در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۴۰۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸

به گزارش پایگاه خبری دانا، هادی ابوی نماینده کارگران در کشور، کارفرمایان طبق ماده 148 قانون کار باید کارگر را از روز اول بیمه کنند. حتی در دوران آموزشی که کارفرما برای ادامه یا قطع همکاری تعیین می کند, حقوق و مزایا و بیمه کارگر باید انجام شود.

وی ادامه داد: مطابق با ماده 148 قانون کار ،همه کارگاه ها وظیفه دارند تا لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت نمایند.

ابوی گفت: کارفرمایان باید از روز اول شروع به کار، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند، اما به دلایلی همچون پرداخت حقوق کم و همچنین پرداخت نکردن سنوات و عیدی کارگران خود را بیمه نمی‌کنند.در حال حاضر مشاهده می کنیم با وجود قوانین محکم در مسیر بیمه شدگان اما باز هم برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می گذارند و کارگران خود را به دلایلی مانند فراراز پرداخت سنوات و عیدی  بیمه نمی کنند.

به گزارش تسنیم، این در حالی است که طبق ماده 39 قانون تأمین اجتماعی، کارفرما موظف است تا پایان آخرین روز ماه بعد حق بیمه و اسامی بیمه شدگانش را به سازمان تأمین اجتماعی ارائه دهد و در غیر این صورت جریمه می شود.

همچنین بر اساس بند الف ماده 4 قانون تأمین اجتماعی، کلیه افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می کنند، مشمول قانون تأمین اجتماعی هستند.در ماده 148 قانون کار نیز کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلف شده اند که بر اساس قانون تأمین اجتماعی، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند.

بنابر این کلیه کارگاه ها و مشاغلی که تحت پوشش قانون کار قرار دارند، مشمول قانون تامین اجتماعی نیز می شوند. طبق ماده یک قانون کار، کلیه کارفرمایان، کارگران، کارگاه ها و موسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی تحت پوشش قانون کار قرار گرفته اند.

هر کارگری (که مشمول قانون تأمین اجتماعی باشد) حق دارد از اولین روز اشتغال به کار تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.هر فرد پس از آغاز بیمه‌پردازی می‌تواند از سازمان تأمین اجتماعی خدمات بیمه‌ای و درمانی را در چارچوب قوانین این سازمان مطالبه کند.

در صورتی که کارفرما در زمینه حق بیمه کارگران قصور کند، بیمه شده می‌تواند با اطلاع دادن به نزدیک ترین شعبه یا مرکز ارتباطات مردمی (1420) این سازمان، تقاضای خود را در خصوص مراجعه بازرس به محل کار اعلام کند.

ایجاد ۱۷۵ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم با پرداخت ۶۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات

ایجاد اشتغال همواره یکی از دغدغه ی دولت ها بوده است, در راستای طرح هایی که دولت به منظور اشتغالزایی دنبال می کند, صندوق کارآفرینی امید با پرداخت تسهیلات کم بهره این مسئولیت را دنبال می کند.

 نعمت الله رضایی, مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در گفت‌وگو با تسنیم خبر از ایجاد 175 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در یکسال گذشته از سوی این صندوق می دهد.

 وی بیان می کند: با توجه به اینکه طرح هایی که صندوق انجام می دهد، خرد و کوچک و معیشت محور هستندبه همین نسب ناپایدارند، برای پایداری این فعالیت ها عمده ترین کاری که می توان انجام داد توانمند سازی و توان افزایی است و دومین اقدام زنجیره ای عمل کردن طرح‌ها است.

رضایی اظهار داشت:بحث سرمایه گذاری موضوعی است که ضرورت دارد در روستاها به آن توجه شود. روستاها خواستگاه تولید هستند.بنابراین باید تسهیلاتی پرداخت کرد. در همین راستا صندوق الویت خود را بر حمایت از طرح های خرد و کوچک و متوسط و معیشت محور گذاشته است. د رهمین راستا از شهریور سال گذشته تا شهریور سال جاری حدود 6هزار و 100 میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مد نظر هزینه کردیم،64هزار طرح اقتصادی مورد حمایت قرار گرفته است. این طرح ها در سه بخش کشاورزی اعم از صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات انجام شده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: حدود 175 هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است. نزدیک به18.4 دهم درصد  مورد حمایت صندوق قرار گرفته اند.

