در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۸۷۲۷
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۱
مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد زاینده‌رود با اشاره به خالی بودن ۸۸ درصد ظرفیت سد زاینده‌رود، گفت: ورودی این سد از ابتدای سال آبی تا نیمه دی ماه ۱۱۱ میلیون مترمکعب بوده است.‌

به گزارش پایگاه خبری دانا، سید مجتبی موسوی نائینی با اشاره به اینکه ذخیره سد زاینده‌رود به ۱۴۷ میلیون مترمکعب رسیده، اظهار داشت: ورودی به سد هم اکنون ۹ متر مکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۱۰ مترمکعب بر ثانیه است.

وی با اشاره به وضعیت آبگیری سد، افزود: ورودی آب به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۱) تا هفدهم دی امسال در مجموع ۱۱۱ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۸۱ میلیون مترمکعب، طی ۱۰ سال اخیر آن ۱۳۰ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۱ ساله) ۱۷۷ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود با بیان اینکه ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۶ درصد افزایش دارد، اضافه کرد: مقایسه ورودی آب به سد زاینده رود در سال آبی کنونی با مشابه بلند مدت حاکی از کاهش ۳۷ درصدی ورودی آب به این سد است.

موسوی نائینی ادامه داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۳۷ میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۱۴۲ میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت ۲۹۵ میلیون مترمکعب بوده است.

وی ابراز داشت: خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته چهار درصد و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۵۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

موسوی نائینی با بیان اینکه ذخیره سد زاینده رود تا نیمه دی ماه سال گذشته ۱۶۵ میلیون مترمکعب و در بلند مدت مشابه ۵۹۷ میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیر بهره برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود با بیان اینکه ۱۲ درصد از ظرفیت سد زاینده رود هم اکنون پرشدگی دارد، اضافه کرد: در حال حاضر ۸۸ درصد سد خالی است.

میانگین بارشی ایستگاه کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، از ابتدای سال آبی (مهرماه) تا ۱۹ دی ماه ۴۶۲ میلیمتر است در حالی که سال گذشته در چنین روزی ۳۸۵ میلیمتر و میانگین بلند مدت ۵۳۷ میلیمتر بوده است.

مقایسه بارش‌های امسال در کوهرنگ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش ۲۰ درصدی بارش‌ها در سرشاخه اصلی حوضه آبریز زاینده رود در سال جاری است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

‌ آخرین جزئیات تأمین آب شرب در سیستان و بلوچستان

علیرضا قاسمی گفت: سیستان و بلوچستان با ۳.۱ میلیون نفر جمعیت، وسیع‌ترین استان کشور و در عینِ‌حال با تراکم جمعیتی ۱۶ نفر در کیلومتر مربع، کم‌تراکم‌ترین استان نیز محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این استان دارای ۵۶ شهر با جمعیت ۱.۶ میلیون نفر و ۵۶۰۰ روستا با جمعیت ۱.۵ میلیون نفر است، ادامه داد: شاخص بهره‌مندی از آب شرب در سطح شهرها ۹۷.۲ درصد و در روستاها ۷۲ درصد است.

وی با اشاره به شرایط تأمین آب شرب در این استان، از خشکسالی و فقر منابع آبی به عنوان دو چالش جدی در این حوزه نام برد و اظهار کرد: طبیعت و جغرافیای متفاوت استان باعث شده به منظور تأمین آب، حدود ۴۶ درصد برداشت از منابع آب زیرزمینی و ۵۴ درصد از آب‌های سطحی و شور و لب‌شور صورت بگیرد، این در حالی است که این منابع در سیستان و بلوچستان ناپایدار و وابستگی مستقیمی به نزولات آسمانی دارد.

وابستگی سیستان به آب‌های سطحی چاه‌نیمه‌ها

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان به تشریح وضعیت آب در نقاط مختلف این استان پرداخت و بیان کرد: شمال استان (دشت سیستان) با طبیعت گرم و خشک از رودخانه هیرمند تأمین آب می‌شود و آب‌های سطحی رودخانه به چاه نیمه‌های واقع در زهک منتقل می‌شود.

قاسمی ادامه داد: چاه‌نیمه‌ها که در ابتدای نظام مقدس جمهوری اسلامی عملیات احداث آن شروع شد، ۴ گودال طبیعی است که با احداث سازه‌های جانبی و عملیات خاکی گسترده تبدیل به سدهای طبیعی شده و منبع تأمین آب شرب برای ۵ شهرستان و ۹۴۰ روستا و آبادی سیستان محسوب می‌شود.

وی افزود: تأمین آب برای این منطقه با استفاده از دو واحد تصفیه‌خانه واقع در چاه‌نیمه شماره ۳ و شهر زهک به ظرفیت هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه، از طریق خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع صورت می‌گیرد.

اجرای طرح بازنگری آبرسانی به روستاهای سیستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به قدمت طرح آبرسانی به روستاهای سیستان که در ابتدای دهه هفتاد وارد مدار بهره‌برداری شده است بازنگری و رفع نواقص طرح در دستور کار شرکت قرار گرفت و هم‌اکنون خطوط انتقال، ایستگاه‌های پمپاژ جدید و اصلاح شبکه‌های توزیع آن در حال اجراست، در این راستا یک خط انتقال از زهک به هیرمند به طول ۴۰ کیلومتر با قطر ۷۰۰ میلیمتر در سال قبل تکمیل و وارد مدار شده است.

۱۴۰۱ کم‌تنش‌ترین دوره آبی برای شرب روستاهای سیستان

قاسمی خاطرنشان کرد: با تکمیل این خط و استفاده از ظرفیت طرح آبرسانی به شهرها، تابستان سال ۱۴۰۱ علیرغم خشکسالی شدید، کم‌تنش‌ترین دوره آبی برای شرب روستاهای سیستان رقم خورد.

وی ادامه داد: شهر زاهدان نیز آب شرب خود را از سیستان و چاه‌های سطح شهر تأمین می‌کند، می‌توان گفت از ابتدای دهه ۸۰ که خط انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری شد زاهدان برای اولین بار رنگ آب شیرین پایدار را به خود دید و دوران جدید آبی برای این شهر اتفاق افتاد.

۱۴۰۱ کم‌ترین قطعی آب در مرکز استان رقم خورد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به کاهش مصرف آب در زمستان ۸۰۰ لیتر بر ثانیه از چاه‌نیمه‌ها و چاه‌های حرمک و ۹۰۰ لیتر در ثانیه از چاه‌های سطح شهر و شیرین‌سازی برای زاهدان تأمین آب صورت می‌گیرد، هرچند که در حال حاضر این میزان با نیاز آبی ساکنان شهر فاصله زیادی دارد ولی تابستان سال جاری با وارد وارد مدار شدن ۱۰ حلقه چاه جدید در دشت حرمک، کمترین قطعی آب در شهر زاهدان رقم خورد.

قاسمی بیان کرد: نگرانی ما برای تأمین آب شرب زاهدان و سیستان ناشی از عدم آورد رودخانه هیرمند طی چند سال اخیر وجود دارد، برای رفع بخشی از کمبود آب قابل تصور، طرح‌های اضطراری تهیه و تصویب و شرکت آب و فاضلاب در حوزه کاری خودش عملیات اجرایی آن را آغاز کرده است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت تأمین آب شرب سایر نقاط سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در مرکز، غرب و شرق استان که شامل تفتان، سراوان، ایرانشهر، نیکشهر، دلگان و فنوج و سایر شهرها و روستاها است، آب شرب از طریق منابع آب زیرزمینی و زیرسطحی تأمین می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه همه شهرها و بخش اعظمی از روستاها دارای شبکه آب شرب هستند، افزود: گاهاً به دلیل ارتباط مستقیم منابع تأمین آب این نقاط به بارش‌های آسمانی، در بعضی از فصول سال دچار تنش آبی می‌شوند، در بعضی نقاط نیز مانند سیرکان به دلیل عدم بارندگی، علیرغم ایجاد تأسیسات به ناچار آبرسانی سیار می‌شود.

رفع کمبود آب ساحل‌نشینان با افزایش شیرین‌سازی آب دریا

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، در ادامه با اشاره به شرایط آب جنوب این استان، اظهار کرد: تأمین آب شرب نوار ساحلی و شهر چابهار و کنارک از طریق شیرین‌سازی آب دریا انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این ظرفیت طی چند سال اخیر افزایش نیافته و از این بابت شرکت در بعضی نقاط مجبور به جیره‌بندی آب است، عنوان کرد: مشکل آب شرب این شهرها و روستاها نیز با اضافه شدن ۵۰ هزار متر مکعب شیرین‌سازی که مجوز آن توسط وزیر نیرو صادر شده و در حال احداث و اجرای خط انتقال جدید است، طی دو سال آینده مرتفع خواهد شد.

قاسمی تأمین آب روستاهای جنوب استان را از سدهای احداث شده شامل زیردان، پیشین، خیرآباد و سد در حال احداث کهیر عنوان و گفت: در حال حاضر با اجرای خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع ۳۱۰ روستا به سد زیردان متصل شده و ۲۹۰ روستای دیگر نیز در قالب مجتمع‌های آبرسانی زیرمجموعه سد پیشین، کهیر و خیرآباد از طریق اجرای خطوط انتقال جدید به این سدها، متصل و از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد.

بهبود خدمات‌رسانی با اجرای طرح‌های شاخص آبرسانی شهری و روستایی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از برنامه‌های وزارت نیرو برای رفع کمبود آب شرب در سطح شهرها و روستاها با اجرای طرح‌های شاخص و بزرگ خبر داد و گفت: چهار طرح مهم آبرسانی به شهرهای چابهار، کنارک، خاش، نوک‌آباد و حوزه سیستان در حال اجرا و یا در حال تکمیل است.

قاسمی ادامه داد: برای روستاهای فاقد آب شرب و یا دارای تنش آبی نیز طرح جهاد آبرسانی با شروع خدمت دولت سیزدهم و همت مضاعف وزیر نیرو در دستور کار وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب قرار گرفته که در قالب این طرح آبرسانی به بیش از دو هزار و ۸۰۰ روستای فاقد و یا دچار تنش آبی صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح آغاز شده، ادامه داد: از ابتدای سال ۸۷۰ کیلومتر لوله‌گذاری جدید برای روستاها انجام شده، با تکمیل این طرح شاخص بهره‌مندی از آب شرب در سطح روستاهای استان به ۹۵ درصد خواهد رسید و دیگر شاهد کمبود آب شرب نخواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان به عنوان طرحی که قرار است کمبود بخشی از آب شرب این استان را جبران کند یاد کرد و گفت: این مهم در سال جاری به قانون تبدیل شد که ناشی از همت دولت و مجلس شورای اسلامی برای رفع کاستی‌های آبی این استان است.

به گفته قاسمی، این طرح قرار است ظرف ۵ سال با اولویت تأمین آب شرب و صنعت اجرا شود که هم‌اکنون مسیرهای خط انتقال مشخص و عملیات احداث و خاکبرداری محل آبگیری از دریا آغاز شده است.

وی گفت: با مجموعه فعالیت‌های پیش‌روی شرکت آب و فاضلاب ناشی از انجام مطالعات و بررسی‌های فنی و مهندسی، طرح‌ها و پروژه‌ها در حال اجرا و یا تکمیل شدن است تا برای آب شرب جمعیت استان مشکلی به وجود نیاید که بخش اعظم آن به اختصار گفته شد.

