در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۱۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۳
امروزه بدافزار های اندرویدی در حال گسترش هستند اگر چه امروزه تحول دستگاه‌های تلفن همراه منجر به بهبود زندگی ما شده است اما با این وجود، خطرات امنیتی نیز همچنان رو به افزایش هستند. اما فعالیت این برنامه های مخرب در تلفن های همراه اندرویدی چگونه است؟

تقی حسن زاده، پایگاه خبری دانا، سرویس دانش و فناوری؛ در زندگی امروز ما استفاده از کامپیوتر، گوشی هوشمند و بسیاری از دستگاه‌های هوشمند دیگر یک امر عادی شده‌ است. ما امروز با اتصال به اینترنت به‌ راحتی می‌توانیم مدت‌ها در دنیای مجازی سرگرم بوده و در کمترین زمان اطلاعات مورد نظر خود را بیابیم، فرایندهای تجاری خود را انجام دهیم، با افراد در نقاط مختلف دنیا ارتباط برقرار کنیم و بسیاری از کارهای دیگری را انجام دهیم که شاید یک قرن پیش انجام آن‌ها امکان‌پذیر نبود. پیشرفت‌های تکنولوژیکی در زمینه فناوری ارتباطات باعث شده تا بسیاری از جوانب زندگی ما آسان‌تر شوند. اما این پیشرفت‌ها بدون هزینه نبوده‌ است. چیزی از پیدایش دنیای مجازی نگذشته بود که سر و کله انواع ویروس و بد افزارها (Malware) پیدا شد. 

 با وجود آن که بدافزارها می‌توانند بر روی هر سیستم عامل تلفن همراهی تأثیرگذار باشند، اما قصد داریم در این مقاله به طور خاص به بدافزارهای اندرویدی بپردازیم زیرا سیستم عامل اندروید بیشتر از هر سیستم عامل دیگری مورد هدف قرار می‌گیرد.

شاید شما هم خبرهای زیادی در رابطه با حملات بدافزاری که بر روی دستگاه‌های اندرویدی انجام می­‌شوند، شنیده باشید. بنابراین اگر کنجکاو هستید که بدانید این اتفاق‌­ها از کجا شروع شده‌­اند و چگونه می‌توانید از امنیت و حریم خصوصی خودتان محافظت کنید، به مطالعه این مقاله ادامه دهید. ما در این مقاله می­خواهیم تصویر واضح‌تری را برای شما ترسیم کرده و به پرتکرارترین سؤال­‌های شما پاسخ بدهیم.

بدافزارها با هدف آسیب رساندن طراحی می‌شوند و شامل ویروس‌ها، worm های کامپیوتری، تروجان‌ها، باج‌افزارها و جاسوس‌افزارها می‌باشد  این بد افزارها می‌توانند به روش‌های مختلف وارد سیستم اندروید شوند. مثلاٌ شما وقتی بخواهید نرم‌افزاری را روی دستگاه اندروید خود نصب کنید. ممکن است این نرم‌افزارها درون خودشان بدافزارهایی را مخفی کرده باشند که به‌محض نصب آن نرم‌افزار روی سیستم شما این بدافزارها وارد سیستم اندرویدی شما خواهند شد.

پس‌از ورود بدافزارها به اندروید، آن‌ها ممکن است فعالیت‌های گوناگونی را بر روی اندروید شما انجام دهند. برای مثال، بدافزارها می‌توانند با به وجود آوردن تبلیغات مزاحم بر روی وب‌سایت‌هایی که شما مشاهده می‌کنید برای شما مزاحمت ایجاد کنند یا فعالیت‌های مخرب‌تری مثل دزدیدن اطلاعات حساس از سیستم اندرویدتان را انجام دهند.

مجرمان سایبری به وسیله بدافزار به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا می‌کنند و گاهی از هویت شما، جهت سرقت یا کلاهبرداری استفاده می‌کنند. ویروس‌ها نوع خاصی از بدافزار هستند که به رایانه‌ها و یا برنامه‌های آن‌ها نفوذ می‌کنند.

یک مهاجم سایبری می‌تواند بدون اطلاع شما، ویروسی را بر روی دستگاه شما نصب کند. این ویروس ممکن است قادر به وارد کردن کد جدید و مخرب بر روی دستگاه شما باشد که بتواند به صورت آنلاین، فعالیت شما را کنترل و دستکاری کند. در این مقاله می‌‎آموزیم چگونه می‌توان حذف بدافزار اندروید در چهار مرحله را انجام داد.

تفاوت بدافزار اندروید با مابقی بدافزارها در این است که بدافزار اندرویدی خودش را خیلی مشخص نمی‌کند. اغلب مردم حتی نمی‌دانند که این بدافزار‌ها را نصب کرده‌اند چرا که بدافزارها خودشان را در بستر سیستم‌عامل اندروید بیشتر پنهان می‌کنند. یک بدافزار اندروید ممکن است خود را به عنوان یک برنامه قانونی نشان دهد. یا ممکن است خود را کاملاً از دید شما پنهان کند و در عین حال در پس‌زمینه هر تعداد فعالیت مشکوک انجام دهد. کارهایی مانند سرقت اطلاعات خصوصی شما و ارسال آنها به هرجایی.

راه‌های پیشگیری از ورود بد افزارها 

  • اپلیکیشن‌ها را از منابع قابل‌اعتماد برای گوشی‌های تلفن همراهتان نصب کنید
  • از ایمن بودن اپلیکیشن‌هایی که روی گوشیتان نصب می‌کنید اطمینان حاصل کنید
  • حتماً درمورد اپلیکیشنی که می‌خواهید روی دستگاه‌تان نصب کنید تحقیقات لازم را انجام دهید
  • مدام گوشی تلفن‌ همراه خود را بروزرسانی کنید
  • هرگز روی لینک‌های مشکوک کلیک نکنید
  • در هنگام استفاده از شبکه اینترنت وای‌فای عمومی محتاط باشید
  • یک اپلیکیشن امنیت سایبری روی اسمارت فون خود نصب کنید

 

ارسال نظر