در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۹

به گزارش پایگاه خبری دانا، رویترز به نقل از برخی منابع اطلاعاتی خود در اوپک امروز اعلام کرد که اوپک پلاس کاهش تولید بیش از یک میلیون بشکه در روز را در جلسه این هفته بررسی خواهد کرد. این رقم بالاتر از برآوردهای کارشناسان از تصمیماین گروه است و می‌تواند بازار نفت را با شوک قیمتی همراه کند.

انتظار بازار از نشست اوپک پلاس چیست؟

اوپک پلاس که ترکیبی از کشورهای اوپک و متحدانی خارج از این سازمان مانند روسیه است، برای اولین بار از مارس ۲۰۲۰ این هفته روز چهارشنبه به صورت حضوری در وین ملاقات می‌کند.

در حالی گفته شده که این گروه کاهش بیش از یک میلیون بشکه در روز را بررسی می‌کند که پیش از این برآوردها حول ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز برای کاهش اوپک پلاس وجود داشت.

بانک‌هایی از جمله جی‌پی مورگان اعلام کرده بودند که اوپک پلاس ممکن است برای تثبیت قیمت‌ها نیاز به کاهش تولید حداقل ۵۰۰ هزار بشکه در روز داشته باشد. در مقابل هلیما کرافت، استراتژیست اصلی کالا در RBC Capital Markets LLC، گفته بود که این گروه ممکن است کاهش دو برابری یعنی حدود یک میلیون بشکه را انتخاب کند. به گفته کرافت، اوپک پلاس احتمالا قصد ندارد برای یک کاهش جزئی در تولید خود تصمیم‌گیری کند.

کاهش یک میلیون بشکه‌ای تولید به معنای کاهش یک درصدی عرضه جهانی نفت است.

اهداف سعودی‌ها و روس‌ها از کاهش تولید

عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت اوپک برای اولین بار در ماه آگوست احتمال کاهش تولید نفت برای اصلاح بازار را مطرح کرد. بعد از آن این تصمیم از سوی دیگر اعضا حمایت شد.

به گزارش فایننشال تایمز، دو منبع آگاه آشنا به تفکر عربستان سعودی گفته‌اند: این کشور مایل است تولید خود را کاهش دهد تا قیمت‌ها را افزایش دهد تا علاوه بر اینکه به درآمدهای بالای نفت دست یابد بتواند مقداری از ظرفیت تولید را در ذخیره نگه دارد. پادشاهی نگران است که تولید روسیه در اواخر سال جاری با تشدید تحریم‌های غرب علیه صادرات نفت این کشور به شدت کاهش یابد و آن زمان داشتن ظرفیت اضافه تولید می‌تواند بسیار حیاتی باشد.

 همچنین گفته می‌شود پوتین که درگیر یک جنگ با غرب است به کاهش تولید علاقمند است و در این خصوص با مقامات سعودی گفت‌وگو کرده است. کاهش تولید که به افزایش قیمت نفت منجر می‌شود از دو جهت می‌تواند به نفع روسیه باشد؛ اول اینکه درآمدهای این کشور را تقویت می‌کند و دوم به افزایش فشار اقتصادی به غرب به عنوان رقبای مسکو منجر می‌شود.

پس از کاهش تولید در آوریل ۲۰۲۰ به دلیل کاهش تقاضای نفت در طول همه‌گیری، این گروه بیشتر از دو سال گذشته را صرف افزودن مداوم عرضه کرده است.

پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه، قیمت نفت برنت به بالای ۱۲۵ دلار در هر بشکه رسید. اما قیمت‌ها در ماه‌های اخیر به دلیل نگرانی از رکود اقتصادی در مسیر کاهشی قرار گرفته و حالا در محدود ۸۵ دلار قرار دارد که بیش از ۳۰ دلار کتر از اوج خود است. این موضوع درآمد شگفت انگیز عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی و سایر اعضای ائتلاف را کاهش داده است.  از این رو کشورهای نفتی بار دیگر به فکر کاهش تولید افتادند.

آمریکا ۱۰ شرکت نفتی مرتبط با ایران را در لیست سیاه قرار داد


وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد ۱۰ شرکت و یک کشتی را به بهانه تسهیل صادرات نفت ایران در فهرست تحریم قرار داده است.

اسامی شرکت‌ها و نفت‌کشی که در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند به شرح زیر است:


۱- شرکت کشتی‌رانی کلارا، مستقر در امارات

۲- شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران، مستقر در ایران

۳- شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه، مستقر در ایران

۴- گروه هلدینگ ام‌ال، مستقر در هنگ‌کنگ چین

۵- شرکت سی‌یرا ویستا، مستقر در هنگ‌کنگ چین

۶- شرکت پتروشیمی تیبالاجی، مستقر در هند

۷- شرکت فیرگو مارین، مستقر در امارات

۸- شرکت کشتی‌رانی دبلیو.اس، مستقر در هنگ‌کنگ چین

۹- شرکت حمل و نقل و انبار ژانگو، مستقر در چین

۱۰- نفت‌کش گاس‌الور، تحت پرچم پاناما

وب‌سایت خزانه‌داری آمریکا در توضیح درباره این تحریم‌ها نوشته است: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری یک شبکه بین‌المللی از شرکت‌های دخیل در فروش صدها میلیون دلار نفت و محصولات پتروشیمی ایران به مشتری‌هایی در جنوب و شرق آسیا را در فهرست تحریم قرار داد.»


خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد اقدام امروز برخی شرکت‌های واسطه ایرانی و چندین شرکت صوری در امارات، هنگ‌کنگ و هند را هدف قرار داده است.

صادرات نفت بدون وقفه در حال انجام است

وزیر نفت گفت: صادرات نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی کشورمان بدون هیچ‌گونه مشکلی در حال انجام است.

جواد اوجی با بیان اینکه فروش و صادرات نفت خام، میعانات و فرآورده‌های نفتی بدون وقفه در حال انجام است، اظهار کرد: هم‌اکنون صادرات بدون هیچ‌گونه مشکلی جریان دارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با شناسایی بازارهای تازه و فرآیندهای جدید صادراتی توانسته‌ایم صادرات نفت خام و میعانات گازی را نسبت به چند سال اخیر متحول کنیم، تصریح کرد: هم‌اکنون هیچ‌گونه توقفی در صادارت نفت خام ایجاد نشده است و کشورهای غربی به‌خصوص ایالات متحده آمریکا بارها بر صحت این موضوع اعتراف کرده‌اند.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه تحریم‌های کشورهای غربی تا به امروز هیچ‌گونه تأثیری بر صادرات نفت کشورمان نداشته است، گفت: با راهکارهای جدیدی که همکاران بنده در امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران ارائه کرده‌اند، توانسته‌ایم بازارهای خوب و جذابی را برای نفت خام، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران به‌دست بیاوریم.

اوجی تأکید کرد: امروز بحث تأمین امنیت انرژی از مسائل مهم در جهان به‌شمار می‌آید و این اهمیت رفته رفته با نزدیک شدن به فصل سرما دوچندان می‌شود.

گزارش از فاطمه روا

ارسال نظر