به گزارش پایگاه خبری دانا، «احمد اسدزاده» با اشاره به سفر جواد اوجی، وزیر نفت و هیئت همراه به مسکو برای شرکت در همایش اقتصادی خزر گفت: در این سفر، وزیر نفت با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه و رئیس طرف روس کمیسیون مشترک اقتصادی در زمینه برگزاری کمیسیون مشترک طی هشتم تا دهم آبانماه در روسیه رایزنی کرد و مقرر شد دو طرف نقشه راه همکاریهای دوجانبه را بهسرعت نهایی و آماده کنند.
وی افزود: موضوع دیگری که در این همایش پیگیری شد مربوط به تسریع در اجراییسازی تفاهمنامه جامع با گازپروم بود، طرف روس در حال تدوین طرح جامع توسعه برای ۶ میدان نفتی و دو میدان بزرگ گازی کشور است و امیدواریم تا پایان سال شاهد امضای قرارداد برای این میدانهای نفت و گاز باشیم.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان اینکه در حاشیه همایش اقتصادی خزر همچنین نشستهای مفیدی با شرکتهای گازپروم نفت و وزارت نفت برگزار شد و دو طرف در زمینه محورهای همکاری با یکدیگر تبادلنظر کردند، اظهار کرد: در پی تأکیدهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در زمینه توسعه صنایع دانشبنیان بازدیدی از دو پارک فناوری مسکو به نامهای «تکنوپولیس» و «اسکولکوا» انجام و مقرر شد پیشنویس تفاهمنامه همکاری با پارک «تکنوپولیس» تهیه شود تا در جریان نشست کمیسیون مشترک بین دو طرف امضا و مبادله شود.
اسدزاده ادامه داد: این پارکهای فناوری مشتمل بر شرکتهای دانشبنیان و دارای فناوری پیشرفتهای در زمینه صنایع نفت و گاز روسیه هستند، در این بازدید گوشهای از توانمندیهای این شرکتها مشاهده شد. موضوع فناوری جزو محورهایی است که در صورت رسیدگی جدی سبب عمق بخشیدن به روابط راهبردی دو کشور خواهد شد.
وی تصریح کرد: در میزگرد پروژههای انرژی کشورهای حاشیه خزر نیز که در حاشیه همایش اقتصادی خزر برگزار شد، به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد دادیم دو دسته از مسائل زیرساختی و موردی در دستور کار این گردهمایی قرار گیرد و بهصورت مستمر پیگیری شود که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. توسعه میدانهای نفت و گاز دریای خزر، برقراری کریدورهای مواصلاتی و اتصالات انرژی میان کشورهای حاشیه دریای خزر و تشکیل صندوق سرمایهگذاری مشترک خزر بهمنظور توسعه پروژههای انرژی از جمله پیشنهادهایی بود که در این نشست ارائه شد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به دیدار وزیر نفت در معیت معاون اول رئیسجمهوری با نخستوزیران روسیه، قزاقستان و آذربایجان در حاشیه همایش اقتصادی خزر گفت: نشستهای مفیدی با حضور استانداران روسیه و شرکتهای معظم روسی نیز برگزار و محورها و فرصتهای همکاری اقتصادی از جمله در بخش نفت و گاز بررسی شد، گفتههای مدیران شرکتهای روس حاکی از ظرفیتهای بسیار بالای همکاری دو کشور در زمینههای مختلف صنعت نفت بود که بهرهبرداری از این فرصتها نیازمند جدیت و پیگیری دو طرف است.
اسدزاده اظهار کرد: در نظر داریم در آیندهای نزدیک همایش فعالان و شرکتهای خصوصی ایران و روسیه را در صنعت نفت بهصورت تخصصی برگزار کنیم.
قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۱/۰۷/۱۸ |برنت ۹۶ دلار و ۹۳ سنت شد
قیمت نفت که به بالاترین رقم طی 5 هفته گذشته رسیده بود، دوباره کاهش یافت. قیمت نفت در هفته گذشته بهخاطر انتظار کاهش تولید اوپک پلاس و در آستانه تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه افزایش قابلتوجهی داشت.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 99 سنت معادل 1.01 درصد کاهش به 96 دلار و 93 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 88 سنت معادل 0.95 درصد کاهش 91 دلار و 76 سنت معامله میشود.
نفت خام برنت و نفت آمریکا در هفته گذشته بهدنبال تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش 2 میلیون بشکهای تولید بیشترین افزایش قیمت را از ماه مارس تجربه کردند.
افزایش صادرات گاز ایران به عراق
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در جریان سفر گروهی از وزارت برق عراق به ایران، از افزایش صادرات گاز به این کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
محمدرضا جولایی در نشست با مسئولان ارشد وزارت برق عراق، که در اصفهان برگزار شد، گفت: رابطه ما با عراق، رابطهای راهبردی است.
وی با اشاره به مذاکرات در این نشست، اظهار کرد: بهصورت سالیانه و فصلی، نشستهایی با مسئولان وزارت برق عراق حول محور قرارداد صادرات گاز به این کشور، انجام میشود و در این نشست نیز مباحث فنی و عملیاتی این فرآیند مطرح شد.
طبق اعلام وزارت نفت، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به آغاز فصل سرد سال در کشور و افزایش مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، بیان کرد: با توجه به مقدار مصرف در ۶ ماه گذشته و مقدار گاز طبیعی موردنیاز در ۶ ماه پیش رو، بررسیهای فنی و عملیاتی لازم انجام شد تا برای آن مشکلی نداشته باشیم و صادرات گاز طبق توافق انجامشده با طرفهای عراقی، انجام شود.
معادله مسابقه غلط مصرف سوخت در کشور باید تغییر کند
عبدالعلی رحیمی مظفری، درباره آخرین اقدامات انجام شده برای تامین انرژی در فصل سرما، بیان کرد: مدیریت انرژی به شدت حائز اهمیت است و برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا بخشی از فازهای میادین جدید به صحنه سرویس دهی وارد شده و اورهالها به موقع صورت گیرد تا مشکلی در تامین گاز در فصل زمستان ایجاد نشود.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر باید برنامه ریزی لازم برای ذخیره کافی سوخت نیروگاه های برق صورت گیرد تا مشکلی برای تولید برق پیدا نکنیم. سوخت های مایع می توانند جایگزین خوبی برای گاز در نیروگاه ها باشد. در جلساتی که کمیسیون انرژی با وزرای نیرو و نفت تشکیل داده بر این موضوع تاکید شده است.
نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما صرفا نمی توانیم بر روی تولید متمرکز شویم بلکه باید معادله مسابقه غلط مصرف در کشور تغییر کند. تاکید ما این است که حداکثر صرفه جویی اعمال شود. البته صرفه جویی باید با منطق باشد. ما صرفه جویی در حوزه صنعتی و تولیدی که منجر به کاهش تولید و ارزش افزوده شود را قبول نداریم.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: امسال وضعیت سوخت در سطح دنیا شرایط خوبی ندارد، اگر ما بتوانیم مدیریت صحیحی را اعمال کنیم خیلی از صنایع و تولید کننده ها می توانند فرصت طلایی را تجربه کرده و اگر ما بتوانیم از طریق منفذی سوآپ انرژی داشته باشیم یک فرصت استثنایی خواهد بود. اگر از این فرصت به خوبی استفاده نشود نیز با یک تهدید مواجه خواهیم شد.