به گزارش پایگاه خبری دانا، سید حسن قدسی پور در گفت وگو با ایرنا، درباره استقبال کم از بعضی رشتههای دانشگاهی اظهار داشت: به عنوان مثال داوطلب قبل از ورود به دانشگاه و دانشجو شدن می بینید که بعضی از مشاغل مانند پزشکی نسبت به شغلهای دیگر از درآمد بالایی برخوردار هستند؛ بنابراین اگر به تولید داخل اهمیت دهیم، این مشکل حل خواهد شد. البته حل مشکلات تنها به دست دانشگاهها قابل حل نیست و نیازمند کمک همه است تا تولید داخل رونق پیدا کند.
وی درباره آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برای آغاز سال تحصیلی همه برنامه ریزیها براساس ظرفیت دانشگاه انجام شده است. ثبت نامها انجام و تاریخ ها اعلام شده است و ورودی ها طبق زمان بندی اعلام شده انجام می شود.
قدسی پور درباره رویکرد دولت سیزدهم نسبت به دانشگاه ها و آموزش عالی نیز اظهار داشت: رویکردی که دولت سیزدهم در پیش گرفته مثبت و امیدوارکننده است، اما سال اولی است که از عمر این دولت می گذرد و مسئولان در دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی تازه همدیگر پیدا می کنند.
پژوهش در کشور کارفرما ندارد
قدسی پور درباره ارتباط صنعت با دانشگاه گفت: در ارتباط با صنایع مشکل زیربنایی داریم؛ به عنوان مثال اگر نانوایی ها یک روز تعطیل شوند بحران ایجاد می شود، اما پژوهش دانشگاه تعطیل شود آب از آب تکان نمی خورد و هیچ مشکلی پیش نمی آید؛ در واقع کسی درد پژوهش ندارد.
وی تاکید کرد: پژوهش در کشور کارفرما ندارد. مشکل در کارفرمایی و نظارت بر پژوهش است. دستگاههای اجرایی باید کارفرما و سفارش دهنده کار پژوهشی باشند، اما آنها در سفارش دادن کار به دانشگاه ها مشکل دارند. صنعت و دستگاه های دولتی باید سفارش خود را به نهاد دانشگاه بدهند و با کاری که به یک دانشجو داده می شود فرق می کند. البته مخالف آن هستم برای این که کار باید به نهاد دانشگاه سپرده شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره ساخت ماهواره توسط بعضی دانشگاهها اظهار داشت: زمانی که ماهواره را به دانشگاه سفارش دادند، ساخته شد. بنابراین نهاد دانشگاه باید درگیر شود و سفارش بگیرد و سر موعد تحویل دهد. این نقطه کلیدی است که باید به آن توجه شود.
وی درباره مهارت محور شدن دانشجویان نیز تصریح کرد: حرکت به سمت مهارت محوری هزینه های خاص خود را دارد؛ چرا که طول تحصیل را طولانی تر می کند، از طرف دیگر صنایع هم باید هزینه کنند. بنابراین اگر مشکل هزینه ای حل شود مهارت محور شدن خیلی خوب است و مورد استقبال قرار می گیرد. یکی از برنامه های ما ایجاد پارک های علم و فناوری در دانشگاه است.
قدسی پور، ایجاد پارک های علم و فناوری در اکثر دانشگاه ها و استان های کشور را از جمله موفقیت های کشور در توسعه سازمان های حمایتی در حوزه فناوری عنوان کرد و یادآور شد: در دانشگاه امیرکبیر در حال حاضر ۳۲۰ شرکت و واحد فناور مشغول فعالیت هستند؛ ضمن آنکه صندوق پژوهش و فناوری نیز در این دانشگاه راه اندازی شده است.
با پدیده مهاجرت اساتید روبرو هستیم
وی در ادامه پدیده مهاجرت اساتید را یکی دیگر از چالشهای پیش روی دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: در حوزه اساتید علاوه بر مشکلات معیشتی و اقتصادی، با پدیده مهاجرت روبرو هستیم که این موضوع را در دیدار با رییس جمهور عنوان کردم و خواستار تدبیر در این زمینه شدم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: استاد جوانی که دانشیار است، دکتری گرفته و تازه استخدام شده یا می شود، بین ۱۲ تا ۱۳ میلیون حقوق دریافت می کند، در حالی که این حقوق کفاف اجاره خانه یک آپارتمان متوسط در یک منطقه متوسط شهر را نمی دهد. البته کارهایی در این زمینه در دست انجام است؛ به غیر از مسکن مسایل دیگری هم وجود دارد که باید حل شوند.
بودجه؛ چالش پیش روی دانشگاه ها
قدسی پور در ادامه یکی دیگر از چالشهای پیش روی دانشگاه ها را کسری بودجه عنوان کرد و گفت: شرایط به گونه ای است که بودجه کفاف برنامهها را نمیدهد. انتظار داشتیم در اجلاس روسای دانشگاه ها درباره این مسایل صریح بحث شود و ببینیم چه تدابیری برای آن اندیشه شده است؛ البته می گویند کارهایی در این زمینه در دست انجام است.
وی چالش دیگر را هزینه تغذیه دانشجویان دانست و افزود: در حال حاضر با پیمانکار قرارداد بسته ایم، اما فعلا پولی پرداخت نکرده ایم و برای تامین بودجه فرصت خواسته ایم.
در زمینه خوابگاه ها مشکلی نداریم
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تامین خوابگاه برای دانشجویان این دانشگاه گفت: خوابگاههای امیرکبیر استیجاری نبود و نیاز به بازسازی داشت که از وزارت علوم و خیرین در این زمینه کمک گرفتیم و تقریبا خوابگاهها را به روز کردهایم. دانشجویان با زمان بندی در خوابگاه ها اسکان داده می شوند؛ بنابراین مشکلی در این زمینه فعلا نداریم.
وی در ادامه مهمترین چالش آغاز سال تحصیلی دانشگاهها را در حوزه دانشجویی رفتاری و روانشناختی عنوان کرد و گفت: دانشجویان، دانشجویان قبل از کرونا نیستند. رفتار دانشجویان چه در حوزه درس خواندن و چه در حوزه تفریحات شخصی و چه در حوزه روابط اجتماعی متفاوت خواهد بود. ایدهها و درخواستهای آنها تاثیر گرفته از فضای مجازی شده است که این امر کار را در دانشگاهها برای ما سختتر می کند. مدیریت دانشگاه ها و حتی مدیریت نسل جوان این موضوع را به صورت دقیق مورد بحث، تحلیل و موشکافی قرار دهند تا برخوردهای مناسبی در این زمینه داشته باشیم.
انتهای پیام/