در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۴۷
برای جلوگیری از قربانی شدن در سرقت هویت یا حملات سایبری، مهم است که هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی از نحوه حفظ حریم خصوصی و امنیت خود آگاه باشید. برای درک بهتر این موضوع با ما همراه شوید.

تقی حسن زاده، پایگاه خبری دانا، سرویس دانش و فناوری؛ اینترنت به یک فضای خاص و محدود به یک جریان اصلی و حتی ضروری از زندگی ما تبدیل شده است و شبکه‌های اجتماعی به طور خاص نقش مهمی در نحوه بیان افکار و تعامل ما با دیگران دارند.

با این حال، آنلاین شدن با خطراتی همراه است. به همین دلیل است که رعایت نکات و توصیه‌هایی که برای حفظ حریم خصوصی و حضور ایمن آنلاین حیاتی هستند، مهم است. در طول چند دهه‌ای که اینترنت با ما بوده است، حملات سایبری و حوادث هک رایج‌تر و سریع‌تر شده اند.

با رواج دورکاری در دوران شیوع بیماری کرونا، سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ شاهد بیشترین تعداد نقض اطلاعات، نزدیک به ۱۲۵ میلیون مورد بود.

از حریم خصوصی خود به صورت آنلاین محافظت کنید

یک شبکه خصوصی مجازی می‌تواند به شما کمک کند تا یک تونل رمزگذاری شده بین دستگاه خود و اینترنت ایجاد کرده و مطمئن شوید که هیچ کس نمی‌تواند کار‌های شما را ببیند یا به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.

علاوه بر این، این کار تضمین می‌کند که حریم خصوصی آنلاین شما همیشه محافظت می‌شود، خواه هدف شما خصوصی‌تر بودن در شبکه‌های اجتماعی باشد یا بخواهید از خود در برابر هکر‌ها حفاظت کنید.

استفاده از این روش هنگام اتصال به شبکه‌های وای فای عمومی محافظت نشده و جلوگیری از دسترسی وب سایت‌های مخرب به داده‌های شما بسیار توصیه می‌شود.

هنگام به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی مراقب باشید

غرق شدن در هیجان و احساس نیاز به اشتراک گذاری تمام جزئیات زندگی خود در شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، اسنپ چت، توئیتر و ... آسان است، اما ممکن است به دست فرد اشتباهی بیفتد.

اولین نکته‌ای که باید به خاطر بسپارید این است که همیشه مراقب اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید و جزئیاتی که در پروفایل خود وارد می‌کنید، باشید. به یاد داشته باشید که هر چیزی که برای عموم قابل مشاهده است، برای هر کسی، از جمله افرادی که نمی‌شناسید، قابل مشاهده است. بنابراین، بهترین اقدام این است که اطمینان حاصل کنید هر چیزی که می‌خواهید خصوصی نگه دارید هرگز به صورت عمومی به اشتراک گذاشته نشود.

از استفاده از پسورد‌هایی که به راحتی هک می‌شوند، خودداری کنید

مطالعات نشان داده اند افراد به طور متوسط حدود ۱۰۰ رمز عبور دارند. ایمیل، شبکه‌های اجتماعی و حتی سرویس‌های حیاتی مانند برنامه‌های پرداخت و بانکداری آنلاین همگی به رمز عبور نیاز دارند.

به گفته کوین میتنیک، یکی از مشهورترین هکر‌های جهان، نویسنده پرفروش و مشاور امنیت کامپیوتر، شما می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر از خود در برابر تلاش‌های هک محافظت کنید:

۱. استفاده از کلمه عبور را متوقف کرده و شروع به استفاده از عبارت عبور کنید

عبارات عبور مجموعه‌ای از کلمات هستند که شامل ۲۵ کاراکتر یا بیشتر هستند. ممکن است به خاطر سپردن ۲۵ کاراکتر دشوار به نظر برسد، اما عبارات عبور می‌توانند جملاتی اصلی و کوتاه باشند که به خاطر سپردن آن‌ها ساده است. مانند «امروز به ساحل رفتم و در آب سرد شنا کردم.»

برای پیچیده‌تر کردن آن، می‌توانید یک کلمه را در جمله با اشتباه املایی به کار ببرید و از اعداد برای جایگزینی حروف خاص استفاده کنید. شکستن این ترکیب برای یک هکر سخت است.

۲. از احراز هویت چند عاملی استفاده کنید

احراز هویت چند عاملی روشی است که کاربر را ملزم می‌کند تا دو یا چند تایید را برای دسترسی به حساب‌ها یا برنامه‌ها ارائه کند؛ به عنوان مثال، پس از وارد کردن ایمیل و رمز عبور برای ورود به حساب ایمیل خود، اگر احراز هویت چند مرحله‌ای را فعال کنید، یک کد امنیتی بر روی گوشی خود دریافت خواهید کرد تا هویت خود را تأیید کرده و مطمئن شوید که این شما هستید که می‌خواهید وارد شوید.

۳. هرگز از رمز‌های عبور در چندین سایت استفاده مجدد نکنید

طبق یک نظرسنجی گوگل، ۵۲ درصد از مردم از رمز عبور یکسانی در چندین حساب کاربری استفاده می‌کنند که خطرات امنیتی بزرگی را ایجاد می‌کند. اگر یکی از حساب‌های شما هک شود و از رمز عبور یکسانی برای چندین حساب استفاده کنید، همه حساب‌های دیگر شما نیز در معرض خطر هستند.
در این مورد، به شدت توصیه می‌شود که هر رمز عبور دیگری را تغییر دهید و از استفاده از رمز عبور یکسان برای بیش از یک سایت خودداری کنید، زیرا آسیب پذیری شما در برابر حملات سایبری را به شدت افزایش می‌دهد.

۴. از نام کاربری، نام واقعی، تاریخ تولد، شماره تلفن، آدرس یا سایر اطلاعات قابل شناسایی خود استفاده نکنید

این نوع اطلاعات برای هکر‌ها به راحتی قابل شناسایی و به دست آوردن از بیوگرافی شما در فیسبوک یا هر حساب دیگر در شبکه‌های اجتماعی است و مهندسی معکوس رمز عبور شما را به طور قابل توجهی آسان‌تر می‌کند.

۵. رمز‌های عبور خود را به صورت متن ساده در رایانه ذخیره نکنید

توصیه می‌شود هیچ اطلاعاتی در مورد رمز‌های عبور خود در رایانه خود ذخیره نکنید. با این حال اگر باید آن‌ها را ذخیره کنید، زیرا رمز‌های عبور زیادی برای به خاطر سپردن دارید، آن‌ها را در سندی تحت نام رمز‌های عبور ذخیره نکنید، به جای آن از نکات مبهم استفاده کنید.

همچنین توصیه می‌شود از مدیریت رمز عبور استفاده کنید. برنامه‌هایی که می‌توانند رمز‌های عبور بسیار ایمن تولید کرده و آن‌ها را به صورت ایمن در قالب رمزگذاری شده ذخیره کنند که شکستن یا دسترسی به آن‌ها را برای هکر‌ها دشوار می‌کند. برای تضمین امنیت و حریم خصوصی خود، قبل از استفاده از آن، احتیاط کرده و به طور گسترده تحقیق کنید.

ارسال نظر