در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۱۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷
شبکه آب و فاضلاب استان اصفهان که در سال‌های اخیر گسترش و فراگیرتر شد، امسال با هدف ارتقای عملکرد و تامین نیاز اساسی مردم، بالغ بر ۵۰۰ کیلومتر دیگر بهبود و توسعه یافت تا وضعیت تامین مایه حیات برای همگان میسر و جمع آوری و تصفیه فاضلاب با شرایط بهتری انجام شود.

تقی حسن زاده، پایگاه خبری دانا، سرویس انرژی؛ اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب در کشور رابطه مستقیم با سلامت و رفاه جامعه دارد و افزایش گستردگی این طرح‌ها می‌تواند به رضایتمندی شهروندان و روستاییان منجر شود، در طول سال‌های اخیر طرح‌های مرتبط با آب و فاضلاب به ویژه در بخش روستایی با سرعت بیشتری رو به توسعه رفت و بی‌شک می‌توان در آینده نزدیک شاهد تامین آب برای تمامی روستاییان کشور بود، جدا از آن تامین آب آشامیدنی برای شهرها نیز اکنون وضعیت مناسبی دارد اما با همت و تلاش بیشتر می‌توان وضعیت را بهبود بخشید.

در مقایسه و بررسی طرح‌های سال‌های گذشته تاکنون به این نتیجه می‌رسیم که وضعیت آنها در سال ۱۴۰۱ با سرعت فزاینده‌ای رو به توسعه رفته است، بر اساس اعلام مسوولان شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جمع پروژه‌هایی که امسال در بخش آب کشور تعریف شد، ۱۱۹ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بود و برای بخش فاضلاب هم ۱۹۳ پروژه با ۱۱۴ هزار میلیارد تومان تعریف شد.

برای اثربخشی مدیریت تامین و توزیع آب در شهرها و روستاها اجرای هزار و ۹۸۴ پروژه، ۱۴ هزار کیلومتر بازسازی و ارتقای تاسیسات آبی، کاهش هدررفت پنج درصدی، ۱. ۵ میلی‌مترمکعب افزایش توان ذخیره‌سازی آب، افزایش ناوگان آبرسانی سیار به یک‌هزار و پنج دستگاه تانکر، حفر و تجهیز یک‌هزار و ۱۵۰ حلقه چاه و ۶۰۰ مگاوات افزایش توان برق اضطراری در دستور کار امسال متولیان امر بود.

همچنین در زمینه اجرای پروژه‌های ویژه آبرسانی، ۷۱ طرح آبرسانی برای جمعیت ۱۴ میلیون نفر، ۶۷ طرح فاضلاب با جمعیت هفت میلیون و ۲۵۰ هزار نفر، احداث ۵۱ تصفیه‌خانه فاضلاب شهری، اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب به طول دوهزار و ۲۵۰ کیلومتر در نظر گرفته شد.

آنطور که مسوولان وزارت نیرو می‌گویند تعداد تصفیه‌خانه‌ها از ۱۶۶ در شرایط فعلی تا پایان دولت به ۲۰۷ واحد خواهد رسید و ظرفیت تصفیه‌خانه‌های آب از ۱۴. ۴۶ میلی‌مترمکعب در روز به ۱۷. ۲۶ میلی‌مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت.

تعداد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب از ۲۵۶ به ۳۰۷ واحد و ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب از ۵. ۸ به ۶. ۹۶ می‌رسد، همچنین جمعیت تحت پوشش شبکه آب شرب در روستاها به ۸۲ درصد و در نهایت به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید.

در استان اصفهان با وجود تمام معضلات به ویژه در خصوص تامین آب و کمبود شدید منابع آبی طرح‌های مرتبط با آب و فاضلاب به صورت گسترده و فراگیر جلو رفته است؛ طول شبکه توزیع آب این استان اکنون افزون بر ۱۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود، جمعیت زیر پوشش شبکه فاضلاب شهری در استان اصفهان هم اینک بالغ بر ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر برآورد می‌شود، همچنین اکنون انشعابات فاضلاب استان به ۷۴۱ هزار فقره رسیده است.

۳۹ شهر استان اصفهان اکنون دارای انشعاب فاضلاب هستند و طول خطوط انتقال فاضلاب ۵۰۴ کیلومتر رسیده است که این نیز نشان از جهش در بخش از صنعت آب و فاضلاب کشور و استان دارد، یک میلیون و ۴۵۰ هزار انشعاب آب در استان اصفهان، شمار شهرها و روستاهای زیر پوشش آب در این استان به ترتیب به ترتیب یک هزار و یک هزار و ۹ درصد افزایش یافته است.

اکنون چهار تصفیه خانه آب در این خطه با ظرفیت تصفیه بیش از ۱. ۱ میلیون متر مکعب در شبانه روز فعالیت دارد و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۷۸۴ هزار متر مکعب در ثانیه به کار مشغولند.

اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب استان به ترتیب در ۳۵۱ و ۱۴۸ کیلومتر

بر اساس آمار ارائه شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان جمع لوله گذاری مرتبط با آب در سال جاری بیش از ۳۵۱ کیلومتر بوده است که عملکرد خطوط انتقال آب، اصلاح شبکه و توسعه شبکه آب را شامل می‌شود

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی این شرکت همچنین در حوزه فاضلاب، بیش از ۱۴۸ کیلومتر پروژه در رابطه با سامانه‌های مرتبط با این صنعت انجام شده است که به بخش‌های خطوط اصلی، خطوط فرعی، خطوط انتقال و اصلاح شبکه تقسیم‌بندی می‌شود.

 

واگذاری بیش از ۱۸ هزار انشعاب آب در استان اصفهان در سالجاری

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در این ارتباط گفت:در زمینه تامین آب آشامیدنی نگاه عدالت محور در این نهاد وجود دارد تا بتوانیم به دورافتاده‌ترین مناطق و نواحی نیز رسیدگی کنیم.

حسین اکبریان با تاکید بر اجرای طرح‌های مناسب و مفید در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: تعداد انشعاب آب واگذار شده از ابتدای سال تاکنون ۱۸ هزار و ۸۱۱ و تعداد انشعابات فاضلاب واگذار شده ۱۳ هزار و ۵۱ مورد بوده است.

وی اضافه کرد: تامین آب مناطق روستایی و نواحی محروم با قوت با همکاری قرارگاه امام حسن (ع) در حال پیش رفته است و این موضوع برای سال آینده نیز از جمله پروژه‌های اصلی و کلان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خواهد بود.

همچنین مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب اصفهان گفت: آب آشامیدنی در استان چه در مناطق شهری و چه روستایی، سالم و بدون هرگونه عامل بیماری‌زا مانند مواد سمی و شیمیایی مُضر است و آزمایشگاه آب و فاضلاب، سنجش سلامت و کیفیت آب را بطور مستمر و دقیق انجام می‌دهد و در این ارتباط مرکز بهداشت نیز تمام نظارتهای تخصصی را بر عهده دارد.

فعالیت ۴۶ آزمایشگاه آب و فاضلاب در استان ضامن سلامتی مردم

فهیمه امیری افزود: این خطه ۳۳ آزمایشگاه آب و ۱۳ آزمایشگاه فاضلاب را در اختیار دارد که به ترتیب پنج و هشت درصد آزمایشگاه‌های کشور را شامل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز از حتی کوچکترین مورد و مشکل میکروبی یا آلودگی در آب چشم پوشی نخواهد کرد تا آب تحویلی به مردم بطور کامل سالم باشد و سلامت هم استانی‌ها به خطر نیافتد.

ارسال نظر