
به گزارش پایگاه خبری دانا، حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص اینکه آیا زمان اعطای سهام عدالت به جاماندگان تا پایان سال نهایی خواهد شد، گفت:در این زمینه هیئت تطبیق مجلس ایراداتی را گرفته و با ایراد هیئت تطبیق مجلس عملا آیین نامهای که هیئت وزیران تصویب کرده است باید به تصویب شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ برسد، در غیر این صورت امکان تخصیص سهام وجود ندارد.
او افزود: اگر جلسه شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ که از سه قوه در آن عضو هستند (البته امسال تنها یکبار جلسه آنها تشکیل شده است) تا پایان سال تشکیل شود و فرصتی اگر باقی بماند، امکان تخصیص سهام عدالت به جاماندگان وجود دارد.
قربان زاده در خصوص چرایی تاخیر در عملیاتی شدن طرح اعطای سهام عدالت به جاماندگان گفت: ما در تاریخ ۲۲ خرداد امسال پیشنهاد خود را ارائه کردیم و بخشی در دولت، کمیسیونها و نهایت در رفت و برگشت معاونت حقوقی ریاست جمهوری معطل ماند و در آخر نیز در هیئت تطبیق مجلس مورد ایراد واقع شد که همه این موارد سبب تاخیر این روند شده است.
رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: به هر حال اگر شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ تشکیل جلسه دهد و ایراد هیئت تطبیق مجلس رفع شود، امکان تخصیص سهام برای مشمولان کمیته امداد و بهزیستی حدود ۳.۵ میلیون نفر تا پایان امسال وجود دارد.
زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت مشخص شد
حسین قربانزاده در پاسخ به این پرسش که سود سهام عدالت مرحله دوم چه زمانی پرداخت میشود؟ اظهار داشت: سود مرحله دوم سهام عدالت تا پایان امسال واریز میشود، مجموع سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ به مبلغ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان بود که در مرحله اول حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان سود به سهامداران عدالت در اوایل پاییز پرداخت شد و در مرحله دوم هم به همین میزان تا پایان سال جاری به حساب سهامداران عدالت واریز خواهد شد.
وی اضافه کرد: مسؤولیت اصلی جمعآوری و توزیع سود، با شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه است.
* شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ مسوول اختصاص سهام عدالت به بازماندگان دو دهک پایین درآمدی
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این پرسش که سهام عدالت برای بازماندگان از دو دهک پایین درآمدی به چه مرحلهای رسید؟ گفت: بر اساس بند الف تبصره قانون بودجه سال جاری قرار بر این است سهام عدالت به جاماندگان مشمول تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اختصاص یابد که در فاز اول ۳.۵ میلیون نفر شناسایی شده و طی نامهای در ۲۲ خرداد سال جاری به دولت اعلام کردیم.
قربانزاده گفت: دولت هم پیشنویسی تهیه کرده و در هیأت وزیران تصویب شد و این مصوبه رفت و برگشتی با معاونت حقوقی دولت داشت و در ماههای اخیر به تصویب رسید، اما هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، دو ایراد به این مصوبه گرفت که یکی قابل رفع بود.
وی اظهار کرد: ایراد دوم هیأت تطبیق مقررات مهم بود، هیأت اعلام کرده بود که مصوبه دولت برای اختصاص سهام به دو دهک کم درآمد باید در شورای عالی سیاستهای کلی اصل ۴۴ مصوب شود که این شورا هم باید به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود و ما تا آخر سال منتظر ماندهایم تا جلسه شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ برگزار شود و بعید است تا آخر سال جلسات این شورا تشکیل شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی افزود: رئیس شورای اصل ۴۴ رئیسجمهور است و اعضای سه قوه در این شورا حضور دارند و باید در مورد اختصاص سهام عدالت به افراد کم درآمد تصمیمگیری شود.
