در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۴۳۰۱
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸

به گزارش خبرگزاری دانا، در بازار مسکن همچنان گروه اصلی خریداران را متقاضیان سرمایه‌ای ملک تشکیل می‌دهند و اگر جز این بود، احتمالا این بازار در یک ماه گذشته به کلی تعطیل می‌شد. به گفته واسطه‌های ملکی تنها گروهی از خریداران سرمایه‌ای مسکن هستند که قصدشان برای تبدیل دارایی نقدی به ملک جدی است و از طرفی چون قصد سکونت در آن را ندارند، از حساسیت‌های ویژه خریداران مصرفی مسکن مبرا هستند و به طور کلی راحت‌تر خرید می‌کنند.

اما تعداد معدود متقاضیان تبدیل به احسن مسکن که از جنس تقاضای مصرفی در این بازار به حساب می‌آیند در هفته‌های اخیر به دلیل عدم دسترسی به واسطه‌های ملکی از طریق پیام‌رسان‌های پرکاربرد نظیر واتس‌اپ، عملا قید جست‌وجو را زده و جست‌وجوی خود را به زمان دیگری موکول کرده‌اند.

 

کارکرد اصلی پیام‌رسان‌ها در بازار مسکن جدای از ظرفیتی که برای انتشار آگهی‌های ملکی در گروه‌ها و کانال‌های مجازی ایجاد می‌کند، این است که متقاضیان مصرفی امکان تماشای تصاویر متعدد و حتی فیلمی از ملک مورد بررسی را دارند. به طور معمول بازدیدکنندگان پیش از اینکه برای بازدید حضوری اقدام کنند، از ظرفیت بازدید مجازی استفاده می‌کنند و اگر مطلوبیت حداقلی را داشته باشد، آنگاه واحد را از نزدیک بازدید می‌کنند. اما قطعی پیام‌رسان‌های پرکاربرد سبب شده عملا ارتباط واسطه‌ها و متقاضیان ملکی به سهل‌ترین شیوه ممکن برقرار نباشد و آسیب این موضوع به شکل انصراف معدود متقاضیان مصرفی از خرید ملک در بازار مسکن نمود پیدا کرده است.

مخالفان فروش متری مسکن چه می‌گویند؟

مدتی پیش ‌مهدی هدایت،  سرپرست سازمان نوسازی شهرداری تهران با تأکید بر اهمیت اخذ مجوزهای قانونی برای «فروش متری مسکن» گفته بود: درصدد هستیم، سهم‌الشرکه شهرداری تهران در پروژه‌های مشارکتی را به شیوه «فروش متری مسکن» در بورس کالا عرضه کنیم.

اما برخی از اعضای شورای شهر تهران با تاکید بر این که اطلاعی از جزییات این طرح ندارند با فروش متری مسکن مخالف هستند . رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران می گوید سیاست فروش متری مسکن اشتباه است و سبب انتظار تورمی در بازار مسکن می‌شود

‌محمد آقامیری با اشاره به طرح فروش متری مسکن که به تازگی از سوی برخی مسئولان شهرداری مطرح شده است، گفت:‌ با طرح فروش متری مسکن مخالف هستم اما هنوز جزئیات آن را از سازمان نوسازی پیگیری نکرده‌ایم.»

وی ادامه داد: ظاهر فروش متری مسکن این است که مردم به‌تدریج خانه‌دار می‌شوند اما در اصل باعث تورم در بازار مسکن می‌شود. هر فردی که یک متر مسکن خریداری می‌کند توقع دارد که سال بعد قیمت آن بالاتر برود و همین باعث افزایش تورم می‌شود و انتظار تورمی در مردم ایجاد می‌کند که از نظر اقتصادی اشتباه است.

ین عضو شورای شهر شهران تاکید کرد:‌ ما باید شرایطی فراهم کنیم که فرد بتواند در چند سال با افزایش تسهیلات، کاهش قیمت زمین و هزینه ساخت و ... صاحب‌خانه شود. متری فروختن مسکن سبب می‌شود سوداگران وارد این بازار شوند و کسانی که اصلا نیازی به مسکن هم ندارند به‌خاطر جذابیت‌های این بازار به آن ورود کنند. این پول‌هایی که وارد این بازار می‌شود خود باعث تورم می‌شود مانند اینکه پول مردم هدایت به ارز و دلار شود. کسی خانه می‌خرد و در آن زندگی می‌کند انتظار تورمی ندارد چون به‌عنوان مکان سکونت به آن نگاه می‌کند نه سرمایه. این درحالی است که سیاست اصلی دولت در این است که مسکن از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل شود.

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران هم در واکنش به این سخنان در صحن شورا در تذکری گفت:‌ روزهای اولی که بحث قرارگاه مسکن مطرح شد مسئولان شهرداری اعلام کردند که قرار است زمین واگذار و پروانه صادر کنند و قرار نبود خانه بسازند اما اخیراً شهردار تهران و مدیرعامل سازمان نوسازی از فروش متری مسکن سخن گفتند. شهرداری تهران نمی‌تواند بدون اجازه شورای شهر فروش متری زمین داشته باشد و قطعاً شورای شهر با این مصوبه مخالفت خواهد کرد.

۶۰ هزار مسکن مهر پردیس تحویل نشده است

علیرضا جعفری ،‌ با بیان این‌که با 2 معضل در شهر پردیس مواجه هستیم، اظهار کرد: معضل اول واحدهای خالی از سکنه‌ای  این است که در اختیار دلالان و بنگاه‌های املاک قرار دارد.

وی ادامه داد: اینها وقتی واحد را تحویل نمی‌گیرند، مثلاً در یک بلوک 20 واحدی 5 نفر نمی‌آیند واحد را تحویل بگیرند و هزینه‌ها به 15 نفر دیگر که واحد خود را تحویل گرفته‌اند، تحمیل می‌شود.

وی با اشاره به این‌که عدم تحویل از سوی مالکانی که به‌صورت تجمیعی واحدها را خریداری کرده‌اند باعث کاهش امنیت می‌شود، افزود: از سوی دیگر الان بالغ بر 60 هزار واحد مسکن مهر متقاضیان، آماده نشده که بتوانیم آنها را تحویل دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی قرارداد اکثر این واحدها سال 97 و 98 امضا شده است، یادآور شد: 20 هزار واحد مسکن مهر نیز که تاکنون تحویل شده به دلیل عدم تکمیل از جنس آسانسور، محوطه یا انشعابات قابل استفاده نیست.

جعفری بیان کرد:‌ این واحدها فارغ از تحویل آنها، نهایت طرف -متقاضی، مالک- می آید وسایل خودش را داخل واحد می‌گذارد و می‌رود.

۳۴ هزار میلیارد تومان به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن واریز شد

علی عسکری اظهار کرد: مبلغ کل واریزی به حساب سازندگان از محل آورده متقاضیان و محل تسهیلات 34 هزار و  309 میلیاردتومان است.

سرپرست بانک مسکن ادامه داد:‌ از این میزان 21 هزار و 207 میلیارد تومان از محل تسهیلات و 13 هزار و 102 میلیارد تومان از محل آورده متقاضیان به حساب سازندگان واریز شده است.

وی اعلام کرد: بانک مسکن تاکنون با 165 هزار و 975 واحد به مبلغ 56 هزار و 439 میلیارد تومان امضا کرده است.

ارسال نظر