به گزارش پایگاه خبری دانا، علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در پیامی به مناسبت روز جهانی ناشنوایان گفت: در تمامی قوانین مرتبط با حقوق افراد دارای معلولیت از جمله قانون حمایت از حقوق معلولان و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت صراحتاً بر نقش دولتها در فراگیر سازی امکانات جامعه برای افراد معلول، از جمله گروههای ناشنوا و کم شنوا تاکید شده و دولت سیزدهم نیز در چارچوب سیاستها و اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش مینماید تا با الهام گرفتن از این قوانین، ظرفیتهای موجود را جهت بهبود کمی و کیفی خدمات مورد نیاز افراد دارای آسیبهای شنوایی را بیش از پیش به کار گیرد که در همین راستا اقدامات مختلفی از سوی سازمان بهزیستی صورت گرفته که توسعه خدمات توانبخشی در کلینیکهای تخصصی, ارائه خدمات توانپزشکی، آموزش مترجمین زبان اشاره در سراسر کشور و آموزش مهارتهای زندگی روزمره به ویژه شیوههای ارتباط تلفیقی (لب خوانی و زبان اشاره)، حمایت از برنامههای حرفه آموزی و اشتغال ناشنوایان را میتوان از جمله این فعالیتها برشمرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، متن این پیام به شرح ذیل است،
بسمه تعالی
به نام پروردگار هستی که وجود بشر را با اندیشه آمیخت تا زیباییهای زندگی را با نگاهی ژرف دریابد و مشعل امید را در مسیر بهتر زیستن برافروزد؛ انگیزهای که برای سرودن پیام آن به جای زبان از دستان گویا استفاده میشود. اینجاست که ناشنوایی نقطه پایان زندگی نیست بلکه نقطه عطفی است در پیوند هر چه بیشتر با جلوههای تابناک حیات.
هشتم مهر ماه مصادف با ۳۰ سپتامبر، روز جهانی ناشنوایان است؛ روزی که به شعار " پیش به سوی جوامعی با مشارکت همه " مزین گردیده است تا پیام برابری و مشارکت اجتماعی را گوش جهانیان برسانیم تا بشنویم آنچه را که به گوش جان باید شنید و این چیزی نیست جز اجرای قوانین حمایتی مرتبط با افراد دارای معلولیت و برابر سازی فرصتهای شغلی و اجتماعی برای افراد ناشنوا و کم شنوا.
در تمامی قوانین مرتبط با حقوق افراد دارای معلولیت از جمله قانون حمایت از حقوق معلولان و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت صراحتاً بر نقش دولتها در فراگیرسازی امکانات جامعه برای افراد معلول, از جمله گروههای ناشنوا و کم شنوا تاکید گردیده است. دولت سیزدهم نیز در چارچوب سیاستها و اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش مینماید تا با الهام گرفتن از این قوانین, ظرفیتهای موجود را جهت بهبود کمی و کیفی خدمات مورد نیاز افراد دارای آسیبهای شنوایی را بیش از پیش به کار گیرد.
در همین راستا اقدامات مختلفی از سوی سازمان بهزیستی صورت گرفته که توسعه خدمات توانبخشی در کلینیکهای تخصصی, ارائه خدمات توانپزشکی, آموزش مترجمین زبان اشاره در سراسر کشور و آموزش مهارتهای زندگی روزمره به ویژه شیوههای ارتباط تلفیقی (لب خوانی و زبان اشاره), حمایت از برنامههای حرفه آموزی و اشتغال ناشنوایان را میتوان از جمله این فعالیتها برشمرد.
جای تردید نیست که فراگیر سازی خدمات مورد نیاز افراد ناشنوا و کم شنوا و پیشرفت در مسیر ساختن جامعهای برای همه، جامعهای که حضور فعالانه ناشنوایان در تمامی عرصههای آن نمود مییابد، مستلزم همیاری تمامی بخشها اعم از نهادهای قانون گزار و دستگاههای اجرایی است که امید است در راستای اهداف متعالی دولت سیزدهم شاهد تحقق آن باشیم.
علی محمد قادری
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور
انتهای پیام/