در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۳
یکی از اتفاقات جالب مراسم اختتامیه یارستان کودکستان این بود که وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان تعلیم و تربیت با فرزندان خود به این مراسم آمده بودند اما جالب‌تر اینکه برندگان هم با فرزندان خود برای گرفتن هدایا روی سن رفتند.

به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از خبرگزاری فارس، رویداد ملی یارستان کودکستان برای کمک به مربیان و مهدکودک‌ها و مهم‌تر از همه، کودکان زیر هفت سال این سرزمین، شروع به کار کرده است؛ در حقیقت یارستان کودکستان به دنبال شناسایی، ارتقا و حمایت از محتوای فاخری است که تولیدکننده‌ها عرضه می‌کنند.

یارستان کودکستان پنج محور را برای بررسی محصولات در نظر گرفته است که شامل «طرح درس‌ها و کاربرگ‌های آموزشی و پرورشی»، «کتاب کودک و کتاب کار کودکستان»، «بازی، اسباب‌بازی و محصولات کمک‌آموزشی»، «سامانه و نرم‌افزار‌های موبایلی و رایانه» و «تولیدات صوتی و تصویری (دارای ماهیت دیجیتال)» است.

فراخوان رویداد یارستان کودکستان طی نشست خبری در روز دوم مرداد امسال(۱۴۰۱) اعلام شد که هدف آن، شناسایی، ارتقا و حمایت از محصولات حوزه کودک است؛ در این رویداد بیش از ۶ هزار نفر، با بیش از ۴۵۰۰ اثر شرکت کردند. ۶۱ داور طی ۴ مرحله داوری به ارزیابی محصولات پرداختند که بیش از ۹۰ ویدیوی آموزشی ۵ دقیقه‌ای در محورهای مختلف برای ارتقای محصولات آماده و ارائه شد.

* استفاده از ظرفیت‌های مردمی در عرصه تعلیم و تربیت

این رویداد یکی از زمینه های استفاده از ظرفیت‌های مردمی در عرصه تعلیم و تربیت بوده است. در برگزاری رویداد نیز مؤسسات مختلفی همکاری داشتند که می‌توان به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، مرکز نوآوری اجتماعی مبتدا، مرکز نوآوری فرهنگی امید، مؤسسه فرهنگی مصیر، مرکز یادگیری میم، حوزه هنری کودک و نوجوان و دبیرخانه ایتات (ایده‌ها و تجربیات آموزشی و تربیتی) اشاره کرد.

اعلام نتایج به صورت رسمی در روز ۱۹ مهر صورت گرفت و در روز ۲۷ آبان طی مراسم اختتامیه به ۴۵ نفر از برگزیدگان رویداد توسط وزیر آموزش و پرورش در مجموع ۲۵۰ میلیون تومان جوایز نقدی اعطا شد. بعد از اعلام برگزیدگان در حوزه تولید محصولات فاخر کودک و نوجوان، وزارت آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام کردند که این محصولات را از تولیدکنندگان خریداری می‌کنند.

اما یکی از اتفاقات جالب مراسم اختتامیه این بود که وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان تعلیم و تربیت با فرزندان خود به این مراسم آمده بودند و در زمان اهدای جوایز نیز روی سن آمدند. اما جالب‌تر اینکه برندگان هم با فرزندان خود برای گرفتن هدایا روی سن آمدند. 

در این مراسم یک دیوار آرزوها هم پیش بینی شده بود که بازدیدکنندگان و شرکت کنندگان در این مراسم برای کودکان آرزوی قشنگ می‌نوشتند. 

* محصولات فاخر کودکان شناسایی و حمایت می‌شود

مجتبی همتی‌فر رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت در مراسم اختتامیه یارستان کودکستان گفت: سازمان تعلیم و تربیت، یک نهاد نو و راهبردی برای کشور است که تأسیس آن یک گام بلند برای اعتلا و ارتقای زیست بوم کودک در ایران است. 

وی با اشاره به اینکه دوره کودکی، دوره کمتر از 7 سال شناخته می‌شود، افزود: زیرساخت و شاکله زندگی انسان در دوره کودکی شکل می‌گیرد البته گاهی تحت تأثیر نظریه انسان‌گرا، این دوره را بزرگ می‌کنیم، گویا دوره‌های دیگر مهم نیست. هر دوره به جای خودش مهم است اما این دوره زیرساز است و زیرساز ضعیف باعث می‌شود که کار در دوره‌های بعدی بسیار سخت باشد. پس در این دوره اقدامات والدین، مربی و حتی محتواها بسیار مهم است.  

