فاطمه ترکاشوند- کارشناس ارشد مشاوره پایگاه خبری دانا؛(گروه سلامت و سبک زندگی): فرزندتان را به خاطر حال بد و احساس بد تنبیه نکنید وقتی حال فرزندتان بد است در حقیقت بیشترین احتیاج را به شما دارد در این موقع صبور باشید.
مرتبا سعی نکنید حال فرزندتان را خوب کنید اجازه دهید در حال که کنارش هستید گاهی هم ناراحت باشد گافی کافی است بگذاریم احساس ناراحتی کند و بداند هیچ اشکالی ندارد.
برای فرزندتان الگوی خوبی باشید به او نشان دهید وقتی حال خوبی ندارید چگونه به خودتان کمک می کنید آیا وقتی حالتان خوب نیست با دیگران دعوا می کنید؟ یا روش معقولی برای بهتر شدن سراغ دارید؟
به فرزندتان یاد بدهید با احساسات منفی خود چه کند. این اولین اصل هوش هیجانی است اینکه بدانم چه احساسی دارم چرا این احساس را دارم و چگونه آن را مدیریت کنم.
زود عصبانی شده و حرف های نادرست می زنددر چشمان او نگاه کنید و با لحنی مهربان به او بگویید که این رفتارش را دوست ندارید.سپس زمانی که آرام شد و رفتار خوبی داشت به او بگویید که چقدر از این که درست رفتار می کند خوشحال هستید و به او به خاطر رفتار خوبش پاداش کوچکی بدهید.
به حرف های شما گوش نمیدهد و کاری که از او میخواهید را انجام نمی دهددر چشمانش با قاطعیت نگاه کنید نه با خشم و مسایل مورد نظرتان را دقیق و شمرده شمرده به او بگویید.
او مدام نق می زندزمانی که برایتان مقدور است به او گوش دهید. البته این کار را باید با تمام وجود انجام دهید.چون معمولا در این شرایط کودک از شما توجه و محبت بیشتری می خواهد، به آرامی از او بپرسید چه می خواهد.
عصبانی شده یا لج می کند و وسایل خانه را می شکندمعمولا وسایل شکستنی باید دور از دست کودکان کم سن و سال باشند چون بیشتر مواقع کودکان وسیله ای را پرت می کنند، اما نمی دانند این کار خطرناک است و وسیله شکستنی است.مانند زمانی که اسباب بازی هایشان را می اندازند و هیچ اتفاقی نمی افتد گمان می کنند اگر دیگر وسایل را هم پرت کنند هیچ اتفاقی نمی افتد