در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۱۸۵۱
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۵
افتتاح استخر ذخیره آب فضای سبز و کلنگ زنی ساخت ۶۱ واحد خوابگاه متاهلی در دانشگاه بجنورد با حضور "هاشم داداش‌پور" معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد.

به گزارش پایگاه خبری دانا، هاشم داداش‌پوردر حاشیه افتتاح پروژه‌های آموزشی و عمرانی دانشگاه‌های خراسان شمالی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۹۴ هزار دانشجو در ۹۴ واحد دانشگاهی بین الملل تحصیل می‌کنند که از ۱۱۹ کشور پذیرش شده‌اند و ۹۹ درصد از این دانشجویان شهریه‌پرداز هستند و این موضوع به اقتصاد آموزش عالی کشور کمک می‌کند.

وی ادامه داد: سالانه جابجایی ۶ میلیون دانشجو در سراسر دانشگاه‌های جهان انجام می‌شود که این شرایط ارتباط با کشور خاصی ندارد، حتی کشورهای پیشرفته با وجود جاذب بودن برای دانشجو، مهاجر فرست نیز هستند.

داداش پور گفت: تغییر و جابجایی دانشجوها فرصتی برای کشور است؛ البته در حالتیکه دانشجویان به وطن بازگردند در غیر اینصورت ضرر مالی متوجه کشور خواهد شد.

وی در رابطه با آغاز ساخت ۱۰۰ هزار واحد خوابگاه‌ متأهلی در۷۰ دانشگاه، بیان کرد: ساخت سرای دانشجویی از اولویت‌های آموزشی دولت سیزدهم است که با مشارکت خیران در حال انجام است.

وی افزود: ساخت خوابگاه مجردی در گذشته مورد توجه بود و نیازمند بیش از ۸۷ هزار واحد خوابگاه متأهلی در سطح کشور هستیم که با رویکردهای جدید این مهم در سال‌های آتی محقق می‌شود و کمبود در این حوزه جبران خواهد شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: تنها یک هزار و ۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی در حدود ۲۰ دانشگاه وجود دارد که باید این کمبود برطرف شود.

وی اضافه کرد: نظام آموزش عالی در ۲۰ سال اخیر دچار تحولات زیادی شده و از مقطع لیسانس به تحصیلات تکمیلی شاهد رشد زیادی هستیم، ولی تغییرات سخت افزاری متناسب با این تحول انجام نشده است.

داداش پور افزود: ماندگاری دانشجویان در دانشگاه‌های کشور در سال‌های اخیر از ۴ سال به ۱۲ افزایش یافته و بیشتر دانشجویان تا ۱۲ سال و برای گذراندن مقاطع تکمیلی در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند و نیاز به خوابگاه بیش از گذشته وجود دارد.

 معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ۳۷ درصد از نظام آموزش عالی را تشکیل می‌دهند که حدود ۱۰ درصد از آنان متأهل هستند.

وی ادامه داد: حدود ۹۵ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های معتبر خارجی مشغول به تحصیل هستند که بیش از ۵۰ درصد آنان در مقطع دکتری، ۳۱ درصد در دوره کارشناسی ارشد و بخش کوچکی نیز در دوره لیسانس تحصیل می‌کنند.

وی بیان کرد: بیشتر دانشجویان در رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندان پزشکی دانشگاه‌های خارجی در حال تحصیل هستند.

همچنین مسعود گنجی با اشاره به اینکه دانشجویانی که به صورت گروهی به اماکن مقدسه اعزام شده‌اند با تأیید دانشگاه تا ۳ میلیون تومان وام دریافت می‌کنند، اظهار کرد: به طور کلی ۷۳۲ میلیارد تومان تسهیلات در ترم اول و ۶۷۶ میلیارد تومان در ترم دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ برای کمک به دانشجویان گروه هدف پرداخت شد.

وی با اشاره به فضای خوابگاه‌های دانشجویی بیان کرد: تنها ۳۷ درصد دانشجویان از فضای خوابگاهی بهره‌مند هستند که با اقدامات انجام شده برای سال تحصیلی جدید این شاخص به حدود ۵۰ درصد می‌رسد.

رئیس‌ صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای سال تحصیلی جدید وام ودیعه برای دانشجویان تعریف شده است که با این شرایط استقرار دانشجویان را در فضاهای خوابگاهی به ۵۰ درصد می‌رساند.