* در مولدسازی سراغ داراییهای راکد میرویم/ مولدسازی اختلالی در وظایف دستگاهها ایجاد نمیکند
قربانزاده در پاسخ به سوالی دیگر درباره مولدسازی داراییهای دولت گفت: اینها داراییهایی که از آنها استفاده نمیشود و کسی سراغ آن نمیرود، مطابق آئیننامه اجرایی ما سراغ مواردی میرویم که دارایی راکد و بلااستفاده مانده است یا در راستای وظایف سازمان از آن استفاده نمیشود، مثلا مواردی از املاک و داراییهای آموزش و پرورش که تعطیل شدهاند، مدارسی در حاشیه میادین بزرگ شهرها بودهاند که مالکیت آن بر عهده آموزش و پرورش است، اما در راستای عدم ایجاد ترافیک، پلیس راهنمایی و رانندگی تأکید کرده است که باید این مدرسه به جایی دیگر منتقل شود و بنابراین این زمین بلااستفاده مانده است و نیاز به مولدسازی دارد و یا در استانها برخی از املاک در اختیار وزارتخانهها قرار دارد که در راستای وظایف آنها نیست و اگر این زمینها نباشد، هیچ اتفاقی در خدمات و وظایف آنها رخ نمیدهد.
* سهام تو دلی سایپا و ایرانخودرو تا پایان سال واگذار میشود
رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا گفت: دولت در سایپا ۵ درصد و در ایرانخودرو ۱۷ درصد سهام دارد و آنچه که مدنظر است، سهام تو دلی دولت در شرکتهای زیرمجموعه این دو خودروساز است که باید تا آخر سال مطابق تفاهمنامه با وزارت صنعت، این سهام تودلی به صورت بلوکی و از طریق بورس واگذار شود.
وی تأکید کرد: واگذاری سهام دولت به روش بلوکی و یکجا و از طریق بازار سرمایه خواهد بود.
مرحله دوم هوشمندسازی یارانه نان در این شهر کلید خورد
فرماندار رشت با اشاره به آغاز مرحله دوم هوشمند سازی یارانه نان گفت: با هوشمندسازی در اختصاص یارانه نان و ملاک قرار دادن دستگاه پوز نانواییها در گزارش عملکرد پخت و فروش واحدهای خبازی، نانوا معادل نانی که عرضه میکند؛ آرد دریافت خواهد کرد.
حمیدرضا امام پناهی امروز، ۲۴ بهمن ماه در جلسه هماهنگی آغاز مرحله دوم هوشمندسازی یارانه نان که با حضور متصدیان واحدهای نانوایی شهرستان رشت برگزار شد؛ ضمن تشکر از حماسه حضور مردم شهرستان در راهپیمایی دشمنشکن بیست و دوم بهمن ماه، درباره ضرورت تشکیل نشست مشترک با نانوایان، اظهار کرد: با توجه به اهمیت اجرای موفق طرح نانینو و با آغاز مرحله دوم آن در استان گیلان و شهرستان رشت، ضروری بود تا با گفتگوی بی واسطه با متصدیان واحدهای خبازی، استماع نقطهنظرات پیشنهادی، توضیح چگونگی اجرا و همفکری جمعی؛ در راستای اجرای بدون نقض طرح گام برداریم.
فرماندار رشت با اشاره به اینکه طرح هوشمندسازی یارانه نان ملی بوده و به تدریج در تمام کشور به اجرا گذاشته خواهد شد، گفت: با اجرای مرحله دوم نانینو، ضمن شفافسازی در پخت و عرضه و همچنین حفظ حقوق متقابل تولید کننده و مصرف کننده نان؛ از یارانه اختصاص یافته، بهینه و درست استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به آغاز مرحله دوم هوشمند سازی یارانه نان، افزود: با هوشمندسازی در اختصاص یارانه نان و ملاک قرار دادن دستگاه پوز نانواییها در گزارش عملکرد پخت و فروش واحدهای خبازی، نانوا معادل نانی که عرضه میکند؛ آرد دریافت خواهد کرد.
امام پناهی خاطرنشان کرد: دولت با هدف جبران افزایش هزینه نانواییها مانند دستمزد، بیمه، اجاره محل و هزینههای حمل و نقل، مشوق پرداختی به نانواییها را از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد و بر اساس تعداد قرصهای نان فروخته شده در پایان روز کاری افزایش داده است.
وی رضایت مردم از کیفیت و استفاده صحیح از یارانه نان را دو اولویت مهم در طرح هوشمند سازی ذکر کرد و افزود: تراکنش متعارف و موافق با تولید نان، نظر مردم درباره عملکرد واحدها و نظر بازرسان دستگاههای متولی، سه مولفه ارزشیابی واحدهای خبازی خواهد بود.