در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۶۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۶
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی با اشاره به توسعه زیست بوم نوآوری در کشور، نحوه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه شبیه ساز آموزش پزشکی را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمدحسین بهشتی در رویداد معرفی محصولات پیشرفته آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به توسعه زیست بوم نوآوری به عنوان ماموریت جدی این معاونت گفت: در حال حاضر ۳۵۰ مرکز نوآوری، ۶۲ خانه خلاق و نوآوری، ۱۷۰ شتاب دهنده، ۹ کارخانه نوآوری، ۵۳ پارک علم و فناوری، ۳۲ پردیس فناوری و نوآوری، ۳۶۴ مرکز رشد و ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری در زیست بوم نوآوری وجود دارند.
وی افزود: ایران در شاخص نوآوری جهانی رشد خوبی داشته و به رتبه ۵۳ دنیا رسیده است و در منطقه آسیا جایگاه ۲ و در بخش اقتصاد‌های متوسط رو به پایین در میان ۳۶ کشور در رتبه ۳ قرار دارد.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی گفت: در حال حاضر ۷ هزار و ۷۳۵ شرکت دانش بنیان و ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد فناور داریم که بیش از ۱۱۱ هزار نفر در این شرکت‌ها و واحد‌ها مشغول به کار هستند.
آقای بهشتی با اشاره به حمایت‌های حوزه زیست بوم نوآوری از تجاری سازی و شکل گیری ایده‌ها و کسب و کار‌ها گفت: ما دو نوع حمایت مالی از جمله تسهیلات ارزان قیمت و حمایت معنوی از جمله مجوز‌ها داریم.
وی افزود: طرحی که برای اولین بار در کشور و سطح آمادگی فناوری ۳ یا ۴ قرار گرفته باشد، مشارکت و همکاری بخش خصوصی و سایر نهاد‌ها را به همراه دارد و در حوزه‌های اولویت دار مورد حمایت قرار می‌گیرد. ما از یک دانشجو یا عضو هیات علمی حمایت نمی‌کنیم بلکه از یک شرکت دانش بنیان حمایت می‌کنیم زیرا باید اراده تجاری سازی برای آن محصول وجود داشته باشد.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی با اشاره به حمایت معاونت علمی از طرح‌های حوزه سلامت گفت: در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ ۱۷۵ طرح را حمایت کردیم که ۳۵۳ میلیارد تومان برای حمایت از آنها اختصاص یافت و سهم معاونت علمی از این حمایت‌ها حدود ۲۰۷ میلیارد تومان بوده است.
آقای بهشتی درباره نحوه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه شبیه ساز آموزش پزشکی گفت: یا شرکتی دارای محصول است که می‌تواند به راحتی در وبگاه برخط نمایشگاه ایران ساخت ثبت نام کند و محصول خود را ارائه دهد که در آن بخش، برای خرید محصول سهمی بر عهده معاونت علمی و سهمی هم برعهده خریدار است.
وی افزود: اگر شرکتی قرار است ایجاد شود نیز می‌تواند در قالب قرارداد سه جانبه میان معاونت‌های تحقیقات و فناوری و آموزشی وزارت بهداشت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مجوز‌های لازم را اخذ کند. نیازمندی را باید وزارت بهداشت اعلام کند و معاونت علمی در این زمینه ورود نمی‌کند و تنها حمایت را انجام می‌دهد.
آقای بهشتی خاطرنشان کرد: معاونت علمی به همراه وزارت علوم در روز‌های ۱۹ تا ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ دهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت را برگزار می‌کند و امیدواریم در سال آینده وزارت بهداشت نیز به این مجموعه اضافه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر