در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۱۷۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵
وزیر نیرو خبر داد:
وزیر نیرو از برنامه ریزی برای برداشتن گام دوم توسعه نیروگاهی در سال آینده خبر داد و گفت: با اجرایی شدن آنها گام مهمی در تحقق قول احداث ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه برداشته خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری دانا، «علی‌اکبر محرابیان» در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی افزود: برخلاف رویه‌های گذشته دولت سیزدهم و وزارت نیرو عزم خود را برای حمایت‌های ویژه از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌کار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: اگر قرار بود رویه گذشته تداوم یابد با وجود اقدام‌های دولت قبل ظرفیت‌های کمی ایجاد شده است؛ بنابراین دولت سیزدهم حمایت ویژه خواهد کرد.

وزیر نیرو گفت: دولت سیزدهم مدل‌های تازه‌ای در حمایت از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مدنظر قرار داده که مشمول نیروگاه‌های بزرگ، کوچک و خانگی خواهد شد.

 محرابیان در ادامه با بیان اینکه کشور ما در حال پیشرفت است و با سرعت مسیر توسعه را می‌پیماید، خاطرنشان کرد: بدیهی است پایه و اساس رشد هر کشوری تامین انرژی پایدار و مطمئن است و ما برای تامین برق مصارف خانگی، کشاورزی و صنعت باید گامی محکم و مطمئن برداریم.

وی بیان کرد: برنامه در دستور کار وزارت نیرو حول دو محور توسعه صنعت در بخش‌های مختلف و مدیریت و بهینه‌سازی مصرف است. 

وزیر نیرو گفت: در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حرارتی برنامه‌ریزی شده و طب برنامه مدون با توجه به روش‌های مختلف تامین مالی مسیر را طی می‌کنیم؛ بنابراین امروز می‌دانیم طی ۳ سال آینده چه نیروگاه‌هایی، چه میزان تامین مالی و ساختگاه به بهره‌برداری می‌رسد.

محرابیان اضافه کرد: طی برنامه مدون برای نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر احداث ۳۵ هزار مگاوات برنامه‌ریزی شده به طوری که در سال اول به طور کامل و طبق زمان مقرر به بهره‌برداری رسید، تنها ۴ نیروگاه باقی مانده که طی روزهای آینده سنکرون می‌شود.

وی افزود: طی یک سال گذشته ۳۰ واحد تولیدی جدید به بهره‌برداری رسید که با ۴ واحدی که به‌زودی افتتاح می‌شود وعده ۶ هزار مگاوات عملی خواهد شد.

آغاز گام دوم توسعه نیروگاهی در سال آینده/ احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

وزیر نیرو از برنامه ریزی برای برداشتن گام دوم توسعه نیروگاهی در سال آینده خبر داد و گفت: با اجرایی شدن آنها گام مهمی در تحقق قول احداث ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه برداشته خواهد شد.

وی به برنامه‌ریزی در باره توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث خواهد شد که تاکنون برخی زیرساخت‌ها و ساختگاه‌های آن فراهم شده است.

محرابیان از اتصال برخی زیرساخت‌ها و ساختگاه‌ها خبر داد و بر ضرورت سرعت بخشی به اقدام‌ها تاکید کرد.

وی گفت: باید برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی گام‌های محکمی برداشته شود که حضور موثر بخش خصوصی در این زمینه بسیار مهم است.

وزیر نیرو ادامه داد: دولت در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر هیچ نیروگاه خاصی ندارد و فعال اصلی این بخش، خصوصی و مردمی است و دولت تنها حامی خواهد بود.

محرابیان انرژی‌های تجدیدپذیر را دارای چند ویژگی دانست و گفت: از نظر زیست‌محیطی بهترین نوع انرژی برای محیط‌زیست هستند که سازگاری خوبی با محیط دارند.

وی ویژگی دیگر نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مقایسه با حرارتی‌ها به‌خصوص نیروگاه‌های بخاری را بی‌نیازی به آب دانست به خصوص برای کشورمان که با کم آبی روبرو است.

وزیر نیرو اقتصادی بودن این نوع نیروگاه ها را از دیگر ویزگی های آن دانست و با بیان اینکه وزارت نیرو مصمم است در راستای حمایت از تجدیدپذیرها گام بردارد و حمایت از تجدیدپذیرها از اصول حرکت در تامین برق پایدار است، گفت: مصوبات شورای اقتصاد و دولت و مجلس حمایت از تجدیدپذیرها است.

بهینه‌سازی مصرف در بخش خانگی و صنعت در دستور کار است

محرابیان خاطرنشان کرد: بهینه‌سازی و استانداردهای بروز بخصوص در بخش خانگی و صنعت در دستور کار است، استانداردهای امروز تکافوی فناوری روز را ندارد، در برخی اقلام استانداردها اجباری نیست و تکلیفی برای عرضه محصولات استاندارد ایجاد نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه استاندارد اجباری مصوب و ابلاغ شد و این مسیر باید ادامه پیدا کند، خاطرنشان کرد: اکر استاندارد مناسب باشد و بر تولید محصولات نظارت وجود داشته باشد در کوتاه مدت و میان مدت شاهد کاهش چشمگیر مصرف انرژی خواهیم بود. اما با وضع کنونی استاندارد برای کولرهای آبی میلیونها کیلووات ساعت برق و میلیونها متر مکعب آب مصرف می شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه ما اکنون تمام امکانات فناوری تا تولید را در کشور داریم، گفت: نیازی به واردات در حوزه صنعت برق نداریم، فقط باید به بخش تولید علامت بدهیم که از محصولات داخلی استفاده کند که معنای آن صرفه‌جویی است.

محرابیان گفت: بخش قابل‌توجهی از مصرف برق مربوط به لامپ روشنایی است، مصرف لامپ ال‌ای‌دی با گازی قابل‌مقایسه نیست. تولیدکنندگان می‌توانند به‌راحتی در یک بازی برد-برد برای تولیدکننده، تامین کننده انرژی و مردم از ظرفیت‌ها استفاده کنند.

همچنین در حاشیه مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این مدل‌ها برای سرمایه گذاران بزرگ و خرد و حتی سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال طراحی شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید با اقتصادی کردن بخش انرژی‌های تجدیدپذیر تمایل به این نوع انرژی و سرمایه گذاری در آن را بیشتر کرد، افزود: اعتقاد داریم تولید و فروش انرژی‌های تجدیدپذیر بدون دخالت دولت و با نظام انگیزشی و رقابتی می‌تواند به توسعه این بخش کمک کند و بر همین اساس از قانون رفع موانع تولید برای توجیه‌پذیر کردن این بخش استفاده شده است.

وزیر نیرو گفت: مانع اصلی توسعه تجدیدپذیرها قیمت یارانه‌ای سوخت نیروگاه‌های حرارتی است. طبق قانون اگر نیروگاه تجدیدپذیر احداث و سوخت صرفه‌جویی شود معادل ارزش سوخت صرفه‌جویی شده به سرمایه‌گذار بر می‌گردد که سرمایه‌گذاری در این حوزه را توجیه‌پذیر می‌کند مضافاً اینکه یک اقدام دیگر کسانی که برای برق صنعتی نیاز به برق پایدار دارند وارد این عرصه شدن و صدها مگاوات پروژه توسط صنایع بزرگ آغاز شده است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو برق تولیدی این صنایع را در زمان تولید تحویل می‌گیرد و نظام انگیزشی به وجود آورده و برق بخش‌های حمایتی را هم با نرخ حمایتی خریداری می‌شود. در بخش تولید برق تجدیدپذیر برای اقشار حمایتی نیز نصب ۱۱۰ هزار سامانه ۵ مگاواتی برای یک سال برنامه‌ریزی شده است و با تسهیلات امکان فروش برق به شبکه فراهم شده و شرایط خوب معیشتی فراهم می‌کند.

محرابیان درباره امکان صادرات برق تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی اظهار داشت: صادرات برق تجدیدپذیر جزو برنامه‌های ما است و در حال برنامه‌ریزی و پیگیری این موضوع هستیم.

وی افزود: برق تولیدی از خورشید و باد با توجه به کیفیت امکان صادرات ۱۲ ماه و طی ۲۴ ساعت را ندارند و باید عملیات تبدیل انرژی را انجام دهیم و تبدیل به برق خطی شود.

وزیر نیرو تصریح کرد: گروهی در وزارت نیرو روی موضوع صادرات پذیر کردن برق تجدیدپذیر کار می‌کنند و گزارش تکمیلی آن را ارایه خواهیم کرد.

صادرات برق جزو برنامه مهم وزارت نیرو است

وی با بیان اینکه صادرات برق و مبادلات با کشورهای همسایه جزو برنامه مهم وزارت نیرو است، ادامه داد: در طول یک سال روابط قابل توجهی برای انتقال انرژی و سنکرون برق با همسایگان داشته‌ایم و در حال حاضر با کشورها مبادلات برقی داریم.

وزیر نیرو گفت: برنامه ما در مبادلات این بوده که سالانه ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات داشته باشیم، در حال حاضر میزان صادرات قابل توجه است و با توجه به نزدیک شدن به شرایط ایده‌آل میزان صادرات افزایش می‌یابد، البته در طول سال تراز صادراتی ۸۰ درصد مثبت است.

محرابیان در ادامه گفت: برای واردات برق نگاه ما حفظ منافع اقتصادی و ملی است. مبادلات ما با کشورهای همسایه بر این مبنا قرار دارد که در شرایطی که برق مازاد داریم بتوانیم صادرات کنیم و در زمانی که محدودیت داریم با دریافت برق برخی نقاط را تامین کنیم، در فرمول‌های اقتصادی خیلی مواقع سرمایه‌گذاری برای مدیریت لحاظ اوج بحرانی شاید اقتصادی نباشد، یعنی برقی که طی مبادله دریافت می‌کنیم، قیمت اقتصادی خیلی ارزان‌تر تمام می‌شود؛ بنابراین نگاه ما رعایت و حفظ منافع اقتصادی کشور است.

سوخت نیروگاه‌ها را تامین و مدیریت کنیم

عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: با این با نگاه مبادلات را با کشورهای همسایه و منطقه افزایش خواهیم داد و طبق قراردادهایی که منعقد شده و پروتکل‌هایی که امضا کردیم در سال‌های آینده باید چشم انتظار چند برابر مبادله برق با کشورهای همسایه باشیم. 

وی درباره مدل مالی پیش‌بینی‌شده برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز خاطرنشان کرد: امسال در قانون بودجه برای اجرای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید ردیف ثابت و مشخصی با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که این ردیف متناسب با رشد صنعت تجدیدپذیر و ظرفیت‌های موجود می‌تواند سالانه افزایش یابد.

 وزیر نیرو درباره تامین برق زمستان گفت: وزارت نفت طبق برنامه‌ای که برای تامین سوخت زمستان داده‌ایم کار را مدیریت می‌کنند و امیدواریم با تجربه موفقی که در زمستان سال قبل داشتیم، امسال هم سوخت نیروگاه‌ها را تامین و مدیریت کنیم. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر