در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۱
محمد علی نیکبخت پس از بازدیدی میدانی از مزارع گوجه فرنگی کاران شهرستان دشتستان در نشست جمع بندی افزود:  برهمین اساس باید بر نحوه بارگیری نظارت کامل صورت گیرد تا باری مطلوب به بازار عرضه شود.

به گزارش پایگاه خبری دانا، محمد علی نیکبخت پس از بازدیدی میدانی از مزارع گوجه فرنگی کاران شهرستان دشتستان در نشست جمع بندی افزود:  برهمین اساس باید بر نحوه بارگیری نظارت کامل صورت گیرد تا باری مطلوب به بازار عرضه شود.

وی با بیان اینکه قیمت گوجه فرنگی برای تازه خوری ۶ هزار تومان تعیین شده است گفت: مشکلات گوجه کاران با جدیت بررسی و با پیگیری‌های مستمر در سطح ملی چاره اندیشی می‌شود.

وی اظهارداشت:  مهمترین وظیفه وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید و تولیدکننده است و همه ظرفیت‌ها در این زمینه به کار گرفته می‌شود.‌

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: این حق کشاورزان است که محصول آنها به موقع فروش برود اما همه این مسائل مربوط به وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نیست و دستگاه‌های مختلف در این زمینه تاثیرگذار هستند.

رئیس سازمان تعاون روستایی اظهار کرد: بوشهر با تولید ۶۰۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی خارج از فصل در زمینه تولید وعرضه این محصول حرف اول را در کشور می‌زند .

نیکبخت در خصوص الگوی کشت گفت: الگوی کشت بعد از ۴۰ تا ۵۰ سال با همت دولت سیزدهم تهیه و تصویب شده و امروز ستاد الگوی کشت  به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با دبیری وزیرجهاد کشاورزی تشکیل شده است. 

وی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۷ استان درجه اول با توجه به سطح زیر کشت کالاهای اساسی انتخاب شده و جلسه های منظمی تاکنون در استان‌ها از جمله  خوزستان، فارس و همدان تشکیل شده است.

رئیس سازمان تعاون روستایی تاکید کرد: موضوع الگوی کشت یک موضوع فرابخشی است و همه دستگاه‌ها باید در این زمینه همکاری لازم داشته باشند.

۳۰ درصد محصول گوجه فرنگی استان با تعرفه قبلی صادر می‌شود

معاون هماهنگی امور  اقتصادی استانداری بوشهر گفت: براساس تصمیم‌گیری‌های انجام شده ۷۰ درصد از محصول گوجه فرنگی خارج از فصل استان برای بازار داخل و ۳۰ درصد نیز با تعرفه قبل که در خرداد ماه مصوب شده صادر می‌شود.

علیرضا باستین افزود: در صورت کاهش تقاضا در بازار داخل ( کاهش قیمت و باقی ماندن محصول روی دست کشاورزان) وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی استان‌های تولید کننده گوجه فرنگی و نه به صورت یک شبه به صورت پلکانی اقدام به کاهش تعرفه صادرات می‌کند.

وی تاکید کرد: تلاش می‌شود تا از طریق صادرات محصول به فروش برسد و محصول روی دست کشاورز نماند.

باستین اضافه کرد: تنها مطالبه کشاورزان این است که از حاصل دسترنج خود برای گذران زندگی استفاده کنند.

رفع مشکلات گوجه‌کاران دشتستان از مزارع تا مراکز عرضه 

نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: رفع مشکلات گوجه‌کاران دشتستان از مزارع تولید تا مراکز عرضه محصول بررسی و پی‌گیری می‌شود.

ابراهیم رضایی با بیان اینکه کشاورزان نقش مهمی در امنیت غذایی کشور بر عهده دارند افزود: خرید تضمینی و توافقی از مطالبات ما از مسئولان مربوطه بوده است.

وی با بیان اینکه خواستار حذف تعرفه صادرات گوجه‌فرنگی هستیم ادامه داد:همه مسئولان پیگیر حل مشکل کشاورزان هستند.

رضایی از تلاش برای تسهیل مسیر تولید تا مراکز عرضه خبر داد و بیان کرد: امید می‌رود شاهد حل مشکل و کسب رضایت کشاورزان گوجه کار استان بوشهر باشیم.

جزئیات اجرای الگوی کشت در کشور اعلام شد

«محمد قربانی» در برنامه «میز اقتصاد» با تشریح جزئیات اجرای الگوی کشت در کشور افزود: الگوی کشت در دو سطح نظارت و جلسات توجیهی است که یک سطح در استان‌ها و یک سطح هم در ستاد وزارت جهاد کشاورزی با حضور وزیر برگزار می‌شود.

