
به گزارش پایگاه خبری دانا،امروز در دومین عرضه گواهی سپرده ربع سکه رفاه در بورس کالا به تعداد 20 هزار قطعه ربع سکه طلا به قیمت 7 میلیون و 90 هزار تومان به فروش رفت.
گفتنی است، قیمت فروش ربع سکه در نخستین روز عرضه در بورس کالا 7 میلیون و 200 هزار تومان شده بود. امروز اما علاوه بر افزایش تعداد سکههای فروش رفته قیمت نیز نسبت به روز شنبه کاهش یافته است.
ربع سکه امروز در بازار آزاد حدود 7 میلیون و 700 هزار تومان تا 7 میلیون و 800 هزار تومان فروخته میشود.
سخنگوی بانک مرکزی در همین ارتباط گفت: عرضه ربع سکه طلا در بورس کالا به منظور از بین بردن حباب سکه و تعدیل انتظارات تورمی غیر واقعی ادامه مییابد.
وی افزود: روش کشف قیمت ربع سکه طلا در بورس کالا به صورت ثبت سفارش دفتری و بر مبنای بیشترین حجم تقاضا و قیمت اعلامی توسط خریداران است و متقاضیان خرید هم از ساعت 9 الی 13 اقدام به سفارشگذاری میکنند. فرآیند تطابق قیمت خرید در ساعت 13 بر اساس روش مذکور انجام میشود.
به گفته وی تعداد ربعسکههای قابل عرضه در بورس کالا 500 هزار قطعه است و مدت عرضه سکهها سه روز کاری است که در صورت وجود تقاضا توسط خریداران، این مدت تمدید میشود.
بازار مبادله ای میآید
خبر خیلی کوتاه، اما حاوی رویدادی مهم در خصوص انتظام بخشی به بازار ارز در کشور است. ابتدای هفته، رئیس کل بانک مرکزی از ایجاد بازار مبادله ای در آینده نزدیک خبر داد. به این صورت که با توسعه فعالیت بازار متشکل؛ بازار مبادله ای جایگزین آن شده و طیف وسیعی از نیازهای ارزی افراد جامعه که مشتمل بر 40 ردیف مختلف است، در بازار مبادله ای ارز تامین خواهد شود.
راه اندازی بازار مبادله ای در راستای سیاست های فعال یا فعالانه بانک مرکزی در مدیریت تقاضای خرد در بازار ارز به ویژه در سمت معاملات نقدی یا اسکناس است. نشانه های اولیه از سمت و سوی سیاست ارزی بانک مرکزی نشان می دهد که در گام اول، بانک مرکزی به دنبال ثبات بازار و محدودسازی جهت دهی اثر بازار غیررسمی به کلیت فضای فکری بازیگران حوزه بازار و حوزه برنامه(قانونگذاران و سیاستگذاران) بوده است. این اقدام طی سه هفته گذشته نائل شده است. ابتدا، جلوی رشد پیچشی نرخ غیررسمی گرفته شده و دامنه نوسانات افزاینده در این بازار محدود شده است.
هم راستا با کنترل بازار غیررسمی، دو سیگنال اولیه از محتوی بسته سیاست ارزی جهت شفاف سازی و چشم انداز پذیری بازار ارز اعلام شده است. نخست؛ شفاف سازی در خصوص نرخ نیمائی جهت تامین ارز کالاهای اساسی به همراه اعلام اقدامات جدی برای روان سازی واردات کالاها. دوم؛ راه اندازی بازار مبادله ای برای پاسخ به نیازهای عمومی.
در خصوص سیگنال دوم؛ باید اشاره کرد، هم اینک بخشی از نیاز ارزی مردم از طریق بازار غیررسمی تامین شده و این بخش از مراجعات به بازار غیررسمی می تواند به صورت بالقوه زمینه ایجاد تقاضا در این بازار را فراهم کند.
