در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۴۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۱
در هم اندیشی استادان مطرح شد؛
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی از آغاز مرحله دوم طرح ملی اندیشه تمدن ساز و برنامه‌های هم اندیشی با موضوعات تخصصی در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اولین نشست هم اندیشی استادان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سال جدید تحصیلی، به همت دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دفتر نهاد رهبری دانشگاه و با حضور مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه، معاونان دانشگاه، استادان و اعضای هیات علمی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با عرض تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از زائران حرم حضرت احمدبن موسی (ع) در حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ (ع)، به نکاتی در خصوص برنامه سال جاری دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه پرداخت.

وی اظهار داشت: آغاز مرحله دوم طرح ملی اندیشه تمدن ساز و برنامه‌های هم اندیشی با موضوعات تخصصی و همچنین برنامه‌های ماهانه نشست‌های عمومی از جمله برنامه‌های این دفتر است که هدف گذاری این سلسله برنامه‌ها به مطالبه رهبر معظم انقلاب از این جلسات که تولید راهکار‌ها و مقالات علمی و راهگشا برای مسئولین کشور جهت قانون گذاری و حل مشکلات جامعه است، جامه عمل پوشانده و این هدف والا ان شاءالله محقق شود.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی در ادامه به نکاتی در خصوص مسائل اخیر که کشور را درگیر خود کرده، پرداخت. از جمله این موارد به کینه و دشمنی دشمنان قسم خورده این کشور که به ویژه با توجه به فرارسیدن ایام ۱۳ آبان و روز مبارزه با استکبار جهانی، چهره خود را در قالب جدید نشان داد و بحث پروژه سوریه سازی ایران به وضوح در اعترافات دشمنان دیده می‌شود.

وی همچنین به چرایی این دشمنی‌ها با ملت شریف ایران پرداخت و با اشاره به شکست هیمنه آمریکا به وسیله‌ی ایران، مهم‌ترین علت این اتفاق را هویت و ایدئولوژی ایران در مقابل جبهه استکبار عنوان کرد.

افشاری با اشاره به یکی از کلیدواژه‌های مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته که عبارتست از «پیچ تاریخی» که در سال گذشته و اردیبهشت امسال و هفته‌های جاری مکرر از ایشان نقل شده است، گفت: آن پیچ تاریخی عبارتست از افول تمدن غرب و نیاز جهان به معرفی تمدن جدید که اسلام این ظرفیت را دارد که خود را به عنوان تمدن جدید به دنیا معرفی کند و آنچه در این عرصه راهگشا است، تهیه نسخه هویت ایرانی و اسلامی توسط نخبگان جامعه و ارائه آن به مجریان کشور است.

در ادامه این نشست، مسئول حراست دانشگاه به بیان اقدامات خصمانه دشمن در این مدت و ارائه آمار‌ها از مجموعه اقدامات خصمانه آن‌ها پرداخت و تحلیلی از شرایط کنونی جامعه ارائه کرد و درخصوص نقش فضای مجازی در تربیت دانشجویان دهه هشتادی به عنوان نسل Z اشاره کرد و از ظرفیت و اعتبار اساتید در خصوص تبیین حقایق و روایت درست ماجرا در کلاس‌های درسی طلب همکاری کرد.

همچنین جمعی از استادان دانشگاه از منظر جامعه شناختی و روان شناسی، نکات قابل توجه و ارزنده‌ای در خصوص تحلیل و ریشه یابی بروز حوادث اخیر بیان داشتند.

اساتید، از دیدگاه جامعه شناسی ابتدا به معنای عناوین «اعتراض، اغتشاش، شورش و جنبش» پرداختند و هر یک از این موضوعات را تحلیل و ریشه یابی کردند و افزودند: از جمله عوامل بروز این نارضایتی ها، مسائلی، چون تبعیض و مشکلات معیشتی و همچنین وجود نظرات و سخنان ناکارآمد و خشم برانگیز برخی چهره‌های برجسته می‌باشد که به التهاب این فضا در کنار سم پاشی و سیاه نمایی رسانه‌های دشمن دامن می‌زند.

برخی از اساتید نیز از دیدگاه روان شناسی، ضمن تایید نظرات اساتید جامعه شناسی، تصریح کردند: از جمله موارد درگیری جوانان با این حوادث ناشی از گسست نسلی بین فرزندان و والدین بخصوص پدران است که اگرچه در گذشته فاصله دیدگاهی پدران و فرزندان به یک نسل می‌انجامید، اما امروزه این گسست با فاصله زیادی مواجه شده و فارغ از فرهنگ، مذهبی و غیر مذهبی بودن خانواده، این گسست در بین خانواده‌ها همه گیر شده است و عدم مفاهمه مشترک بین خانواده و فرزند، باعث می‌شود که آن جامعه بستر رشد آسیب‌های اجتماعی را فراهم سازد.

این اساتید افزودند: اینکه بخواهیم به یک عامل در خصوص بروز این حوادث در جامعه بسنده کنیم، کاری بس اشتباه و تحلیلی به دور از علم و عقل خواهد بود و قطعا مجموعه‌ای از عوامل باعث شده است که در کنار جنگ تمام عیار رسانه‌ای جهانی علیه ملت ایران، عوامل چند وجهی داخلی هم سبب بروز این آسیب‌های اجتماعی شده است.

در پایان نشست، حجت الاسلام والمسلمین دکتر افشاری با تقدیر و تشکر از حضور استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه جهت حضور در این جلسه و بیان دغدغه‌ها و راهکار‌های ارزشمندشان در خصوص رفع معضلات و آسیب‌های اجتماعی پیش آمده، ابراز امیدواری کرد: به برکت این جلسه، در ادامه با تشکیل سلسله جلسات هم اندیشی تخصصی حول این موضوعات باعث شود با تولید مقالات راهگشا، نسخه‌ای عملی برای مسئولان اجرایی کشور از درون دانشگاه تولید شود و براساس رسالت اصلی دانشگاه، در جهت حل مشکلات جامعه گام‌های موثری برداشته شود.

ارسال نظر