در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۵۸۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۶
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اصلاح معیار‌های نخبگی و تنوع بخشی به فرآیند شناسایی نخبه‌ها در این بنیاد خبر داد و گفت: در گام نخست، باید تمامی ابعاد شاخص‌های تعیین نخبگی از مقاله محوری به سمت حل مسئله تغییر کند.

به گزارش پایگاه خبری دانا ناصر باقری‌مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، درباره اصلاح شاخص‌های نخبگی گفت: پیرو مطالبات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان با ایشان، تنوع بخشی فرآیند شناسایی نخبگان در دستور کار بنیاد قرار گرفته است.

وی افزود: در گام نخست، باید تمامی ابعاد شاخص‌های تعیین نخبگی از مقاله محوری به سمت حل مسئله تغییر کند که در حال حاضر کارگروه لازم برای این موضوع در بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده است.

باقری مقدم با اشاره به ایجاد تنوع در شیوه نامه ها، بیان کرد: بنیاد در حال تهیه شیوه نامه‌های نخبگان صنعتی، کارآفرینی، مدیریت و حکمرانی و اقتصادی است؛ لذا هر کدام از این شیوه نامه‌ها می‌تواند موجب جذب و هدایت استعداد‌های برتر به سمت نیاز کشور شود.

وی افزود: کشور در سال‌های آینده نیازمند اقتصاددانانی است که به حل مسائل اقتصادی کشور بپردازند؛ بنابراین بنیاد معقتد است با تدوین شیوه نامه در حوزه نخبگان اقتصادی، می‌تواند مشوق استعداد‌های کشور باشد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: براساس آمار‌های بین المللی یک تا ۱/۲ دهم درصد از افراد یک جامعه جز استعداد‌های برتر آن محسوب می‌شوند و با در نظر گرفتن این عدد برای ایران، باید حدود یک میلیون استعداد برتر و نخبه در کشور شناسایی شود. در حال حاضر پایگاه‌های اطلاعاتی بنیاد، حدود ۵۰ هزار استعداد برتر و نخبه را شناسای کرده است. با اقدامات صورت گرفته، حجم شناسایی نخبگان کشور، در سال‌های آینده چند برابر و به عدد استاندارد بین المللی خواهد رسید.

وی گفت: گام بعدی تغییر شیوه شناسایی از خوداظهاری به فعال است، به این معنا که، بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد با اجرا کردن مکانیزم‌های شبکه‌ای در کشور، نخبگان را به صورت فعال شناسایی و دعوت به قرار گرفتن در جایگاه مناسب کند.

نتیجه این فرآیند‌ها به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

ارسال نظر