در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱

به گزارش پایگاه خبری دانا، بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۵۷ سنت معادل ۱.۷ درصد افزایش یافت و در ۹۳ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت در طول معاملات چهارشنبه، تا رکورد ۹۳ دلار و ۹۶ سنت پیش رفت که بالاترین رکورد از ۱۵ سپتامبر بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۲۴ سنت معادل ۱.۴ درصد افزایش یافت و در ۸۷ دلار و ۷۶ سنت در هر بشکه بسته شد. هر دو شاخص نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در دو روز گذشته، رشد چشمگیری داشته اند.

تصویب کاهش تولید نفت به میزان دو میلیون بشکه در روز از سوی وزیران اوپک پلاس، می تواند از قیمتهای نفت که به دلیل ترس از رکود اقتصادی، افزایش نرخهای بهره آمریکا و رشد ارزش دلار آمریکا، از ۱۲۰ دلار به حدود ۹۰ دلار نزول کرده اند، حمایت کند.

فیونا سینکوتا، تحلیلگر بازارهای مالی شرکت سیتی ایندکس گفت: نفت هفته جاری با انتظار برای کاهش تولید اوپک پلاس، روند افزایشی پیدا کرد اما تاثیر کاهش تولید با در نظر گرفتن این که بعضی از اعضای این گروه نتوانسته اند مطابق سهمیه، تولید کنند، کوچکتر خواهد بود. اوپک پلاس در اوت، ۳.۵۸ میلیون بشکه در روز کمتر از سقف هدف گذاری شده، نفت تولید کرد.

یورگ لئون، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی ریستاد انرژی گفت: ما بر این باوریم که اهداف تولید جدید عمدتا بر عهده تولیدکنندگان بزرگ شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت خواهد بود.

احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق گفت: عراق امیدوار است تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز، به ثبات بازار جهانی و پشتیبانی از قیمتها، کمک کند. این کشور قصد دارد سطح تولیدی که در توافق با کشورهای اوپک در ژوییه سال ۲۰۲۱ تعیین شده بود را حفظ کند و صادرات نفت عراق از این کاهش تولید، متاثر نخواهد شد.

در این بین، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت، بنزین و سوختهای دیگر، هفته گذشته کاهش داشته است. ذخایر نفت با ۱.۴ میلیون بشکه کاهش، به ۴۲۹.۲ میلیون بشکه رسید. ذخایر بنزین ۴.۷ میلیون بشکه و ذخایر سوختهای دیگر شامل دیزل و نفت کوره، ۳.۴ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد.

بر اساس گزارش رویترز، فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز گفت: ما شاهد کاهش چشمگیر عرضه بنزین و دیزل هستیم. در هفته های اخیر مکررا شنیده ایم که اقتصاد کند شده و قیمتهای نفت به دلیل به اوج رسیدن تقاضا، کاهش پیدا کرده اند اما به نظر می رسد این آمار بسیار بهتر از حد تصور مردم بوده است.

سی‌وسومین نشست اوپک‌پلاس در وین آغاز شد

سی‌وسومین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک‌پلاس) در مقر دبیرخانه اوپک در وین آغاز شد.

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس (چهارشنبه، ۱۳ مهرماه) در حالی در وین گردهم آمدند که بیش از ۲ سال از آخرین نشست حضوری این ائتلاف در دبیرخانه اوپک می‌گذرد، آخرین نشست حضوری اوپک پلاس به سوم مارس ۲۰۲۰ (۱۶ اسفندماه ۱۳۹۸) و نهمین نشست این ائتلاف بر می‌گردد.

نشست سی‌وسوم با توجه به پیشنهاد کاهش عرضه روزانه حداقل یک میلیون بشکه‌ای از سوی روسیه یکی از حساس‌ترین نشست‌های این ائتلاف در بیش از یکسال اخیر خواهد بود.

همچنین نشست امروز در شرایطی برگزار می‌شود که قیمت انواع نفت خام از بالاترین رکورد امسال (۱۳۰ دلار در ماه مارس)، کاهش قابل توجهی پیدا کرده و بازار دچار نوسان شدیدی است. نفت خام شاخص برنت امروز و تا این لحظه ۹۲ دلار و ۴۵ سنت ثبت شد.

تحلیل‌گران انتظار دارند موافقت تولیدکنندگان اوپک پلاس با کاهش تولید از قیمت‌ها پشتیبانی کند.

اجماع «اوپک پلاس» برای کاهش ۲ میلیون بشکه‌ای تولید در ماه نوامبر

براساس تصمیم نشست وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس، سهمیه تولید نفت خام کشورهای عضو این ائتلاف در ماه نوامبر ۲ میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد.

اوپک پلاس در نشست سی‌ودوم هم ۱۰۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته بود.

اوپک‌پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید -۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است.

سرنوشت نفت ربوده شده از کشتی ایرانی/ آماده تبادل با کشتی یونانی هستیم

علی اکبر صفایی گفت: ایران به کمک اعضای موثر آی ام او این توانست به سیستم جدید آب توازن کشتی ها دست یابد و برای اولین بار یک شرکت دانش بنیان آن را طراحی و اجرا کند.

به گفته معاون وزیر راه وشهرسازی سوخت کم سولفور در کشور تولید کرده ایم و حمل و نقل دریایی در سال های اخیر بیش از ۲۸ تریلیون دلار را به خود اختصاص می دهد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: در ۶ ماهه امسال بیش ۱۰۵ میلیون تن کاتالان در بنادر کشور تهیه و بارگیری شده که رشد ۶ درصدی داشته است.

وی اضافه کرد: موجودی کالاهای اساسی در انبارهای بنادر، پای اسکله و لنگرگاه‌ها ۶ میلیون و ۸۶۴ هزار تن کالا است. در این مدت ۵۳ هزار فروند ورود و خروج کشتی به بنادر ثبت شده، همچنین ۷ میلیون و ۴۲۲ هزار نفر سفر در ۶ ماه امسال انجام شده است.

صفایی گفت: در این مدت نتوانستیم بار نفتی کشتی ایرانی لانا را از یونان پس بگیریم و نفت آن به طور کامل به نشانی برگشته است. آماده تبادل با کشتی یونانی هستیم تا این کشتی ایرانی به بنادر خودمان برگردد.

مدیرعامل سازمان بنادر اظهار کرد: در حال آماده شدن برای ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالا با روسیه هستیم. برای اولین بار خط لاینری کشتیرانی میان ایران، قزاقستان و روسیه با تردد بیش از ۲۰ فروند کشتی عمدتا کانتینری راه اندازی شده است.

به گفته صفایی هم اکنون ۶.۹ هزار میلیارد تومان پروژه از بودجه داخلی سازمان بنادر در دست اجراست. همین ۵۸ فروند انواع کشتی خدماتی، عمرانی، یدک کش و امثال آن در دست ساخت است و ۴۰ فروند دیگر نیز برنامه ریزی شده تا در داخل تولید شود.

وی درباره تاسیس بندر مکران بیان کرد: تا پایان سال سیلوی ۱۰۰ هزار تنی، نیروگاه ۲۵ مگاواتی و آب شیرین کن ۸ هزار متر مکعبی بندر چابهار تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از بارگیری کامل نفت ربوده شده از کشتی ایرانی لانا در یونان خبر داد و مشکلی در این بخش وجود ندارد.

او اضافه کرد: طرح توسعه بندر شهید حقانی را در کنار بندر هرمز و جدید نخل ناخدا رو در دستور کار خود قرار داده ایم. همچینن در حوزه ملی پروژه مهم نجات خلیج گرگان را با کاهش تراز آب دریای خزر که در طول سال های گذشته یک ونیم متر کاهش را در دستور کار خود قرار داده ایم.

ارسال نظر