وی بیان‌داشت: هدف از برگزاری این جلسات، مشارکت اتاق‌های اصناف کشاورزی، نمایندگان کشاورزان، استانداران، فرمانداران، مجموعه مدیران و مسوولان بخش کشاورزی در اجرای هر چه بهتر الگوی کشت است تا کمبودها و انتظارات و خواسته‌های آن‌ها بررسی و رسیدگی شود.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در این طرح در استان‌ها و ستاد وزارت جهاد کشاورزی، همه استانداران، فرمانداران، مدیران جهاد کشاورزی، اتحادیه‌های تخصصی، اتاق اصناف و مجموعه‌هایی که درگیر الگوی کشت هستند در جلسات حضور دارند و به صورت کامل پای کار هستند.

وی گفت: در برنامه اقدامی که سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی ارائه داده و به تایید وزیر هم رسیده است، براساس تقویم الگوی کشت یا تقویم زمانی کشت و به تناوب و با توجه به آمادگی که در استان‌ها وجود دارد حضور یافته، به همراه مجری به سوالات احتمالی پاسخ می‌دهند، ضمن این که الگوی کشت برای آن‌ها تشریح می‌شود.

تامین یارانه الگوی کشت از محل بودجه  ۱۴۰۱

قربانی گفت: در نیمه نخست سال زراعی جاری یارانه الگوی کشت از محل بودجه ۱۴۰۱ تامین شد که برای محصولات اساسی و راهبردی که در بند «ت» ماده ۳۵ قانون سیاست‌های کلی برنامه ششم تصریح شده است که ما کود و بذر یارانه‌ای را برای کشاورزان داریم.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای سال ۱۴۰۲ پیشنهادی به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد که بر اساس آن ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه در اختیار وزارتخانه قرار گیرد تا با این یارانه‌ها، کاهش درآمدی کشاورزان از محل اجرای الگوی کشت جبران شود و امنیت معیشتی کشاورزان و درآمدشان تحت تاثیر قرار نگیرد که گویا سازمان برنامه و بودجه بر ایجاد ردیف در تبصره ۱۴ موافقت کرده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در استان‌های سردسیر و گرمسیر براساس تقویم زمانی کشت به اندازه کافی کود و بذر تامین شده است، گفت: ما بیشتر یارانه‌ای را که پرداخت کردیم در قالب کودهای فسفاته و پتاسه یارانه‌ای است که برای محصولات راهبردی، کلزا، چغندرقند، گندم و جو کودهای پتاسه و فسفاته را با یک سوم قیمت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

پرداخت ۳ میلیون تومان یارانه کود به ازای هر هکتار به کشاورزان

قربانی درباره چگونگی پرداخت یارانه الگوی کشت، اظهار داشت: کشاورزان به ازای هر هکتار ۱۵۰ کیلوگرم کود فسفاته دریافت می‌کند که قیمت آن به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی یک میلیون تومان است و کشاورزان در غالب الگوی کشت سه میلیون تومان یارانه دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: غیر از پیوست رسانه‌ها برای الگوی کشت، پیوست ترویجی و پیوست بازار با مد نظر داریم، به عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی در استان مازندران که موضوع محصولات باغی مطرح است، کیوی و مرکبات به دو شکل ورود پیدا کرده است، یکی این که تعاون روستایی موظف کردیم که خرید توافقی را داشته باشد و دوم این که به اتحادیه‌های باغداران، سرتینگ‌داران و کسانی که سردخانه دارند هم از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات ارزان قیمت دادیم که بازخرید را داشته باشند.

وی اظهارداشت: برای کیوی ۵۰ میلیارد پرداخت کردیم و برای مرکبات هم ۱۰۰ میلیارد همین هفته تخصیص دادیم که افراد علاقمندی که می‌خواهند به بازار ورود کنند می‌توانند تسهیلات ارزان قیمت دریافت کنند.

مشکلی در تامین کود وجود ندارد

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود اوره تامین شده است و با مساعدت رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه درتامین نقدینگی برای کودهای فسفاته و پتاسه هم مشکلی نداریم.

قربانی با بیان اینکه موجودی کودهای ازته، فسفاته و پتاسه ۸۵۶ هزار تن است، افزود: شرکت خدمات حمایتی از طریق کارگزاران بخش خصوصی و شرکت‌های تعاون روستایی توزیع آن را انجام می‌دهد و امسال همه خریدها باید در قالب سامانه شرکت خدمات حمایتی انجام شود تا شفافیت لازم وجود داشته باشد که چه کسی چه مقدار کود خرید می‌کند و به چه کسانی کود داده می‌شود.

تعیین تعرفه محصولات جالیزی براساس  قیمت پایه صادراتی از سال ۱۴۰۲

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تعرفه محصولات جالیزی ۱۰۰ درصد قیمت پایه صادراتی خواهد بود و طبق این قانون ۶ ماه قبل باید اطلاع‌رسانی شده بود.

عرضه گوشت مرغ در بازار همچنان زیر نرخ مصوب است

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که امروز قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۸ تا ۶۳ هزار تومان است. البته پیش از این نیز قیمت این محصول بین ۶۰ تا ۷۰ هزارتومان به فروش می رسید که طبق گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی هرگونه عرضه این محصول بیش از نرخ مصوب گران‌فروشی محسوب می شود.

در میادین میوه و تره بار و عمده‌فروشی‌ها قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل تازه بین ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است.

طبق مصوبه جدید دولت، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای پرورش ۴۵ هزار تومان و برای مصرف کنندگان ۶۳ هزار تومان است، البته برخی تولیدکنندگان بر این باورند که این مبلغ نه‌تنها سودی برایشان ندارد، بلکه ضررشان را در پی دارد.

همچنین وزارت جهادکشاورزی به تازگی اعلام کرد: با توجه به ذخایر مناسب شرکت پشتیبانی امور دام، در صورت بروز کمبود در بازار مصرف، امکان عرضه گوشت مرغ منجمد با قیمت ۴۵ هزار تومان برای مصرف کننده و تنظیم بازار وجود دارد.

بنابراین شواهد نشان می‌دهد که افزایش عرضه گوشت مرغ به بازار موجب کاهش نرخ  این محصول شده است.

البته تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ براین باورند که قیمت این محصول بیش از نرخ تعیین شده است، زیرا خوراک مورد نیاز طیور از جمله ذرت و کنجاله سویا، دارو واکسن را با قیمت های بالا تهیه می کنند که همین در هزینه تمام شده تولید اثرگذار است.

«حبیب اسدالله‌نژاد » مدیرعامل سراسری تولیدکنندگان مرغ گوشتی چندی پیش به ایرنا گفته بود: قیمت واقعی تولید مرغ زنده برای اینکه تولیدکنندگان متضرر نشوند کیلویی ۴۹ هزار تومان است، یعنی تولیدکنندگان اکنون روی هر کیلوگرم چهار هزار تومان ضرر می‌دهند که نیازمند بازنگری است.

با این حال، دولت نیز برای حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز ناچار است قیمتی را تعیین کند که نه‌تنها تولیدکنندگان، بلکه مصرف‌کنندگان نیز متضرر نشوند.

البته دولت در پی اجرای طرح مردمی‌کردن یارانه‌ها به دنبال راهکارهایی برای حمایت از تولیدکنندگان، استمرار تولید و افزایش نقدینگی و سرمایه تولید است تا صدمه ای به این صنعت  وارد نشود که تاکنون نیز اقداماتی توسط بانک کشاورزی انجام شده است.

بنا به گفته مسوولان امر، برنامه ریزی تولید در حلقه‌های مختلف گوشت مرغ برای تولید پایدار بر اساس سرانه مصرف داخلی (۳۲ کیلوگرم) تعریف شده و در حال انجام است و هیچ کمبودی در بازار مشاهده نمی شود.

قیمت هرشانه تخم مرغ حدود ۸۵ هزار تومان

برپایه این گزارش، قیمت هر شانه تخم مرغ نیز نسبت به چند روز گذشته نزدیک به پنج هزار تومان کاهش یافته و به شانه ای ۸۵ هزار تومان رسیده است، درحالی که در روزهای گذشته هر شانه ۳۰ تایی از این محصول با قیمت بیش از ۹۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسید.

ثبات قیمت گوشت قرمز در بازار

بررسی‌ها در بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی بین ۱۵۹ هزار تا ۲۱۵ هزارتومان و گوشت گوساله بین ۱۸۸ هزار تا ۲۲۵ هزار تومان است.

خبر مهم وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت تخم مرغ

مسعود امرالهی مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیرو افزایش قیمت کاذب در بازار تخم مرغ، هفته گذشته بازرسان وزارت جهاد کشاورزی با گران فروشی این محصول در چرخه‌های مختلف تولید تا عرضه شامل مرغداری، عمده فروشی، بنکداری و خرده فروشی برخورد کردند و پرونده این تخلفات به سازمان تعزیرات حکومتی برای صدور حکم ارسال شد.

وی در پاسخ اینکه نرخ مصوب تخم مرغ در چرخه های مختلف تولید تا عرضه تولید چقدر است، گفت: مردم برای آگاهی از قیمت مصوب تخم مرغ به سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مردم گزارش های خود درباره گران فروشی تخم مرغ به سامانه ۱۲۴ شکایت کنند تا بازرسان ما به آنجا مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: از دی ماه سال قبل تا به امروز ۸۲ هزار پرونده تخلف برای گران فروشی در بخش محصولات کشاورزی، تشکل شده است.

بنابراین گزارش قیمت مصوب هر کیلوگرم تخم مرغ در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت ۳۹۸٬۰۰۰ تومان است که قیمت هر شانه ۳۰ عددی با وزن ۱.۹ کیلوگرم ۷۶ هزار تومان می‌شود.

ارسال نظر