در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۴۶۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۶
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آئین اختتامیه رویداد کار، مهارت، نوآوری دانشجویان(کمند) دانشگاه بجنورد از راه‌اندازی سرای مهارت آموزی در خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری دانا دکتر محمد مهدی ذوالفقارزاده در این آئین طی سخنانی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان رویداد کمند در دانشگاه بجنورد اظهار داشت: امروز کشور نیازمند کار مضاعف در مسیر پیشرفت و توسعه است.

وی افزود: در این راستا موضوع مهارت آموزی دانشجویان به عنوان آینده سازان کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این مهم در برنامه‌های محوری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دوره فعلی قرار دارد.

ذوالفقارزاده ادامه داد: از این رو برنامه‌ها و رویداد‌های متنوعی برای مهارت آموزی و افزایش اشتغال‌پذیری دانش آموختگان در دستور کار قرار دارد که حمایت از برپایی رویداد کمند از آن جمله است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: ایجاد سرای مهارت آموزی در خوابگاه‌های دانشجویی در قالب طرح «سرمد» از دیگر برنامه‌هایی است که روند اجرایی آن در برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار گرفته و در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی در حال طی مراحل نهایی جهت انعقاد است تا بتوان از این طریق زمینه هم‌افزایی و تعامل با نهاد‌ها و دستگاه‌های مسئول فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا با حمایت از استعداد‌ها و ظرفیت‌های دانشجویان زمینه حضور آنان در فضای کسب و کار پس از طی دوران تحصیل را ایجاد کرده و امیدواری آنان نسبت به آینده خود را تقویت کنیم.

ذوالفقارزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت نوآوری در برنامه‌ها و فعالیت‌ها گفت: نوآوری در فعالیت‌ها و برنامه‌ها لازمه کشور در شرایط کنونی و به منظور گره گشایی از مشکلات است.

وی افزود: اهتمام نسبت به صنایع خلاق و دامن زدن به این صنایع مزیت رقابتی و دست برتر در این زمینه است که می‌تواند مورد توجه کنشگران فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها قرار گیرد.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: نقش گروه‌های دانشجویی همچون کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی دانشجویی در زمینه صنایع خلاق و اتصال آن به بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بایستی توسعه فعالیت‌ها و برنامه‌ها با اتکا به ظرفیت‌های کم‌نظیر این مجموعه‌ها صورت پذیرد از این رو برنامه‌ریزی جدی به منظور تقویت نقش و کنشگری مؤثر آن‌ها مدنظر قرار دارد.

دکتر محمد شیخ زاده رئیس دانشگاه بجنورد نیز در این آئین طی سخنانی ضمن تشکر از حمایت‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در برپایی این رویداد گفت: برنامه‌ریزی جهت افزایش این قبیل برنامه‌ها از جمله اهداف و مأموریت‌های این دانشگاه در این دوره به شمار می‌رود.

وی افزود: باید زمینه مهارت افزایی دانشجویان را فراهم نمائیم تا این عزیزان چشم‌انداز روشنی برای بعد از دوران تحصیل و ورود به بازار کار داشته باشند.

شیخ زاده اظهار داشت: در همین راستا بهره‌برداری از تمامی ظرفیت‌های دانشگاه به منظور حمایت از ایده‌های ناب دانشجویان و ارتقای مهارت‌های آنان با همکاری استادان در دستور کار این دانشگاه قرار دارد؛ لذا اکنون با فروکش کردن همه‌گیری بیماری کرونا و حضور با نشاط دانشجویان در دانشگاه از معاونت فرهنگی و دانشجویی انتظار می‌رود با همکاری دفتر ارتباط با صنعت و مرکز نوآوری برنامه‌های متنوعی را در این خصوص اجرا نمایند.

دبیر رویداد کمند در دانشگاه بجنورد نیز طی گزارشی اظهار داشت: پس از اعلام فراخوان رویداد ۳۵ طرح در قالب فردی و گروهی به دبیرخانه رویداد ارسال شد که پس از ارزیابی اولیه ۱۱ طرح به مرحله پایانی داوری راه پیدا کردند که در نهایت ۶ طرح به عنوان طرح برگزیده انتخاب شدند.

وی افزود: بر اساس رایزنی‌های صورت گرفته زمینه حمایت صندوق کارآفرینی امید استان و بنیاد برکت از طرح‌ها و ایده‌های دانشجویی منتخب این رویداد صورت گرفته است.

عباس مروجی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های مهارت‌افزایی در زمینه کسب و کار و برپایی نمایشگاه آثار و ایده‌های منتخب از بخش‌های دیگر این رویداد بوده است.

ارسال نظر