تأمین آب از نقاط دوردست برای شهر و روستاها

قاسمی در پایان گفت: طرح‌های متنوع آبرسانی در استان از جمله شیرین‌سازی آب در سطح شهر زاهدان که هم‌اکنون ۴۱ هزار مترمکعب صورت می‌گیرد، انتقال آب از نقاط دور دست به شهرها و روستاها، انتقال آب با اختلاف ارتفاع بیش از هزار و۶۰۰ متر و طول ۲۰۰ کیلومتر برای زاهدان، انتقال آب از سفره‌های زیرزمینی و دشت‌های مستعد آبی برای شهر و روستاها و غیره انجام شده و یا در دست اجرا قرار دارد.

با توجه به مطالب گفته شده، مسئولان امر باید در کنار توسعه زیرساختها، اعتبارات لازم برای پروژه‌های آبرسانی را در نظر گرفته و در حوزه سیاست خارجه نیز باید با جدید موضوع حق آبه سیستان را از أفغانستان مطالبه کنند.

مشکلی برای آبگیری سد چم شیر از نظر باستان‌شناسی وجود ندارد

 «حسین عزیزی خرانقی» دررابطه با اهمیت مطالعات باستان‌شناسی پیش از عملیات آبگیری سد چم شیر افزود: انجام هر پروژه عمرانی مستلزم دست‌کاری در طبیعت و سازه‌های انسانی پیش‌ساخته است و سد چم شیر نیز از این موضوع مستثنی نیست، بااین‌وجود آنچه که در مورد این سد اهمیت دارد آن است که در این منطقه چندین سال عملیات کاوش و نجات‌بخشی انجام شد و طی این عملیات هرآنچه که احساس می‌شد به لحاظ میراث‌فرهنگی و آثار باستانی ارزشمند باشد، از زیر خاک بیرون کشیده شد.

وی با انتقاد از برخی بازتاب‌های ناقص و منفی پیرامون اخبار مرتبط با عملیات نجات‌بخشی سد چم شیر در حوزه باستان‌شناسی ادامه داد: سد چم شیر از جمله معدود پروژه‌های عمرانی کشور است که در آن به موضوع آثار باستانی و میراث‌فرهنگی توجه ویژه‌ای شد و طی دو فصل ۳۰ محوطه آن مورد کاوش قرار گرفت که این موضوع به‌خودی‌خود یک دستاورد خیلی بزرگ و الگوی موفق برای کشور است.

برخی فعالان رسانه‌ای با انتخاب تیترهای منفی به دنبال افزایش بازدید هستند

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: برخی فعالان رسانه‌ای عامدانه با تقطیع جملات و با انتخاب تیترهایی که بعضاً با واقعیت‌های علمی نیز همخوانی ندارد به دنبال تولید مطالب منفی باهدف افزایش بازدید هستند و علاقه‌ای به طرح واقعیت‌ها و نکات مثبت ماجرا ندارند.

ناظر مطالعات باستان‌شناسی سد و نیروگاه چم شیر با اشاره به اهمیت یافته‌های تاریخی در محوطه اطراف سد گفت: به‌عنوان یک باستان‌شناس و ناظر پروژه باید بگویم برای یک باستان‌شناس هر یافته تاریخی ارزشمند است و ما نمی‌توانیم بین یافته‌ها تمایز قائل شویم، ولی کاوش‌های انجام شده در صد چم شیر این فرصت را به باستان‌شناسان داد تا به موضوع‌ها و یافته‌هایی بپردازند که پیش‌تر و در دیگر پروژه‌ها به آن‌ها اهمیتی داده نمی‌شود.