رضایی با اشاره به اجرای طرح های روستای بدون بیکار، هر روستا یک محصول، صندوق های خرد، امور تسهیل گری و... گفت:مهمترین اقدام در این طرح ها ایجاد پایداری است.

کاهش ۱.۲ درصدی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان در تابستان ۱۴۰۱

مطابق آخرین گزارش های مرکز آمار ایران از تابستان 1401, بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ٨,٩ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( تابستان 1400) ، 0.7 درصد کاهش یافته است.

در تابستان 1401، به میزان ٤41 درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 1400) 0.1 درصد کاهش یافته است.

جمعیت شاغلین ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٣ میلیون و ٧٧٩ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣٧٤ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در تابستان 1401، بخش خدمات با 50.4 درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ٣٣.٨ درصد و کشاورزی با ١٥.٨ درصد قرار دارند.

بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مسئله ای است که حائز اهمیت است وهمواره دولت ها برای کاهش این نرخ تلاش می کنند.

مطابق گزارش های مرکز آمار ایران, بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 و بیشتر فارغ التحصیلان آموزش عالی نشان می دهد 13.2 درصد از جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بوده اند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییرات این نرخ حاکی از کاهش 1.2 درصدی در تابستان 1401 نسبت به فصل مشابه سال قبل است.

از هر 10 بیکار، چند نفر مدرک دانشگاهی دارند؟

نرخ بیکاری فارغ التحصیل آموزش عالی در تابستان امسال 13.2 درصد برآورد شده، به بیان ساده تر بالغ بر 13 درصد کسانی که مدرک دانشگاهی دارند و متقاضی کار هستند، نتوانسته اند برای خود شغلی دست و پا کنند. بر این اساس کل جمعیت بیکار فارغ التحصیل اموزش عالی در تابستان امسال 955 هزار نفر بوده است. بررسی ها نشان می دهد نرخ بیکاری دانشگاه رفته در تابستان سال گذشته 14.4 درصد به ثبت رسیده که گویای کاهش 1.2 درصدی بیکاری در تابستان سال جاری است. همچنین سهم فراغ التحصیلان اموزش عالی از کل جمعیت بیکار کشور 40.9 درصد برآورد شده، به عبارت دیگر از هر 10 نفر بیکار در ایران 4 نفر نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند. این در حالیست این سهم در تابستان سال گذشته 40.6 درصد بوده است. اینکه نرخ بیکاری دانشگاه رفته ها کاهش یافته اما سهم آن ها از کل بیکاران افزایش یافته نشان می دهد در دیگر گروه های جامعه کاهش بیکاری محسوس تر بوده است. سهم فارغ التحصیل اموزش عالی از کل جمعیت شاغل کشور نیز در تابستان سال جاری 26.5 درصد به ثبت رسسده که نسبت به فصل مشابه سال گذشته نزدیک به یک درصد افزایش داشته است، بر این مبنا می توان گفت که از 4 ایرانی شاغل، یک نفر دارای مدرک دانشگاهی است.

نرخ بیکاری در ایران از 9.6 درصد در تابستان سال گذشته به 8.9 درصد در تابستان جاری رسیده که نشان از کاشه نرخ بیکاری در کشور دارد. بر این اساس کل جمعیت بیکار کشور در تابستان امسال 2 میلیون و 333 هزار بوده است. اما با توجه به اینکه همزمان نرخ مشارکت اقتصادی نیز کاهش یافته، نمی توان لزوما بیان کرد که وضعیت اشتغال در کشور بهبود یافته است. به جمعیت حاضر در سن کار که مایل به کار کردن هستند یا به عبارت دقیق تر در چند هفته گذشته جویای شغل بوده اند نسبت به کل جمعیت کار، نرخ مشارکت اقتصادی اقتصادی می گویند، افراد حاضر در این جمعیت می توانند بیکار یا شاغل باشند، مهم تمایل به کار کردن است. به نسبتی از جمعیت فعال اقتصادی که نتوانسته اند شغلی پیدا کنند، نرخ بیکاری گفته می شود. پس بر این اساس نرخ بیکاری بر مبنای کل جمعیت بیکار محاسبه نمی شود، بلکه کسانی که جویای یافتن شغل هستند مورد محاسبه قرار می گیرند.

ارسال نظر