به گزارش پایگاه خبری دانا، یوسف نوری در آیین اختتامیه هشتمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی در سالن همایش نگین اصفهان افزود: تاکنون بیش از ۱۰ آیین نامه برای حمایت از کارهای دانش بنیان در دولت به تصویب رسیده و اقدامی که توسط وزارت آموزش و پرورش انجام شده کمک به دانشآموزان خلاق در زمینه ثبت مالکیت معنوی، پشتیبانی از فعالیها و فراهم کردن تسهیلات برای آنهاست.
وی، ارتقای سطح تحصیلی دانشآموزان با استعداد برای ورود به دانشگاه و بازار کار را نیز در دستور کار این وزارتخانه دانست و گفت: این مهم مورد تاکید بسیار دولت قرار دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: بستر زایش، رویش و پرداختن به فعالیت های علمی در دوره آموزش عمومی و نه دانشگاه است.
وی ادامه داد: وظیفه دستگاه تعلیم و تربیت فراهم کردن بستر و فضای لازم برای شکوفایی استعداد و خلاقیت دانشآموزان است که به این منظور اکنون ۳۵۰ اردوگاه و ۶۸۰ پژوهشسرای دانشآموزی در کشور وجود دارد که باید در کنار تجهیز بیش از پیش آنها ، مربیانی برای پرورش این دانشآموزان آموزش داده شوند.
نوری تاکید کرد: برای تربیت مربیان باید از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک های علمی و فناوری، دانشگاههای مهمی همچون صنعتی اصفهان و اصفهان کمک گرفته شود تا زودتر سکوی استعدادیابی برای شناخت بهتر دانشآموزان راهاندازی شود.
وی ادامه داد: باید دانشآموزان را براساس زمینه استعدادی که دارند فعال کنیم چون مسائل زیادی در درون کشور وجود دارد که نیاز به حضور و ورود آنها به این عرصه است.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ارتقای این جشنواره ملی به رویدادی بین منطقهای و بین المللی در گام های بعد گفت: مردم خواهند دید که فرزندانشان با کمترین امکاناتی که خودشان پیگیری و هزینه کردند، چه کارهای بزرگی انجام دادند و باعث افتخار ایران شدهاند.
وی تصریح کرد: اگر این اتفاق رقم بخورد و دانشآموزان به سمت تجاری سازی از طریق مراکز نوآوری و شتاب دهنده یا خانه های خلاق و پارک های علمی و فناوری هدایت شوند به جایگاههایی که زمینه آن را دارند میرسند و نیاز مملکت در این زمینه تامین می شود.
نوری تاکید کرد: کافی است مسائل و مشکلات را به این نوجوانان با استعداد بگوییم و خواهیم دید که بسیار می توانند کمک حال ما باشند و اگر این اعتماد باشد به جایی خواهیم رسید که نقش آموزش و پرورش در اعتبار بینالمللی و سرانه های مختلف از جمله اقتصادی و شاخص های تولید ناخالص داخلی و توسعه سرمایه انسانی منجر به کاهش ضریب جینی به سمت صفر و کم شدن نابرابری ها می شود.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره نوجوان خوارزمی با توجه به اهمیت علم و پژوهش به نام خوارزمی که فردی ریاضیدان، ستاره شناس، جغرافیدان، فیلسوف، مورخ و در اصطلاح حکیم بوده ، نامگذاری شده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: از سویی نامگذاری دوره هشتم این جشنواره به نام "سعید کاظمی آشتیانی"از مفاخر استان اصفهان صورت گرفته است که در ابتدا از مسیر معلمی با همت بالا در عرصه سلول های بنیادی به جایی رسید که ایران را در ردیف سه کشور بزرگ دنیا در این عرصه قرار داد.
وی خطاب به دانشآموزان گفت: موانع بر سر راه شما بسیار است ولی نباید مایوس باشید زیرا اکنون عرصه برای فعالیت شما فراهم است.
به گفته وی، ماندن مفاخر بزرگی همانند دکتر حسابی و کاظمی آشتیانی در داخل کشور و مهاجرت نکردن به خارج موجب شد که اکنون دنیا آنها را بشناسد.
وی ادامه داد: جامعه داخل کشور باعث معرفی این افراد به جامعه جهانی شد زیرا اگر این افراد همانند برخی نخبگان به خارج از کشور مهاجرت میکردند کسی آنها را نمیشناخت.
هشتمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی از ۱۴ شهریور با حضور بالغ بر ۵۲۳ دانش آموز دختر و پسر برگزیده در مرحله کشوری در اردوگاه شهید بهشتی واقع در باغ ابریشم و باغ علمی و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آغاز شد.
این جشنواره در ۹ رشته شامل زبان و ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، فعالیتها و مسابقات آزمایشگاهی، بازارچههای کسبوکار دانشآموزی، ریاضیات، دست سازه، پژوهش، برنامهنویسی و مناظره علمی و با هدف کشف و پرورش استعدادهای نهفته دانشآموزان در سنین نوجوانی برپا شد و امروز با تقدیر از شرکت کنندگان پایان یافت.
انتهای پیام/