته مسائل سیستان و بلوچستان از مرکز کشور پیگیری میشد و امروز هم به صورت رسمی به این استان سفر کردیم تا در خدمت بانوان این استان باشیم تا در بخشهای مختلف توانمندسازی زنان و بانوان سرپرست خانوار و آسیب زدایی از زنان و خانواده برنامههایی را ارائه دهیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: برای اینکه بتوانیم اعتباراتی را در زمینه توانمندسازی بانوان در سیستان و بلوچستان جذب کنیم به این استان سفر کردیم.
انتهای پیام/