عزیزی خاطرنشان کرد: عمده یافته‌های ما در محوطه‌های سد چم شیر مرتبط با زندگی کوچ‌نشینی و یکجانشینی است که سابق‌براین به این یافته‌ها در حوزه باستان‌شناسی کشور چندان بها داده نمی‌شد.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی گردشگری با تأکید بر اینکه در مطالعات انجام شده آثار فاخری در قیاس با آثار باستانی فاخر کشور پیدا نشده است، ادامه داد: مستند به مطالعات چندین‌ساله باستان‌شناسان در صد چم شیر آثاری به فاخری آثار موجود در محوطه‌هایی چون شوش، تخت‌جمشید، پاسارگاد و… نداریم و به عمده یافته‌های ما در اینجا مرتبط به زندگی کوچ‌نشینی و روستایی قدیمی و برخی سازه‌های مرتبط با آن مثل خانه‌های سنگی، آرامگاه‌ها و… است.

ماجرای پیداشدن دو سکه مسی در یکی از محوطه‌های موردمطالعه

مدیر پروژه مطالعات باستان‌شناسی سد چم شیر همچنین دررابطه‌با پیدا کردن دو سکه از دوران ایلخانی گفت: در یکی از بناهایی که مورد کاوش قرار گرفت، تنها دو سکه مسی مرتبط با دوره ایلخانی پیدا شد که به امین اموال استان تحویل داده شد.

عزیزی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در محلی که دو سکه یافت شد، سکه و یا اثر دیگری باقی‌مانده باشد که با آبگیری از بین برود افزود: چنین احتمالی وجود ندارد و تیم مطالعاتی ما بنای مورد اشاره و کل محوطه را به‌دقت مورد کاوش و بررسی قرار دادند.

ناظر مطالعات باستان‌شناسی سد چم شیر در ادامه و در پاسخ به این سوال که فرایند کاوش‌های باستان‌شناسان در چه مرحله‌ای قرار دارد، افزود: کاوش‌های باستان‌شناسی در ۱۹ محوطه مستقر در مخزن سد به پایان رسیده است و تنها مطالعات در ۲ محوطه که بالاتر از مخزن سد قرار دارد و در شرایط نرمال آبگیری به زیر آب نخواهد رفت، ادامه دارد.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همچنین با اشاره به اهمیت و ضرورت سدسازی در کشور تصریح کرد: هرچند در برخی محافل علمی به احداث سد و دست‌اندازی در طبیعت نقدهای جدی وارد است، اما قرارگیری کشور ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان و مشکلات فراوانی که در حوزه تأمین آب پایدار با آن روبه‌رو هستیم، احداث پروژه‌های بزرگی چون سدها را اجتناب‌ناپذیر کرده است و ما باید به فکر مهار سیلاب‌ها و استفاده بهینه از آن‌ها باشیم.

وی با تأکید بر اینکه بهره‌برداری از سد و نیروگاه چم شیر می‌تواند زمینه توسعه و آبادانی منطقه را فراهم کند، گفت: در مدت ۵۰ روزی که بنده به‌عنوان یک باستان‌شناس در محل احداث سد چم شیر مستقر شدم، از نزدیک در جریان بسیاری از مسائل و ضرورت‌های مرتبط با احداث این سد قرار گرفتم و تصور کلی بنده این است که بهره‌برداری از این سد می‌تواند نقش مؤثری در توسعه و آبادانی منطقه داشته باشد و بخش زیادی از مشکلات این منطقه به‌ویژه در بخش‌های پایین‌دست را دررابطه‌با دسترسی به آب باکیفیت و پایدار برطرف خواهد کرد.

آب در تهران طلا شد!

در حال حاضر روزانه حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب آب شرب در تهران مصرف می‌شود که نسبت به سال قبل تقریبا یکسان است، اما موضوع مورد توجه این است که امسال سومین سال خشک در ۱۰ سال اخیر را تجربه می‌کنیم، میزان بارندگی‌ها تا به حال خوب نبوده است و حدود ۶۵ درصد نسبت به سال قبل کسری بارندگی داریم.

