در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۲۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
قیمت عمده خیار رویال با افزایش ۲۰ درصدی از هر کیلو ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان و پیاز با کاهش ۲۰ درصدی از هر کیلو ۲۰ هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری دانا،قیمت عمده فروشی میوه و سبزیجات در هفته جاری (۲۲ تا ۲۸ اسفند ۱۴۰۱) از سوی میدان مرکزی میوه و تره بار تهران اعلام شد. خرید عید آغاز شده و میوه از اقلامی است که در روز‌های پایانی تهیه می‌شود. به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی اوج خرید میوه مردم روز‌های ۲۷ و ۲۸ اسفند است. چند سالی است در ایران تأمین سیب و پرتقال ایام عید از سوی دولت با قیمت پایین‌تر از بازار انجام می‌شود. امسال دید و بازدید‌های نوروزی پس از حدود ۳ سال قرنطینه با حجم بیشتر بوده و مصادف شدن سوم فروردین ۱۴۰۲ خورشیدی با اول ماه رمضان ۱۴۴۴ قمری دید و بازدید‌ها را به شب نشینی تبدیل می‌کند.

قیمت میوه در هفته جاری نسبت به هفته گذشته تغییراتی داشته و برخی اقلام افزایش و برخی کاهش قیمت داشته‌اند. نرخ عمده پرتقال تامسون شمال از هر کیلو ۲۱ هزار تومان در هفته سوم اسفند با افزایش ۱۹.۰۵ درصدی به ۲۵ هزار تومان در هفته جاری رسیده است. سیب قرمز هم از هر کیلو ۳۵ هزار تومان قیمت عمده فروشی با افزایش ۱۴.۲۹ درصد به ۴۰ هزار تومان رسیده است.

قیمت سبزیجات هم در هفته پایانی اسفند دچار تغییرات شده و خیار با افزایش قیمت و پیاز با کاهش قیمت مواجه بوده است. خیار رویال با افزایش ۲۰ درصدی از هر کیلو قیمت عمده ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان رسیده و نوع گلخانه‌ای آن با افزایش ۱۶.۶۷ از هر کیلو ۲۴ هزار تومان به ۲۸ هزار تومان رسیده است.

پیاز از محصولاتی است که در هفته جاری با کاهش ۲۰ درصدی از هر کیلو ۲۰ هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسیده است (نوع شیری و زرد).

سیب زمینی هم افزایش ۷.۱۴ درصدی را تجربه کرد و از هر کیلو آن در میادین عمده فروشی ۱۴ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

فلفل دلمه رنگی از حواشی بازار سبزیجات است که قیمت آن را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند این در حالی است که قیمت آن در هفته دوم اسفند در میادین عمده فروشی هر کیلو ۷۵ هزار تومان قابل تهیه بود. در بازار میوه‌های فصل هم توت فرنگی از میوه‌های لوکس بوده و هر کیلوی آن ۱۸۰ هزار تومان در میوه فروشی‌های مرکز شهر قابل خرید است.


۱۱۰۰ تُن سیب و پرتقال شب عید اصفهان تامین شد/ توزیع از ۲۵ اسفند


محسن حاج عابدی  با بیان اینکه استان اصفهان بیشترین سهمیه میوه شب عید را داشته که به طور کامل تأمین شده است، اظهار داشت: ۷۰۰ تُن پرتقال تامسون شمال و ۴۰۰ تُن سیب سمیرم با هدف تنظیم بازار برای استان اصفهان در آستانه عید نوروز تأمین شده است.

وی ادامه داد: عرضه میوه شب عید از صبح پنجشنبه ۲۵ اسفند توسط ۱۴۵ مرکز در سطح استان آغاز می‌شود و تا ۱۳ فروردین ادامه خواهد داشت.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان خاطرنشان کرد: میوه شب عید در سطح شهر اصفهان در فروشگاه‌های کوثر، فروشگاه‌های تعاونی مصرف برخی اداره‌ها و اصناف و در شهرستان‌ها در شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاون روستایی در توزیع خواهد شد.

حاج عابدی افزود: میوه شب عید مقرر شده ۱۰ درصد کمتر از قیمت روز خرده فروشی‌ها عرضه شود که با پیگیری‌ها و تمهیداتی که شده قیمت برای مصرف کننده با بیش از ۱۰ درصد تخفیف و کمتر از قیمت روز خرده فروشی‌ها خواهد بود.

وی با بیان اینکه طی روز‌های آتی قیمت نهایی میوه شب عید اعلام خواهد شد، اضافه کرد: امید است بتوانیم میوه مورد نیاز مردم را در قالب تنظیم بازار و با کیفیت مطلوب در ایام نوروز پیش رو تأمین کنیم.


آغاز توزیع میوه تنظیم بازاری در ۱۰ استان از امروز


مرتضی معتمد معاون امور فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی با حضور در برنامه «میز اقتصاد» با اشاره به ذخیره‌سازی حدود ۱۵ هزار تن سیب و پرتقال گفت: میوه‌های ذخیره‌سازی شده واجد تمام مشخصات کیفی استاندارد‌های تنظیم بازاری است و بنا به تشخیص کمیته راهبری استان عرضه آغاز می‌شود.

وی افزود: حدود ۱۰ استان از امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اسفند) توزیع میوه تنظیم بازاری شب عید را آغاز کردند.

معتمد با بیان اینکه قیمت میوه شب عید ۱۰ درصد زیر قیمت میوه مشابه بازار است، تصریح کرد: قیمت‌ها تابع قیمت روز میوه مشابه در بازار هر استان است که توسط کمیته راهبری رصد و قیمت‌گذاری می‌شود به عنوان مثال حداقل قیمت سیب درختی زرد ۲۴ هزار تومان و حداکثر ۲۸ هزار تومان و همچنین قیمت پرتقال تامسون در استان آذربایجان شرقی ۱۴ هزار تومان، استان مازندران ۱۲ هزار تومان و استان تهران ۱۷ هزار تومان تعیین شده است.

حداکثر قیمت سیب قرمز در استان البرز ۲۷ هزار تومان است

عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: از ابتدای آذرماه ۱۶۰۰ تن پرتقال و سیب با قیمت تنظیم بازاری در استان ذخیره شده است.

وی افزود: توزیع میوه تنظیم بازاری شب عید از امروز در ۱۱۰ غرفه شهرداری آغاز شده است.  

بازدار بیان کرد: حداقل قیمت سیب قرمز ۲۰ هزار تومان و حداکثر قیمت ۲۷ هزار تومان و حداقل قیمت پرتقال ۱۴ هزار تومان و حداکثر قیمت ۱۸ هزار تومان تعیین شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تأکید کرد: عرضه سیب و پرتقال تنظیم بازاری شب عید تا پایان فروردین ۱۴۰۲ ادامه دارد.

عرضه ۵۵۰ تن سیب و پرتقال تنظیم بازاری در آذربایجان شرقی

اکبر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در مجموع ۵۵۰ تن سیب و پرتقال (۳۰۰ تن پرتقال و ۲۵۰ تن سیب) در استان آذربایجان شرقی برای شب عید ذخیره‌سازی شده است.

وی افزود: کمیته راهبری استان بر اساس کشف قیمت و عرضه با ۱۰ درصد زیر قیمت بازار، قیمت‌گذاری کرده است به این ترتیب قیمت سیب ۲۴ هزار تومان و پرتقال ۱۴ هزار تومان تعیین شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه عرضه سیب و پرتقال تنظیم بازاری شب عید تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ ادامه دارد، گفت: در ۴۵ نقطه از استان در قالب نمایشگاه‌های عرضه محصولات کشاورزی  علاوه بر عرضه میوه تنظیم بازاری، کالا‌های اساسی دیگر از جمله برنج، شکر، گوشت منجمد و مرغ منجمد هم عرضه می‌شود.

ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار گفت: با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته در استانها، مقرر شد ۲۳ اسفند عرضه آزمایشی و از ۲۶، ۲۷ و ۲۸ اسفند عرضه اصلی و گسترده میوه تنظیم بازاری شب عید آغاز شود.

وی با بیان اینکه قیمت سیب قرمز ۲۰ هزار تومان و سیب زرد ۲۲ هزار تومان نهایی شده است، افزود: هم‌اکنون قیمت پرتقال در میادین میوه و تره‌بار ۱۵ هزار و ۴۰۰ تومان است و در تلاشیم که این قیمت تغییر نکند.

عبدالحسین خلعتی سرپرست تعاون روستایی استان بوشهر گفت: در مجموع مقرر شده ۱۲۰ تن میوه تنظیم بازاری در استان بوشهر توزیع شود.

وی بیان کرد: در استان بوشهر قیمت تنظیم بازاری سیب ۲۹ هزار تومان و پرتقال والنسیای جنوب ۲۷ هزار تومان تعیین شده است.


گوشت گرم گوسفند از استرالیا وارد کشور شد



نخستین محموله گوشت گوسفند گرم وارداتی برای تنظیم بازار داخلی از استرالیا وارد ایران شد؛ واردات این محصول از استرالیا و رومانی ادامه خواهد داشت.

بنابر این گزارش فرهاد آگاهی رئیس انجمن تأمین‌کنندگان فرآورده‌های خام دامی در این ارتباط اظهار داشت: در پی توافقات انجام‌شده با وزارت جهاد کشاورزی، واردکنندگان جدید و باسابقه برای حل مشکل گرانی گوشت و کمک به تنظیم بازار، علاوه بر واردات گوشت از مبادی روسیه، قزاقستان و مغولستان، اقدام به واردات گوشت باکیفیت تازه از کشور‌های رومانی و استرالیا به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشت گوسفندی کرده‌اند.

وی افزود: محموله‌های گوشت باکیفیت از طریق هواپیما و تریلی‌های مجهز یخچال‌دار به‌صورت متعدد و برنامه‌ریزی‌شده به‌سرعت در بازار توزیع می‌شود.

رئیس انجمن تأمین‌کنندگان فرآورده‌های خام دامی همچنین در خصوص میزان واردات گوشت قرمز تصریح کرد: واردات گوشت قرمز تا سه ماه آینده و تا زمانی که قیمت این محصول به تعادل برسد و منطقی شود ادامه خواهد داشت.


بازار مشترک سازمان اقتصادی کوثر افتتاح شد


بازار مشترک کوثر (بامک) عصر امروز با حضور قاضی زاده هاشمی معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی و  مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر  افتتاح شد.

در این بازار محصولات تولیدی سازمان اقتصادی کوثر بنیاد شهید با ۱۰ تا ۳۰ درصد تخفیف به مردم عرضه شود. علاوه بر آن، برای ۱۰۰ هزار خانوار ایثارگر در تهران اینگونه کالا‌ها به قیمت درب کارخانه ارسال خواهد شد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در این اظهار داشت: سامانه‌ای راه‌اندازی شده است که خانواده‌های ایثارگر می‌توانند با ثبت کد ملی خود در آن به این سامانه دسترسی داشته باشند. در آنجا کالا‌های مورد نیاز خود را تعیین می‌کنند و پس از آن به قیمت کارخانه به درب منازل آن‌ها ارسال می‌شود.

فخاری این اقدام را ارج نهادن به ارزش والای خانواده‌ای ایثارگران توصیف کرد و گفت: پیش از این اگرچه خدماتی به این خانواده‌ها داده می‌شد، اما کالا‌های مورد نیاز به درب منازل ارسال نمی‌شد و ما این را یک ضرورت می‌دانیم تا حداقل حرمت و احترام این عزیزانی که مدیونشان هستیم حفظ شود.

فخاری گفت: این اقدام در ابتدا برای یکصدهزار خانوار شهدای و ایثارگران در تهران انجام می‌شود و پس از آن به همه ایثارگران کشور داده خواهد شد. در مرحله سوم تلاش می‌کنیم که این کالا‌ها به عموم مردم کشور به همین روش عرضه شود.

وی افزود: کالا‌ها همه مربوط به شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که شامل محصولات پروتئینی، لبنی، لوازم خانوادگی و عموماً مایحتاج مردم است.

به گفته مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، نرم‌افزار این سامانه در نمایشگاهی که ۲ تا ۵ اسفند در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شد، رونمایی شد، اما بخش فیزیکی آن امروز افتتاح می‌شود.

فخاری توضیح داد: کارت‌هایی به خانواده‌های ایثارگران داده شده و در گام نخست آن‌ها می‌توانند با ورود به سامانه از طریق کیف پول این کارت‌ها نیاز‌های خود را خریداری کنند.

فخاری این اقدام را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: در ۴۴ سال گذشته این کار به تعویق افتاده بود و به نظر می‌رسد برای حفظ حرمت خانواده‌های ایثارگران زودتر از این‌ها باید این کار انجام می‌شد.

 توزیع محصولات تولیدی سازمان اقتصادی کوثر عمومی می‌شود

در ادامه این مراسم، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی اگفت: رویکرد این دوره مدیریت سازمان اقتصادی کوثر با توجه به نگاهی که در خدمت به خانواده شهدا و ایثارگر دارد ستودنی است. دوستان قبلی هم در این باره زحماتی کشیده بودند، اما اینکه اینگونه خانواده‌های ایثارگران ارج نهاده شوند، ارزشمند است.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: این اقدام سازمان اقتصادی کوثر در حقیقت تأثیری در بازار کالا‌ها هم دارد که نتایج تأثیر آن در سفره مردم دیده خواهد شد. اگر این سازمان کالا‌های خود را به قیمت مناسب‌تری به مردم عرضه می‌کند، در واقع می‌تواند قیمت را در بازار پائین بیاورد.

 معاون رئیس‌جمهور گفت: از سازمان اقتصادی کوثر می‌خواهم که این سامانه را بلافاصله در شهر‌های کرج، شهریار و استان‌های اطراف و درنهایت کل کشور اجرایی کند که به لحاظ رعایت عدالت هم ضروری است.

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: در مذاکرات با کارخانه‌ها و تولیدکننده‌ها که عموما توجه ویژه‌ای به خانواده‌های ایثارگران دارند، می‌توان تخفیف گرفت و حتی از معافیت مالیاتی که در برخی کار‌های خیر وجود دارد نیز استفاده کرد و از این طریق کالا‌های ارزان به خانواده‌های ایثارگران عرضه کرد.

در ادامه این مراسم، غلامی مدیرعامل کشت و صنعت شریف‌آباد هم اعلام کرد که به زودی عرضه مستقیم محصولات شرکت‌های تابعه با اولویت جامعه هدف خانواده ایثارگر به فروش می‌رسد و به آن‌ها خدمات‌رسانی انجام خواهد شد.

ارسال نظر