در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۱
مهندسان یکی از شرکت‌های دانش بنیان با کاربرد نانو فناوری در مته‌های حفاری برای کاربرد در صنعت نفت و متروسازی، علاوه بر آن که صرفه‌جویی ارزی برای کشور به ارمغان آوردند، توانستند با یک مته تعداد بیشتری عملیات حفاری انجام دهند.

به گزارش پایگاه خبری دانا، محمدرضا نعمت اللهی مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده مته‌های حفاری نانویی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه محققان ما در این شرکت موفق با تولید مته‌های حفاری با استفاده از تکنولوژی نانو شدند، اظهار کرد: کاربرد این فناوری در مته‌های حفاری موجب ارتقای عملکرد آن در حوزه‌های مرتبط شده است.

وی با بیان اینکه مته‌های ساخته شده، نمونه داخلی و خارجی ندارند، اظهار کرد: از این مته‌ها می‌توان در صنایع حفاری، معدن، نفت و گاز تونل سازی، مترو، صنعت آب، و حفاری برای استحصال آب استفاده کرد.

نعمت‌اللهی با بیان اینکه تاکنون از مته‌های حفاری وارداتی در کشور استفاده می‌شده است، خاطرنشان کرد: معمولا این مته‌ها تکنولوژی ساخت پیچیده‌ای دارند و تاکنون از فناوری نانو در ساخت این ابزارهای صنعتی استفاده نشده است و ما در تحقیقات اخیر خود توانستیم  از این فناوری بهره ببریم و از خروج ارز جلوگیری کنیم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: فناوری نانو در قسمت بیت‌های نانو "هاردمتال" این مته‌ها استفاده شده و کاربرد این فناوری در این ابزار موجب شده مته‌های حفاری چرخشی سه مخروطه با بیت‌های نانو هاردمتال، مستحکم شوند از این رو این محصول بیشتر از یک مته معمولی در صنعت قابل بهره برداری است.

به گفته وی، دانش فنی ساخت مته‌های حفاری چرخشی سه مخروطه توسط محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های همکار با این شرکت به دست آمده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: ما در این شرکت دانش‌بنیان توانایی تامین ۷۰ درصد از نیازهای کشور در این زمینه را داریم.

نعمت اللهی خاطرنشان کرد: تاکنون شرکت ملی مس از این محصول استقبال کرده و امیدواریم که صنایع دیگر به تولید داخل اعتماد کنند و از محصول استفاده کنند.

وی اظهار کرد: برای حفاری هر ۵۰۰ متر یک مته لازم است که با کاربرد فناوری نانو این میزان کمتر می‌شود و تعداد عملیات حفاری با یک مته نانویی بیشتر خواهد شد؛ چرا که عملکرد حفاری با این مته‌های نانویی به میزان ۲۵ درصد افزایش می‌یابد و این صرفه جویی در مته‌ها و ارز آوری بیشتر برای کشور را به همراه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر