
به گزارش پایگاه خبری دانا معصومه نجفی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت ۴۴ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی و یاد و خاطره امام راحل و شهدای انقلاب، با مروری بر دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: روح فرمایشات حضرت امام (ره)، واژه عدالت بود. نرخ پوشش دوره ابتدایی در سال ۵۷، ۵۷.۵۰ بوده که در سال تحصیلی گذشته به ۹۷.۷۵ رسیده و با توجه به ثبتنام و جذب بازماندگان میتوانیم بگوییم به ۹۸ درصد رسیده و شاهد رشد ۴۰ درصدی هستیم.
وی افزود: نسبت دختران بهکل دانش آموزان دوره ابتدایی ۴۰.۱۵ بوده که اکنون به ۴۸.۳۱ رسیده است. همچنین نسبت دختران روستایی بهکل ۳۳.۳۰ بوده که اکنون به ۴۸.۳۱ درصد رسیده است و ۱۵ درصد افزایش داشتهایم.
معاون آموزش ابتدایی گفت: افزایش ۱۱۳ درصدی مدارس و افزایش ۱۰۵ درصدی کلاسهای درس در روستاها را نسبت به قبل از انقلاب شاهد هستیم و در شروع سال تحصیلی جاری علیرغم مشکلات تأمین نیروی انسانی، در سال تحصیلی جاری ۳۰۳ و در سال تحصیلی گذشته ۲۳۵ مدرسه با یک دانشآموز داشتیم، همچنین چهار هزار ۷۷۲ مدرسه زیر پنج دانشآموز و ده هزار و ۳۵۷ مدرسه با جمعیت زیر۱۰ دانشآموز داریم.
نجفی ادامه داد: سال ۵۷ یک مدرسه شبانهروزی عشایری داشتیم که اکنون به ۲۴۵ مدرسه رسیده است. سرانه دانشآموز عشایری باید نسبت به دانش آموزان عادی سه برابر باشد که در ماه گذشته برای نخستین بار محقق شد و امیدواریم تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت تربیت در دوره ابتدایی عنوان کرد: رویکرد تربیتی را بهطورجدی مدنظر داریم. یکی از اقدامات معرفی مشاهیر و اسطورهها است، در همین راستا و به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی برنامه ویژهای داشتیم و در آذرماه، دههای را مشخص و جشنوارهای با عنوان عهد کودکان دبستانی با حاج قاسم برگزار کردیم. در آن زمان فراخوانی اعلام و دانش آموزان آثارشان را ارائه و پیرامون آن به گفتگو مینشستند.
معاون آموزش ابتدایی افزود: نیازمند جریان سازی و تولید گفتمان در عرصه تربیت هستیم. باید بهصورت جدی به سمت شعار سند تحول بنیادین مبنی بر تربیت تمام ساحتی دانش آموزان حرکت کنیم. باید یک چرخش تحولی در دوره ابتدایی داشته باشیم و از حافظه محوری به سمت تربیت و رویکرد تربیتی دانش آموزان برویم.
نجفی بابیان اینکه برنامه درسی، محور همه فعالیتها است، گفت: دهه۹۰ رویکردها در کتاب درسی تغییر کرد، اما معلمان برای همراهی با رویکردهای جدید آموزش ندیدند و فاصله بین اهداف برنامه درسی با آنچه در مدارس میگذرد، زیاد است. برای توانمندسازی معلم در رویکرد آموزشی باید وضعیت فعلی را بررسی میکردیم. درروند بررسیها، یکی از شاخصها نرخ تکرار پایه است که در دوره ابتدایی ۳ درصد و در پایه اول ابتدایی ۱۰ درصد بود که باید بهطور ویژه به آن توجه کرد.
وی ادامه داد: به دلیل بالا بودن نرخ ترک تحصیل در اول ابتدایی، برنامه ویژهای برای دانش آموزان این پایه بهصورت آزمایشی به اجرا درآمد و با اقتضائاتی که داشتیم ۸۳۰۰ کلاس درس روستایی را در اولویت قراردادیم که ۲۵ درصد کلاسهای اول ابتدایی را شامل میشود.
معاون آموزش ابتدایی با اشاره به اینکه در راستای ارتقای کیفیت آموزش در اول ابتدایی، محتوای خودآموزی برای معلمان دوره اول ابتدایی در قالب بستههای زبانآموزی تهیه و در دورترین نقاط کشور توزیع شده است، اظهار کرد: امیدواریم سال آینده تعداد بیشتری از مدارس را تحت پوشش ببریم.