در این استان سالانه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف می‌شود که حدود یک میلیاد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آن در شهر تهران و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در سایر شهرهای این استان مصرف می‌شود. به لحاظ حجم مخازن سدها وضع خوبی نداریم در حال حاضر حدود ۲۶۰ میلیون متر مکعب حجم مخازن سدهای تهران است که نسبت به سال قبل که که آن هم سال خوبی هم نبوده و حدود ۳۴۰ میلیون ذخیره مخزن داشتیم نزدیک ۸۰ میلیون کسری مخزن داریم.

مصرف لحظه‌ای آب تهران از حجم آب دریاچه چیتگر گذشت!

این اعداد در شرایطی است که در سال‌های نرمال حجم مخازن حدود ۵۹۰ میلیون مترمکعب در این مقطع زمانی بوده است، باقری معاون مشترکین آبفای استان تهران اعلام کرده مصرف لحظه‌ای شهروندان تهرانی به مقدار ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب رسیده که این حجم مصرف به اندازه حجم آب دریاچه چیتگر تهران است.

به گفته وی  تا کنون حدود ۲۱ هزار انشعاب بد مصرف را به صورت موقت قطع کرده ایم. درمورد طرح تشویقی خوش مصرف ها نیز باید گفت که این طرح از اوایل آذر ماه شروع شده تا کنون ۴۰ هزار مشترک مشمول طرح شده اند و پاداش تشویقی آنان در قبض شان اعمال شده است و به ازای هر متر مکعب کاهش آب نسبت به الگوی مصرف ۳۳۶۲ تومان است.

جریمه و پاداش چگونه است؟

طرح جریمه و پاداش مشترکان تاثیر نسبتا خوبی برای جلوگیری از سیر صعودی مصرف داشته است، آنطور که محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران گفته آب حدود ۲۱ هزار  مشترک بدمصرف  به صورت موقت قطع شده و اخطار هم داده شده است. در مرحله اول شش ساعت است، مرحله دوم ۱۲ ساعت و مرحله بعد ممکن است بیشتر هم شود.

وی اظهار کرد: با اجرای این طرح در مدت دو ماه اخیر تعداد مشترکان بد مصرف در تهران از ۸ و نیم درصد به ۵ درصد کاهش پیدا کرده است، تقاضای همیشگی ما از مشترکان صرفه جویی در مصرف آب است، امسال سومین سال خشک را پشت سر می‌گذاریم و با همه سختی‌ها و کم بارشی‌هایی که داشتیم به حتی یک ساعت در فرایند آبرسانی در شهر تهران مشکل ایجاد نشد، خواهش می‌کنم آن قشر کمی هم که رعایت نمی‌کنند به جمع اکثریت بپیوندند و به ما کمک کنند.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران همچنین اعلام کرد از یک میلیون و ۱۰۰ هزار قبض صادر شده، ۴۰ هزار قبض (معادل ۳ درصد مشترکین)، پاداش دریافت کردند. مشترکان پر مصرفی که زیر الگو مصرف کرده باشند به ازای هر متر مکعب ۳۶۲۲ تومان دریافت می‌کنند این پاداش خوش مصرفی در قبض ماه آینده آن‌ها اعمال می‌شود و افرادی که زیر الگو مصرف می‌کردند اگر مصرف را کاهش دهند پاداش دریافت می‌کنند. در ۷۰ روز اخیر و اوایل ابان ماه ۹ درصد به مشترکین خوش مصرف افزوده شد و ۹ درصد پاداش دریافت کردند که از قبض بعدی آن‌ها کسر می‌شود.

چندین سال است که تغییر اقلیم و کاهش بارش ها تهران را با مشکلات آبی مواجه کرده است، هرچند که طرح هایی در این حوزه اجرایی شد و تاکنون پایتخت بی آب نشده است اما باید توجه داشت که حفظ این وضعیت بدون اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف امکان‌پذیر نیست.

ارسال نظر