همتی‌فر تصریح کرد: «هویت» و «آرمان»، دو عنصر اصلی تربیت است. در نظر بگیریم که آرزوهای ما در این دوره شکل می‌گیرد. وقتی سقف آرزوها را بلند می‌کنیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که کودک در مسیر پیشرفت قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه محصولات حوزه کودک، آینده کودک و جامعه را می‌سازد، گفت: ما به عنوان سازمان تعلیم و تربیت وظیفه خود می‌دانیم به کسانی که درگیر زیست بوم کودک هستند، کمک کنیم. یارستان برای ما نماد و نشان است تا بتوانیم یاری‌گری را انحام دهیم تا والدین، مربیان و فعالان حوزه کودک، رسالت خود را به بهترین تحو انجام دهند. 

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک ادامه داد: یارستان کودکستان، محصولات فاخر کودکان را شناسایی کرده، ارزیابی کرده و هدایت می‌کند. اینجا اختتامیه نیست بلکه آغاز است؛ آغاز مسیر است و یکی از ویژگی‌های این رویداد، مشارکت فعال مردمی بود. 

* بگذاریم بچه‌ها بچگی کنند

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش هم در مراسم اختتامیه یارستان کودکستان اظهار کرد: در دوره کودکی، بچه‌ها آرزوهای متفاوتی دارند به عنوان به فضا بروند؛ بنده هم همه این آرزوها را داشتم و به این ریاست فکر نمی‌کردم؛ دنیای کودکی، خیلی ساده و بی‌آلایش است. من هم آرزوهای مختلفی داشتم. مثلا فضا را تسخیر کنم. یادم هست تابستان‌ها در حیاط می‌خوابیدیم و به آسمان نگاه می‌کردم. آن زمان از این آلودگی‌ها و ریزگردها خبری نبود و آسمان صاف بود. به آسمان که نگاه می‌کردم، دوست داشتم در فضا نقشی داشته باشم و به کرات ناشناخته سفر کنم.

نوری درباره اسباب‌بازی‌های دوران کودکی‌اش گفت: آن زمان دور جعبه سم‌پاش، سیم‌هایی بود که حالت رینگ داشت ما با یک سیم یا چوب کج، ارابه درست می‌کردیم و ارابه بازی می‌کردیم یا با گِل، اسباب‌بازی درست می‌کردیم؛ آن زمان پدربزرگ ما، خانواده بزرگی بودند و ما حدود 13 نفر بچه هم سن و سال بودیم حالا با یکی، دو سال کوچکتر یا بزرگتر که در حیاط خانه پدربزرگ بازی می‌کردیم. دعوا می‌کردیم و حتی سر می‌شکستیم. اگر الان سرم را بتراشم، می‌بینید چقدر جای شکستگی دارد. 

وی با بیان اینکه فرزندانم دوره مهدکودک و پیش دبستانی را سپری کردند، افزود: با خیال راحت فرزندانمان را به مهدکودک و پیش دبستانی فرستادیم. اگر بچه را پیش مادرم می‌گذارم، سه بار زنگ می‌زنم و حالش را می‌پرسم اما وقتی بچه را به مدرسه می‌فرستیم یکبار هم زنگ نمی‌زنیم چون به مدرسه اعتماد داریم. 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آرزویمان برای کودکان است که اتفاق خوب بیفتد و ما با خانواده‌ها یکی شویم و بتوانیم بستری برای استفاده کودکان از ظرفیت‌های کشف نشده خود و جامعه ایجاد کنیم. کودکان مانند معادن طلا و نقره‌ای هستند که کشف نشده‌اند.

وی با بیان اینکه باید برای کودکان فرصت یادگیری فراهم کنیم  نه به آنها تحمیل کنیم، اضافه کرد: بگذاریم بچه‌ها، بچگی کنند. به بچه‌ها خیلی امر نکنیم و به جای امر کردن، بگذاریم تجربه کنند. 

نوری درباره سازمان تعلیم و تربیت کودک، اظهار کرد: همین انتظار را داریم و با همین فرمان پیش بروند و البته به لایه پایین‌تر بروند؛ همچنین مردمی‌سازی بهترین کار است و اینکه از ظرفیت مردم برای مردم استفاده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: تولیدکنندگان نیز حواسشان باشد که اگر کودک را به عنوان محل درآمد ببینید خطر است؛ کودکان ما تقریبا 27 درصد جامعه هستند و مسائل آنها از اسباب بازی، پوشاک، نوشت افزار و ... بازار بزرگی می‌طلبد اما برخی کودک را نگاه نمی‌کنند بلکه نیاز را می بینند و این نگاه باعث می‌شود که برای سودمان برنامه‌ریزی کنیم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر