در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۵
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: دولت با هدف توسعه گلخانه ها در کشور در قالب پرداخت تسهیلات تا سقف ٨٠ درصد هزینه ایجاد گلخانه را تامین می کند.

به گزارش پایگاه خبری دانا، محمدمهدی برومندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هزینه‌های ایجاد گلخانه، بسته به نوع سازه و گلخانه‌های تابع اقلیم، متفاوت و دولت برنامه ریزی کرده است بتواند در طرح های بلندمدت چندساله به تولیدکنندگان تسهیلات دهد تا با این روش بتوانیم توسعه گلخانه ای را در کشور شاهد باشیم.

وی افزود: این طرح در بسیاری از استان ها در حال اجراست و سالانه حدود ۲ تا سه هزار هکتار به گلخانه‌های کشور اضافه می‌کنیم که به واسطه همین، تولید ما در محیط‌های گلخانه ای در واحد سطح بیش از ۱۰ برابر افزایش پیدا می کند و مصرف آب نیز بشدت کاهش می‌یابد.

برومندی اضافه کرد: در محیط‌های گلخانه‌ای مشغول تولید سبزی و صیفی هستیم و به طور مثال پیش بینی ما این است که امسال ٩٢٠ هزار تن گوجه فرنگی در محیط‌های گلخانه ای تولید کنیم که این عدد خوبی است و می تواند در سال‌های آینده در حوزه گلخانه، علاوه بر تامین نیاز کشور، درحوزه صادرات هم برنامه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: کشور ما جزو مناطق خشک و نیمه خشک دنیاست و آب، حیاتی ترین موضوع برای ما در بحث محصولات کشاورزی و امنیت غذایی به شمار می رود بنابراین باید برنامە قوی در بخش تولید و کشاورزی داشته باشیم.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی یکی از سیاست های دولت، رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی را انتقال بخش زیادی از تولید سبزی و صیفی که در حال حاضر در محیط باز انجام می شود بە گلخانه دانست و گفت: ما سالانه ٢٥ میلیارد مترمکعب آب برای تولید سبزی و صیفی کشور مصرف می کنیم که این مقدار در محیط‌های گلخانه‌ای می تواند دو و نیم تا سه میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: برای کشوری مثل ایران که کم آب محسوب می شود و خشکسالی در آن وجود دارد کاهش مصرف آب راهبرد اساسی وزارت جهاد کشاورزی است.

برومندی تاکید کرد: با توجه به اینکه ما حدود ٢٥ هزار هکتار گلخانه در کشور داریم اما تلاش می کنیم در بلندمدت بخش زیادی از سبزی و صیفی کشور را به گلخانه انتقال دهیم.

وی در زمینه طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار نیز اظهار داشت: این طرح در استان هایی اجرا می شود که متوسط بارندگی آنها بیشتر از ٥٠٠ میلی متر باشد.

برومندی افزود: در استان‌های غربی همچون کردستان، آذربایجان غربی و لرستان که بارندگی مناسبی دارند تا به امروز در ١٠٠ هزار هکتار از اراضی شیب دار که قابلیت تبدیل به باغ را داشته اند این طرح انجام شده است.

وی درباره آفت سوسک سرخرطومی حنایی نخسلتان های کشور نیز گفت: سازمان حفظ و اصلاح نباتات وزارتخانه جهاد کشاورزی برنامه قوی و مدونی را طراحی کرده که ۲ رویکرد دارد؛ از جمله اینکه در شهرهایی که هنوز گرفتار این مساله نشده اند واحد قرنطینه بخش های مختلف حفظ نباتات در تلاش است اجازه ندهد به هیچ وجه این آفت انتشار پیدا کند.

برومندی افزود: در شهرستان هایی که باغات به آفت سوسک سرخرطومی حمایی آلوده شده اند نیز با یک برنامه قوی و تخصیص اعتبار مناسب، در کنار کشاورزان هستیم و مقابله را ادامه می دهیم تا این آفت مهار شود.

به گزارش ایرنا سفر این مسئول وزارت جهاد کشاورزی به جنوب کرمان درحالی است که برخی نخلستان های این استان درگیر آفت سوسک سرخرطومی حنایی شده اند و مسئولان گفته اند ۱۰۰ میلیارد تومان در کشور برای مقابله با این آفت اعتبار تخصیص یافته و ۳۰ درصد آن سهم استان کرمان است.

به‌کارگیری ۲۵۰۰ نفر در نظارت وزارت جهاد کشاورزی

«مهرداد پاکار» روز سه‌شنبه در مراسم همایش سراسری بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی افزود: امروز حضور بسیجیان از اقوام مختلف عشایر، شمال، جنوب، شرق و غرب نشانه وحدت و همدلی حقیقی ایران اسلامی است که به نمایش گذاشته می‌شود.

فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هر لحظه و ساعت روز و هفته بسیج است، اظهار داشت: بسیجیان سنگرسازان بی‌سنگر که از تمام وجودشان گذشتند و به ما درس مردانگی، ایثار و شهادت را آموختند.

وی ضمن سلام خدمت روح پرفتوح امام راحل انقلاب که شجره طیبه بسیج را بنیان نهادند گفت: امام خمینی (ره) فرمودند در این دنیا افتخار دارم که خودم بسیجی هستم و من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‌خورم و از خدا می‌خواهم با بسیجیان محشور شوم.

پاکار با اشاره به راهبرد و نقش بسیج خاطرنشان کرد: امام راحل در جمله تاریخی می‌فرمایند که قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها و نوکران آنها مطمئن باشند که اگر خمینی (ره) یکه و تنها هم بماند به راه خود که راه مبارزه با کفر، شرک، ظلم و بت‌پرستی است ادامه می‌دهد و به یاری خدا در کنار بسیجیان جهان اسلام این پابرهنگان و مغضوب دیکتاتورها خواب راحت را از دیدگان جهان‌خواران و سرسپردگان که به ظلم خویش اصرار می‌ورزند، خواهد ربود این نقش بسیجیان امام روح‌الله در ۴ دهه است.

وی اضافه کرد: امروز مقام معظم رهبری بسیج را مکتب پابرهنگان، مستضعفان می‌داند به طوری که می‌فرمایند بسیجیان کسانی هستند که وارث زمین خواهند شد؛ مانند حاج احمد متوسلیان که می‌گوید بسیجی هنگامی که پرچم لااله‌الاالله را بر انتهای افق کوبیدی حق داری استراحت کنی این مکتب بسیجیان است.

فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی یک وزارتخانه راهبردی و حساس در جمهوری اسلامی ایران است امام ۱۰ ها سال پیش فرمودند خدمت به بخش کشاورزی بزرگ‌ترین خدمت به اسلام است؛ بنابراین برای ما بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی راه مشخص است با تمام وجود در خدمت اهداف مقدس این وزارتخانه هستیم؛ زیرا مقام معظم رهبری می‌فرمایند: کسانی که اینجا کار می‌کنند و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خدمت خود را مقدس بدانند؛ زیرا حیاتی‌ترین جای انقلاب اسلامی اینجاست زیرا اگر ما به امنیت غذایی برسیم به اقتدار ملی می‌رسیم.

وی افزود: همچنین مقام معظم رهبری می‌فرماید: بسیجی کسی است که در مقابل وابستگی به بیگانه بیزار است و برای استقلال کشورش تلاش می‌کند پس تمامی کارکنان وزارت جهاد کشاورزی بسیجی هستند؛ چون برای استقلال و سرافرازی این کشور کمک می‌کنند، در این چند ماه بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی تمام توان خود را گذاشته‌اند که البته ما قانع نیستیم و اگر در جایی توانمند نیستیم باید خود را برای آن عرصه توانمند کنیم.

فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: ما در خدمت اهداف مقدس وزارت جهاد کشاورزی هستیم؛ زیرا کمک به امنیت غذایی این وزارتخانه، اقتدار غذایی و اقتدار ملی را در پیش دارد بنابراین در چند ماه بسیجیان با افتخار بی منت پای کار و نظام و برنامه‌های وزارتخانه هستند به طوری که در بحث نظارت‌ها و بازرسی‌ها شبکه ۹۵۰۰ نفری ایجاد کردند که ۲۵۰۰ نفر آنها به‌کارگیری شدند.

پاکار ادامه داد: بسیجیان ما در جهاد تبیین و روشنگری برنامه‌های مختلفی را در سراسر کشور گرفتند و کانون‌های تخصصی ایجاد و احیا کردند در برنامه‌های علمی نیز ورود کرده و حرف برای گفتن دارند.

وی گفت: در امنیت دفاعی یکی از بسیجیان ما شهید اجاقی عاقبت بخیر شد و چهار نفر از بسیجیان وزارتخانه در راه ایجاد امنیت برای خود وزارتخانه جانباز شدند به عنوان بسیجیان تراز و الگوی تمام نمای وزارتخانه تقدیر می‌شوند.

وی بیان کرد: در خصوص جهاد سازندگی با افتخار می‌گویم بعد از مدت‌ها با نشستی که با معاونین جهادی وزارتخانه داشتیم از این هفته در ۳ استان محروم کشور ماشین‌آلات وزارتخانه حرکت کردند و ۳۵ کیلومتر راه برای عشایر و روستاها، جاده بین مزارع و کارهای رو زمین مانده که مدنظر وزیر جهاد کشاورزی است و بارها به آنها تاکید شده را به اتمام می‌رسانند.

وی اظهار داشت: این هفته ۱۴ کشاورزان و دامداران ما که به دلیل مسائل مالی در زندان هستند، آزاد می‌شوند و همچنین ۴۰ جهیزیه در این هفته برای کشاورزان و دامداران بی‌بضاعت اهدا خواهد شد.

به گفته وی، در جهاد ترویج با کمک بسیجیان دو تا سه روز از پایان هفته را به این بخش و افزایش بهره‌وری اختصاص داده‌ایم.

فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در جهاد تبیین و تحقق اهداف وزارتخانه بچه‌های علمی ما پای‌کار آمده‌اند این هفته سراسر کشور و همه آزادی خواهان و بسیجیان انقلاب اسلامی، دستاوردها و سعود ۴۰ ساله ما را تبیین می‌کنند که این به دستان توانمند بسیج وزارت جهاد کشاورزی با حمایت وزیر جهاد کشاورزی و معاونین بسیجی انجام می‌شود.

وی معتقد است بسیجیان ما با تمام وجود پای کار انقلاب و امام راحل هستند.

پاکار ضمن یاد حاج قاسم سلیمانی درباره سخنان او گفت: چند ماه قبل از شهادت ایشان بود در مراسم میثاق پاسدار در دانشگاه امام حسین (ع) فرمودند کاری که بچه‌ها امروز در گام دوم انجام می‌دهند به مراتب مهم‌تر است چیزی که امروز دیدم معجره انقلاب اسلامی است همان گونه که امام در وجود شهید حسن باقری‌ها دید. وی خوشحال بود که جوانان امروز راه امام و گام اولی‌ها را ادامه می‌دهند و امیدواریم که ما شرمنده رفقای شهیدمان نشویم.

اهمیت حوزه گردشگری کشاورزی برای حفظ روستاها

سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: فعالیت و رسالت‌های مهمی به مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی سپرده شده که نشان دهنده درست بودن تشکیل این مؤسسه است.

وی ادامه داد: این مؤسسه می‌تواند با توانمندی خود در ریل‌گذاری‌ها مؤثر باشد و به نوعی موفقیت وزارت جهاد کشاورزی نشان دهنده خط مشی، ایده‌ها، انرژی و ریل‌گذاری این مجموعه است.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی باید مستقل از دولت‌ها پیش برود و به نوعی مانند سوزنبان در ریل قطار عمل کند.

ساداتی‌نژاد با بیان این که ریل‌گذاری توسط این مؤسسه باید با توجه به مناسبات جهانی و شرایط آن تغییر کند، تصریح کرد: با وجود این مؤسسه باید زودتر متوجه مسائل جهانی و تأثیر در حوزه غذا بشویم و به نوعی این مؤسسه باید آینده پژوه باشد.

وی با تاکید به این که این مؤسسه دیده‌بان و آینده‌پژوه است و رسالت مهمی در این زمینه دارد، یادآور شد: مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی باید بتواند از قدرت، توان و دانش لازم برای این مهم برخوردار باشد.

مقام عالی وزارت با بیان این که توانمندی کارکنان این مؤسسه برای هدایت‌گری اهمیت بسیار دارد، یادآور شد: ایران می‌تواند به قدرت غذا در جنوب غرب آسیا تبدیل شود.

وی افزود: باید علاوه بر تحقیقات علمی به زبان عشایری و روستایی با افراد صحبت کنیم و تبیین یک مسئله زمانی نتیجه خواهد داد که بتوانیم به زبان ساده آن را با مخاطبان مطرح کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تقویم‌پذیر و فصلی بودن تولیدات حوزه کشاورزی گفت: حوزه کشاورزی در اتفاقات مختلفی می‌تواند در تولیدات محصولات کشاورزی مانند سیل دخیل باشد و در حوزه آینده‌پژوهی رسالت دارد تا اولین واکنش را نسبت به این موضوعات را گوشزد کند.

به گفته وی، آینده پژوهش متولی دیگری در وزارت جهاد کشاورزی ندارد و کسی شایسته‌تر از این مؤسسه برای این موضوع نیست و این مهم یک مأموریت قطعی برای این مجموعه است.

ساداتی‌نژاد با تاکید بر اهمیت پایداری، امنیت و قدرت حوزه غذا، یادآور شد: این مؤسسه باید جایگاه خود را در پروژه داشته باشد و دیدگاه خود را ارئه دهد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره بر اهمیت حوزه گردشگری کشاورزی، افزود: در تغییر اقلیم و بحران‌های آبی با توجه به خرده‌مالکیت این مهم می‌تواند اقتصادی را که در روستاها دچار چالش شده است را حفظ کند؛ مهاجرت به دلیل اقتصادی نبودن روستا بوده و گردشگری کشاورزی می‌تواند به این مهم کمک کند.

به گفته وی گردشگری کشاورزی می‌تواند انقلابی در حوزه بازگشت به روستاها و حفظ آن‌ها علاوه بر اقتصادی شدن روستاها را رقم بزند.

ساداتی‌نژاد با اشاره به اینکه باید تقویم جشنواره‌های محصول راه‌اندازی کنیم؛ گفت: جشنواره‌های محصولی در زمان و مکان مشخص با کمک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شود تا به گردشگری کشاورزی کمک کند.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان افزود: مسلح کردن ما به ابزار و شاخص اقتصادی کمک می‌کند که بتوانیم اقتصادی حرف بزنیم.

کشت قراردادی زمینه خروج دولت از بازار کشاورزی

سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی تهران، با بیان این که نگاه دولت به بخش کشاورزی مثبت است، بیان کرد: دغدغه‌های شما در حوزه تولید در بخش کشاورزی همان دغدغه‌های دولت است، بنابراین باید میزان اعتماد متقابل افزایش یابد تا منجر به واگذاری فعالیت‌های دولتی به بخش خصوصی شود.

وی افزود: کشاورزی قراردادی مفیدترین روش برای خروج دولت از بازار کشاورزی و سپردن این موضوع به بخش خصوصی است.

ساداتی‌نژاد، به رفع تعهدات ارزی نیز اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم به نفع صادرکنندگان این مهم حل شود و برای شیر خشک رفع تعهدات ارزی انجام شد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر وجود یک انجمن قدرتمند تجمیع شده در بخش کشاورزی و دام و طیور، تصریح کرد: این انجمن قدرتمند می‌تواند برای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری حضور فعال داشته باشد.

وی همچنین به رایزنی انجام شده با بانک مرکزی اشاره و خاطرنشان کرد: با بانک مرکزی رایزنی‌هایی انجام شده تا قرارداد کشت قراردادی کشاورزان به عنوان تضمین در بانک‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

ساداتی‌نژاد، همچنین از تسهیل واردات و صادرات در کشور خبر داد و گفت: با همکاری سازمان غذا و دارو ایران و سازمان ملی استاندارد، ۱۸ هزار میزان حد مجاز باقیمانده آفت‌کش‌ها (MRL) بازنگری شده است.

ارسال نظر