به گزارش پایگاه خبری دانا، رویترز بر اساس مدارک داخلی و آمار رهیابی نفتکش ها نوشت که صادرات نفت ونزوئلا در ماه سپتامبر (ماه گذشته میلادی) به علت ارسال محمولههای نفتی بیشتر به آسیا از طریق واسطهها و افزایش محمولههای سوآپ با ایران، به بالاترین سطح در سال 2022 رسیده است.
در اوایل سال جاری، صادرات نفت این کشور عضو اوپک به علت کمبود مواد رقیق کننده مورد نیاز برای تولید گریدهای قابل صادرات و تولید ناپایدار در بحبوحه توقف پالایش و کمبود تجهیزات حفاری، بی ثابت بود.
اما تولید و صادرات نفت در سه ماهه سوم با کمک عرضه میعانات گازی و نفت خام ایران به شرکت ملی نفت ونزوئلا و تحویل نفت سنگین و نفت کوره این کشور به شرکت های دولتی ایران، جایگاه خود را دوباره به دست آورد.
بر اساس اسناد کشتیرانی داخلی شرکت ملی نفت ونزوئلا و آمارهای رهیابی نفتکش ها موسسه ریفینیتیو ایکون، در مجموع 40 محموله از آبه ای ونزوئلا را در ماه گذشته ترک کرده که به طور متوسط بشکه710 هزار و 33 بشکه در روز نفت خام و سوخت و 544 هزار تن فرآورده های نفتی بوده است و این محموله ها بیشتر از طریق قطب های منطقه ای به چین منتقل شده اند.
بخش عمده ای از این محمولههای نفتی توسط شرکتهایی که سابقهای در تجارت نفت خام نداشتند، خریداری و مجددا فروخته شده است. این استاد نشان می دهد، این واسطه ها که حمل و نقل محموله ها، پرداخت و خریداران نهایی را فراهم می کنند، 79 درصد صادرات نفتی ونزوئلا را تشکیل می دهند.
میزان صادرات در ماه سپتامبر نسبت به ماه گذشته 13 درصد کاهش یافته اما 75 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. ونزوئلا در ماه آگوست 816 هزار و 450 بشکه در روز نفت صادر کرده بود.
به نوشته این گزارش، فروش بیشتر از طریق واسطهها و سوآپ فعالتر محمولهها با ایران، صادرات نفتی ونزوئلا در ماه سپتامبر را رشد داده است.
بر اساس جدیدترین ارقام رسمی گزارش شده به اوپک، تولید نفت ونزوئلا در ماه آگوست 94 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به 723 هزار بشکه در روز رسیده است.
این مدارک نشان داد، نفتکشهای بسیار غول پیکر موسوم به VLCC که توسط ایران کرایه شده، ماه گذشته وارد آبهای ونزوئلا شد که حامل 3.9 میلیون بشکه نفت خام و حدود 2 میلیون بشکه میعانات گازی بود. کاراکاس در عوض 1.78 میلیون بشکه نفت سنگین و 928 هزار بشکه نفت کوره به ایران ارسال کرد.
در مجموع، ونزوئلا در سال جاری بیش از 24 میلیون بشکه از شرکت های ایرانی (نفت و میعانات گازی) دریافت کرده و 21 میلیون بشکه تحت توافق سوآپ که در اوایل سال جاری تمدید شد، صادرات داشته است.
عرضه ایران به شرکت ملی نفت ونزوئلا کمک کرد تا فعالیتهای خود در منطقه اصلی تولیدش یعنی کمربند اورینوکو را تقویت کند؛ اما بر اساس یکی از اسناد، ذخایر کم نفت خام سبک داخلی برای مخلوط کردن و همچنین قطعی برق در ماه گذشته همچنان گریبان تاسیسات شرکت ملی نفت ونزوئلا را گرفته است.
انتهای پیام/