در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳

به گزارش پایگاه خبری دانا، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به نرخ فعلی تخم مرغ درب مرغداری، عرضه هر عدد آن بالاتر از ۳ هزار و ۱۰۰ تومان کاملا گرانفروشی است.

آقای حمید رضا کاشانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۷ هزارتومان و هر شانه ۱.۸۰۰ گرمی کمتر از ۷۰ هزارتومان است.

او قیمت منطقی هر عدد تخم مرغ در خرده فروشی‌ها را ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخ‌های بالاتر ۱۰۰ درصد گرانفروشی است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به نرخ فعلی تخم مرغ درب مرغداری، عرضه هر عدد آن بالاتر از ۳ هزار و ۱۰۰ تومان کاملا گرانفروشی است.

آقای حمید رضا کاشانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۷ هزارتومان و هر شانه ۱.۸۰۰ گرمی کمتر از ۷۰ هزارتومان است.

او قیمت منطقی هر عدد تخم مرغ در خرده فروشی‌ها را ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخ‌های بالاتر ۱۰۰ درصد گرانفروشی است.

کاشانی می‌گوید: علی رغم آنکه قیمت واقعی تخم مرغ ۳۰ درصد بالاتر از نرخ فعلی است، دولت در هفته گذشته به پشتیبانی امور دام اجازه واردات تخم مرغ داده است، این درحالی است که به سبب شرایط مازاد تولید قرار بود به صادرکنندگان مشوق صادراتی دهند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: روزانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ در کشور تولید می‌شود که به سبب مازاد مصرف برآورد می شود که میزان مازاد تا پایان ماه به بالای ۸ هزار تن برسد.

بنابر گفته کاشانی، قبل از مردمی سازی یارانه‌ها بار‌ها به دولت اعلام کردیم که در صورت آزادسازی نرخ نهاده‌ها اقداماتی همچون اصلاح واقعی قیمت، پرداخت طلب نهاده مرغداران و مشوق صادراتی را در دستور کار خود قراردهند که متاسفانه هیچ یک از پیشنهادات عملیاتی نشده است.

آمار‌ها حاکی از آن است که امسال تولید تخم مرغ به بالاترین سطح خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است، دولت برای حمایت از تولید راهی جز پرداخت مشوق صادراتی ندارد، این درحالی است که با اتخاذ سیاست واردات زمینه را برای نابودی صنعت فراهم می‌کند.

قیمت جدید قند و شکر چند؟

براساس آخرین نرخنامه سازمان میادین میوه‌ و تره‌بار قیمت شکر فله و بسته‌بندی و همچنین انواع نبات در میادین نسبت به شهریورماه ثابت مانده و هر کیلو شکر فله تنظیم بازار همچنان با قیمت ۱۹.۸۰۰ تومان عرضه می‌شود.

قند شکسته تنظیم بازار در بسته‌بندی ۵ کیلویی با قیمت ۱۳۳.۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

قیمت قند و شکر در میادین میوه و تره‌بار به شرح ذیل است؛

رصد بازار کالاهای اساسی؛

قیمت جدید قند و شکر چند؟

براساس آخرین نرخنامه سازمان میادین میوه‌ و تره‌بار قیمت شکر فله و بسته‌بندی و همچنین انواع نبات در میادین نسبت به شهریورماه ثابت مانده و هر کیلو شکر فله تنظیم بازار همچنان با قیمت ۱۹.۸۰۰ تومان عرضه می‌شود.

قند شکسته تنظیم بازار در بسته‌بندی ۵ کیلویی با قیمت ۱۳۳.۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

قیمت قند و شکر در میادین میوه و تره‌بار به شرح ذیل است؛

قیمت هر عدد شکر بسته بندی ۳ کیلوگرمی: ۶۷ هزار تومان
قیمت هر عدد قند شکسته بسته بندی ۵ کیلوگرم: ۱۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان
قیمت هر عدد شکر بسته بندی ۱۰۰۰ گرمی: ۲۲ هزار و ۹۵۰ تومان
قیمت هر عدد قند شکسته بسته بندی ۱ کیلوگرمی: ۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان
قیمت هر کیلو گرم شکر فله: ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان
قیمت هر کیلو گرم نبات شاخه درشت (شاخه ای): ۳۲۴ هزار تومان
قیمت هر کیلو گرم نبات شاخه باریک و ریز (شاخه ای): ۳۴۴ هزار تومان
قیمت هر کیلو گرم نبات چوبدار زرد وسفید و طعم‌دار: ۳۹ هزار تومان
قیمت هر کیلو گرم نبات تخته و خرد شده: ۲۹ هزار تومان

قیمت جدید قارچ اعلام شد

 رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی گفت: هم اکنون نرخ منطقی هر کیلو قارچ برای مصرف کننده ۵۵ هزارتومان و عرضه با نرخ‌های بالاتر مورد تایید نیست.

مهدی رجبی گفت: قیمت کنونی هر کیلو قارچ عمده ۴۸ تا ۵۰ هزارتومان و خرده فروشی برای مصرف کننده ۵۵ هزارتومان است. متاسفانه در برخی فروشگاه‌ها با قیمت ۷۰ تا ۸۰ هزارتومان عرضه می‌شود که مورد قبول انجمن نیست.

