به گزارش پایگاه خبری دانا، اسماعیل عجم، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، در نشست هماهنگی و توجیهی برنامه های کوهپیمایی برای نیمه دوم سال جاری با تاکید بر لزوم برگزاری برنامه های مفرح ورزشی برای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: فاز نخست برنامه های کوهپیمایی، سال گذشته طی ۹ هفته برای دانشجویان دختر و پسر برگزار شد که بازخوردهای خوبی به همراه داشت و امیدوارم با کسب تجارب دوره گذشته، بتوانیم برنامه های منسجم تری برای نیمه دوم امسال طراحی کنیم.
وی افزود: یکی از اهداف مهم برگزاری برنامه های ورزشی و کوهپیمایی برای دانشجویان، ایجاد انگیزه و افزایش اعتماد به نفس و حس مشارکت و مسئولیت پذیری دانشجویان علوم پزشکی است و امید است در کنار این برنامه ها که در راستای غنی سازی اوقات فراغت دانشجویان انجام می گیرد، انجام فعالیت های خلاقانه و بازی های فکری نیز برای دانشجویان در این اردوها و برنامه های ورزشی در نظر گرفته شود.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته، بر اهمیت توسعه و ترویج ورزش به خصوص ورزش همگانی در میان دانشجویان تاکید کرد و گفت: برگزاری المپیادهای ورزشی، همایش های کوهپیمایی، زنگ نشاط و سلامت، برنامه های کوهنوردی و غیره، میتواند در ترغیب دانشجویان به امر ورزش به خصوص در ایام کرونا کمک کند، چراکه دانشجویان طی این دو سال به واسطه غیرحضوری بودن دانشگاه ها و بعضا تعطیلی باشگاه ها و سالن های ورزشی، کمتر به فعالیتهای بدنی و ورزشی پرداختند.
عجم عنوان کرد: یکی از مهم ترین توصیه های ما به دانشجویان علوم پزشکی، توجه به امر ورزش و حفظ قوای جسمانی در محیط خوابگاه و منزل است تا بتوان ضمن تقویت سلامت و توان جسمی افراد، به کمک شادابی و طراوت حاصل از ورزش، چالش های ناشی از کم تحرکی را کمرنگ تر کرد.
در این جلسه در خصوص ارتقای سطح کمی و کیفی برنامه های کوهپیمایی برای نیمه دوم سال جاری تاکید شد و مقرر شد با تشکیل گروه های تخصصی کوهنوردی و نیز تشکیل انجمن کوهنوردی وطبیعت گردی در دانشگاهها، انسجام بیشتری در مسیر برنامه های کوهپیمایی و کوهنوردی برای دانشجویان علوم پزشکی صورت گیرد. همچنین پیشنهاد برگزاری مسابقات مختلف ورزشی در کنار برنامه کوهپیمایی و همچنین انجام فعالیت های خلاقانه همراه با مسابقات تیمی و انفرادی و نیز کمپ شب مانی و دعوت از چهره های ورزشی در کنار دانشجویان علوم پزشکی در قالب اردوهای ورزشی از سوی حاضران مطرح شد.
به گزارش مفدا، در ادامه، محمد کوشکی، رییس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت نیز بیان کرد: اردوگاه الزهرا واقع درارتفاعات شمال تهران شروع برنامه های کوهپیمایی دانشجویان در مرحله نخست است و بعد از پیشرفت در برنامه کوهپیمایی اردوگاه های دیگری در نظر گرفته شده که از نظر محتوا هم تامین کننده خواسته های دانشجویی باشد.
وی یادآور شد: بعد از موفقیت ۹ برنامه و همایش کوهپیمایی دختر و پسر دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران و بازخورد مثبت و ابراز علاقه دانشجویان به ویژه دانشجویان خوابگاهی در سال گذشته و تاکید دکتر شیراوژن مبنی بر ادامه آن در سال جاری و حمایت جناب آقای عجم مدیر کل فرهنگی، اداره ورزش های همگانی برنامه ریزی ۲۶ برنامه مستقل همایش کوهپیمایی دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران را تا پایان سال برای دانشجویان دختر و پسر تدارک دیده است.
کوشکی افزود: البته در برنامه های کوهپیمایی امسال شاهد تغییراتی هستیم که دانشجویان علاوه بر ورزش بتوانند با تشکیل گروه های کوهنوردی در خوابگاه ها در مدیریت اجرای برنامه ها هم نقش داشته باشند و علاوه بر آن دانشجویان تعیین سطح خواهند شد و منتخبین در برنامه های ویژه کوهنوردی در قلل مرتفع شرکت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت به ما در اجرای این برنامه کمک می کنند، اما اداره روابط عمومی و اداره رفاه و اداره فرهنگی تاثیر بیشتری در برنامه های کوهپیمایی خواهند داشت.
رییس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت اظهار کرد: برگزاری همایشهای ورزشهای گروهی در خوابگاهها از جمله سیاست های راهبردی و تعیین شده در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و اداره ورزشهای همگانی است. ایجاد کاروان های نشاط و سلامت در محیطهای خارج از محوطه دانشگاه ، دور بودن از محیط های بسته و محدود از یک سو و گشت و گذار در دامنه طبیعت از طرفی دیگر می تواند در ایجاد انگیزش بیشتر به فعالیتهای ورزشی و کسب انرژی مثبت از ورزش و محیط را برای دانشجویان فراهم کند.
وی ادامه داد: همچنین اجرای برنامه های جانبی و بازی های تفریحی و ارائه جوایز مناسب و اهدای بسته های فرهنگی نیز جهت تشویق و ترغیب شرکت کنندگان و پویایی نفرات، لذت حضور را بیشتر خواهد کرد و نگرش و رویکرد مثبت و فراتری را نسبت به قبل در دانشجویان فراهم خواهد کرد.
کوشکی در خصوص تدوین برنامه های اداره ورزش های همگانی و ضرورت تغییر ریل سیاست گذاری ورزش دانشجویی به ویژه ورزش دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: یکی از راهبردهای اساسی و کاربردی جهت مشارکت بیشتر دانشجویان، تقویت و گسترش ورزش های همگانی عام و خاص در دانشگاه ها است.
رییس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت تاکید کرد: در محیط های دانش محور فراگیری و گسترش ورزش های خاص همگانی، بیشترین تاکید بر برگزاری رقابت های رشته های ورزش های همگانی است که دانشجویان علوم پزشکی بتوانند علاوه بر حضور در رقابت های داخلی امکان نمایش در عرصه های رقابتی آسیایی و جهانی را هم داشته باشند. داژبال، مینی فوتبال ( چمنی و سالنی)، فریزبی و طناب زنی، از جمله رشته های ورزشی است که دانشجویان علوم پزشکی می توانند در عرصه های بین المللی حضوری موفق داشته باشند و شامل کمترین هزینه نسبت به ورزش های پر طرفداریست که هزینه بر و همه دانشگاه های علوم پزشکی هم قادر به شرکت در آن نیستند. تغییر سیاست گذاری در ورزش دانشجویی است علاوه بر موفقیت رفع چالش های دیده شده برای مخاطبین دانشجویی است.
کوشکی در خصوص بازخوردی که دوره کوهپیمایی سال گذشته داشت، گفت: همانطور که می دانید کوهپیمایی و حضور در مسیرهای کوهستانی یکی از مفرح ترین ورزش هـای هـوازی اسـت کـه عـلاوه بـر تـأثیر در بعـد جسمانی، در روح و روان افراد هم تأثیر مثبتی دارد و از آنجاکه در طبیعت انجام میشود به انسان این فرصت را می دهد تا با برخورداری از فضای طبیعت و هوای پاک و سالم سلامت جسمی و روحی خود را تضـمین کنـد.
وی افزود: یکی از رویکردهای مهم اداره ورزش های همگانی برای دانشجویان، تغییر سبک زندگی غیر فعال در محیط های دانشجویی به ویژه در خوابگاه ها به حضور فعال در محیط های پاک و طبیعت در روز های پایانی هفته و انجام ورزش های گروهی در محیط های ورزشی و غیر ورزشی دانشگاه ست. این رویکرد فراگستر و دانشجو محور است و ان شاالله در برنامه ریزی ها امور تربیت بدنی دانشگاه ها به طور مستمر قرار گیرد.
انتهای پیام/