افزون براین، بخش قابل توجهی از نیازهای مصرفی ارزی مردم نیز در بازار رسمی، در قالب ردیف ها، رویه ها و فرایندها مختلف تامین می شود که نیاز به اعمال مدیریت متمرکز در قالب یک بازار(عرضه و تقاضا) دارد. بازار مبادله ای؛ محل تبادلات ارزی طیفی از عرضه ها و گستره ای از تقاضاهای واقعی است که «جهت قانونی برای دریافت ارز» دارند.
افزایش نقش آفرینی سیاستگذار در بازار نقدی با هدف تامین تقاضای طیف متنوعی از خواسته های قانونی در قالب 40 ردیف ارزی با مشارکت سایر دستگاه های ذی مدخل، چند نتیجه عینی دارد. نخست، با پذیرش این واقعیت که همیشه بازار غیررسمی وجود دارد، دامنه فعالیت مخرب این بازار را در چهارچوب قرار می دهد. دوم، رفتار عمومی بازار ارز مورد ارزیابی و برنامه ریزی قرار می گیرد. سوم؛ بازار مبادله ای قدرت مرجعیت بخشی به سایر انواع نرخ های همسو را دارد.
راه اندازی بازار مبادله ای بخشی از برنامه واکنش سریع بانک مرکزی در قالب نهادسازی مالی و مقررات گذاری جدید برای انسجام در مدیریت تکانه های ارزی است که منجر به تمرکز در بازار ارز می شود.
این اقدام بخشی از بسته سیاست ارزی جدید بانک مرکزی است که باعث می شود، در ابعاد کلان در قالب این بازار هم بخش عرضه و هم بخش تقاضای بازار مورد توجه قرار گیرد. بدیهی است که با توجه به اینکه دستگاه ها و نهادهای مختلف در تخصیص ردیف های ارزی مشارکت دارند، وجود یک رویکرد جمع گرا برای اجرای مدیریت تقاضای واقعی ارز، امری الزامی است.
بنابراین بازار مبادله ای، با توجه به مقررات موجود، به درخواستهای واقعی تخصیص ارز پاسخ خواهد گفت که این خود باعث می شود که طیف عموم افراد جامعه، بدور از وجود رانت، امتیاز و ارزپاشی، بتوانند برحسب «ارجاعات قانونی»، نیازهای خود را تامین کنند.
احکام جدید فرزین در بانک مرکزی
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در احکامی جداگانه آقای فرشاد محمدپور را به سمت معاون توسعه مدیریت و منابع و خانم یکتا اشرفی را به عنوان سرپرست مدیریت کل حوزه هیات عامل بانک مرکزی منصوب کرد.
فرزین همچنین ضمن تقدیر و تشکر از خدمات مستشار در معاونت توسعه مدیریت و منابع و آقای زادبوم در مدیریت کل حوزه هیات عامل، ایشان را به عنوان مشاوران رئیسکل بانک مرکزی منصوب کرد.
انتشار گواهی سپرده دو ساله خزانه زرین سپهر بانک صادرات
گواهی سپرده سکه خزانه زرین سپهر این بانک با نام «تمام سکه طرح جدید ٠٣١٠ صادرات» و نماد «سکه٠٣١٠پ٠٤» از روز شنبه ٢٤ دیماه در بورس کالا گشایش یافته و آماده انجام معامله است.
بر اساس اطلاعیه اعلام شده، کالای قابل پذیرش در خزانه، سکه طلای تمام بهار آزادی طرح جدید تصویر امام (ره) با وزن ٨.١٣٣ گرم و عیار ٩٠٠ در هزار، ضرب سال ١٣٨٦ است.
حداکثر زمان نگهداری کالا در خزانه تا تاریخ ١٥ بهمن ماه ١٤٠٣بوده و تاریخ انقضای اعتبار گواهی سپرده کالایی و آخرین روز معاملاتی نماد ایجاد شده ٣٠ دی ماه ١٤٠٣ است و پس از آن معاملات نماد برای فرآیند تحویل و تسویه حساب با انبار متوقف میشود.