به گفته او، بنابر آمار روزانه ۴۰ تن قارچ در تهران عرضه می‌شود که توزیع در سایر استان‌ها نصف این رقم است. براین اساس ۶۰ درصد قارچ تولیدی در تهران و ۴۰ درصد سایر شهرستان‌ها توزیع می‌شود.

جبی می‌گوید: برآوردها حاکی از آن است که تولید قارچ تا پایان سال به ۱۷۵ هزار تن برسد، هر چند بدلیل واحدهای جدید در حال توسعه انتظار می‌رود که سال آینده تولید به بالای ۲۲۰ هزارتن برسد.

رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی گفت: طبق روال همه ساله در فصل تابستان بدلیل نبود زیرساخت‌های لازم همچون کانتینرهای یخچال دار و کاهش تقاضا در بازارهای هدف صادرات چندانی نداریم، با خنک شدن هوا پیش بینی می‌شود که از ابتدای آبان روزانه ۱۵ تن قارچ به عراق و کشورهای خلیج فارس انجام شود.

بنابر آمار انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در شرایط کنونی سرانه مصرف قارچ در تهران ۲.۸۰۰ تا ۳ کیلوگرم و در برخی شهرستان‌ها به یک کیلوگرم هم نرسیده است، در حالیکه متوسط جهانی ۴ تا ۵ کیلو است.

ساداتی‌نژاد: ذخایر کالاهای اساسی ایران بی‌سابقه شد

سید جواد ساداتی‌نژاد در حاشیه سفر معاون اول رئیس جمهور و هیأت همراه به روسیه برای شرکت در مجمع اقتصادی خزر، تاکید کرد: در سفر معاون اول رئیس جمهور به روسیه پیشنهاد ایران برای برگزاری نشست مشترک امنیت غذایی بین کشورهای حاشیه دریای خزر مطرح می شود و جمهوری اسلامی آمادگی دارد نقشه راه همکاری های این کشورها در این زمینه را تهیه کند.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه کشورهای حاشیه دریای خزر لنگر امنیت غذایی جهان هستند، گفت: افزایش 80 درصدی حجم تجارت کشاورزی با روسیه نشانگر عزم جدی دو کشور در توسعه روابط کشاورزی و همچنین در راستای توسعه سیاست همسایگی دولت سیزدهم است. طبق برنامه‌ریزی‌ها ظرف یک سال آینده و در گام اول، حجم تجارت کشاورزی بین دو کشور تا 6 میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

وی گفت: به دنبال این هستیم تا با رایزنی های پیش روی در این مجمع مقدمات لازم برای برگزاری اولین نشست همکاری‌های کشاورزی بین ایران و روسیه و سایر کشورهای حاشیه خزر را فراهم کنیم. در همین راستا برای اولین بار و با تلاش های وزارت جهاد کشاورزی سامانه قرنطینه دو کشور ایران و روسیه به هم وصل می شود و در عین حال برنامه داریم تا با گسترش همکاری‌های دانشگاهی و علمی به تسهیل روابط دو کشور کمک شایان توجهی شود.

ساداتی‌نژاد با اشاره به توافقات و تفاهمات با سایر کشورهای حاشیه دریای خزر در زمینه‌های صادرات و واردات غلات و مرکبات، ادامه داد: نگاه کلی وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم ایجاد امنیت غذایی پایدار برای مردم است که یکی از ابعاد آن توجه به تولید داخل است و در زمینه گندم دولت سیزدهم نشان داد که کاملا به سمت امنیت پایدار غذایی حرکت می کند تا جایی که تمام شاخص های تولیدات کشاورزی از ابتدای دولت تا کنون مثبت بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با نگاه به تولید داخل در مسیر امنیت پایدار غذایی در حال حرکت هستیم، افزود: در اقلامی که در داخل تولید نمی شود نیز توانستیم نیازهای کشور را با واردات به موقع تأمین کنیم.

وی با تاکید براینکه هم اکنون میزان ذخایر راهبردی و کالاهای اساسی در دولت سیزدهم در تاریخ کشور بی سابقه است، تصریح کرد: پس از جنگ اوکراین کشورهای اروپایی دچار مشکلات بسیاری در تامین کالاهای اساسی خود شدند و این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران با وجود اجرای طرح اصلاح یارانه ها هیچ مشکلی در فراوانی کالا در کشور نداشت.

ساداتی‌نژاد با اشاره به اینکه پس از 16 سال قرارگاه دیپلماسی غذایی در وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شد، گفت: در دولت سیزدهم توانستیم بازار سیب برای پاکستان را باز کنیم که در امنیت باغداران ایرانی در 22 استان کشور بسیار حایز اهمیت است و همچنین بعد از 6 سال صادرات مرغ به عراق انجام شده است و توانستیم به بازار کشور چین در بخش های لبنیات و مرکبات نیز ورود کنیم. در همین مسیر تعاملات با کشورهای حاشیه خزر نیز بازارهای جدیدی را برای کشاورزان ایرانی ایجاد می کند.

گفتنی است دومین مجمع اقتصادی دریای خزر با حضور معاون اول رئیس جمهور ایران و نخست وزیران چهار کشور ساحلی دیگر در شهر مسکو در حال برگزاری است.

ارسال نظر