گنجی افزود: دولت سیزدهم توجه خاصی به بحث خوابگاه‌های دانشجویی به ویژه ساخت خوابگاه متأهلی دارد و ساخت ۱۰۰ هزار واحد خوابگاه متأهلی در دستور کار است.

رئیس‌ صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: ۸۰۰ میلیارد تومان وام دانشجویی نیز برای سال تحصیلی پیشِ رو هدف‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه نرخ مصوب غذای دانشجویی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت: براساس بخش‌نامه‌ای که به دانشگاه‌ها درخصوص نرخ غذای دانشجویی اعلام شده است، مبلغ ۳ هزار تومان برای صبحانه و مبلغ ۴ و ۶ هزار تومان به عنوان سهم دانشجو برای غذای کم هزینه و پرهزینه به دانشگاه‌ها پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه درباره وضعیت دانشجویان سنواتی تصمیم‌گیری به هیئت‌مدیره دانشگاه‌ها واگذار شده است، توضیح داد: تصمیم بر این است، مبلغی که این دانشجویان پرداخت می‌کنند، حدود ۲ تا ۳ برابر دیگر دانشجویان باشد. تصمیم ما بر این بود که میزان مبلغ غذای این گروه بر اساس سنوات باشد، اما تصمیم نهایی در این زمینه را به هیئت‌رییسه دانشگاه‌ها واگذار کرده‌ایم. به این ترتیب دانشگاه‌ها می‌توانند تا میزان ۹ هزار تومان برای وعده صبحانه از دانشجویان دریافت کنند. بر این اساس ممکن است دانشگاه‌ها مبلغ غذای دانشجویی که یک ترم سنوات دارد، را ۲ برابر افزایش دهند.

دکتر مسعود گنجی درباره قیمت غذای دانشجویان توضیح داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که متوسط قیمت تمام شده یک پرس غذا، معادل ۶۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. این در حالی است که در شش ماهه دوم سال جاری، ۱۴۳ میلیون پرس غذا در میان دانشجویان توزیع می‌شود.

عملیات اجرایی ساخت استخر ذخیره آب در دانشگاه بجنورد از سال ۹۵ آغاز شد و با توجه به ضرورت کیفیت بخشی به محیط دانشگاه و توسعه فضای سبز سه استخر به عنوان طرح اولیه جانمایی شد و یکی از استخر ها به همراه تجهیزات و شبکه آب رسانی تکمیل و به مرحله بهره برداری رسیده است.

این استخر با حجم سه هزار متر مکعب، سیستم فیلتراسیون به ظرفیت ۲۵ متر مکعب بر ساعت، سیستم انتقال آب با هشت هزار و ۱۰۰ متر لوله گذاری تا ورودی سایت و حدود ۲ هزار متر لوله گذاری در سایت دانشگاه است.

 این پروژه با ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به بهره برداری رسید.

کلنگ زنی ساخت ۶۱ واحد خوابگاه متاهلی تنها دانشگاه تک جنسیتی کوثر بجنورد از دیگر طرح هایی بود که با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به زمین زده شد.

 این خوابگاه با مساحت سه هزار و ۳۵۰ متر مربع ایجاد خواهد شد که برای ساخت آن نیز ۲۷ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری و منابع داخلی هزینه خواهد شد.

همچنین راه دسترسی این مرکز آموزش عالی نیز با ۹ میلیارد تومان اعتبار و فیبر نوری و خدمات گاز رسانی و آبرسانی نیز با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به بهره بردای شد.

عملیات اجرایی ساخت خوابگاه مجردی نیز با ظرفیت ۳۰۶ نفر دانشجو با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آغاز به کار کرد که برای ساخت این دانشگاه نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

دانشگاه بجنورد، یکسال پس از تاسیس استان خراسان شمالی در سال ۱۳۸۴ با پذیرش دانشجو در ۲ رشته کارشناسی پا گرفت که اکنون شمار رشته های آن به ۵۳ رشته در مقاطع مختلف رسیده است.

۲۸ هزار دانشجو دختر و پسر در ۳۳ مرکز شامل دانشگاه‌های دولتی، آزاد، غیر انتفاعی، پیام نور، فنی و حرفه ای، جامع علمی و کاربردی و فرهنگیان تحصیل می کنند  که  اساسی ترین چالش دانشگاه های خراسان شمالی کمبود فضای خوابگاهی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر