
محمد شیرزاده، پایگاه خبری دانا، سرویس سلامت؛ متخصصان از مدتی قبل، افزایش موارد کرونا در کشور را پیشبینی می کردند. شواهد نشان می دهد این روند افزایشی تا مدتی ادامه یابد، اما فعلا نمیتوانیم بگوییم که موارد بیماری چقدر افزایش مییابد. زیرا قابل پیشبینی نیست.
متخصصان سلامت می گویند در حال حاضر بیشترین سویههایی هم که گزارش میشود، سویههای اُمیکرون است که عموما راههای تنفسی فوقانی یعنی حلق، بینی و گلو را درگیر میکند. به همین دلیل هم، بیماری نسبتا سبکتر است؛ اما سرایتپذیری آن بسیار بیشتر از سویههای قبلی است.
باید توجه داشت از آنجایی که بیماری سبکتر است، خوشبختانه میزان مرگومیر و بستری کمتر است. البته از آنجایی که تعداد موارد ابتلا افزایش مییابد، به تبع آن میزان مراجعین به بیمارستانها هم افزایش مییابد و برخی مبتلایان به دلیل ابتلا به بیماریهای زمینهای و داشتن عوامل خطر بدحال شده و به بستری نیاز پیدا میکنند.
شناسایی ۸۴۵ بیمار جدید کرونایی و فوت ۱۸ نفر در کشور
در شبانه روز گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۴۲۸ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۹۱۶ نفر رسید.
در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۵ هزار و ۷۲ رسید. تا کنون ۷ میلیون ۳۴۲ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۵۲۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.تا کنون ۵۵ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۹۸۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۱۰ شهرستان وضعیت قرمز، ۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۹۸ شهر در وضعیت زرد و ۲۰۷ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
توصیههای وزارت بهداشت برای مبتلایان به کرونا در عید نوروز
نکته قابل توجه این است که باید بدانیم که کرونا هنوز تمام نشده است و نمیتوان گفت که کرونا به سادگی از زندگیمان حدف میشود. بنابراین باید یاد بگیریم که مانند آنفلوآنزا و بسیاری از بیماریهای دیگر با آن زندگی کنیم.
حالا وزارت بهداشت توصیه کرده که افرادی که علائمی مانند گلودرد، سرفه، تب، بدن درد، آبریزش بینی و... دارند، حتما در منزل بمانند و تا پنج روز بعد از رفع علائم حاد مانند تب و آبریزش بینی از قرنطینه و منزل خارج نشوند.
در عین حال افراد علامتدار در منزل از مایعات گرم، دمنوشهای مختلفی که در طب سنتی وجود دارد، استفاده کنند تا علائمشان بهبود یابد.
لازم به ذکر است این اقدام دو خاصیت دارد؛ اولا باعث میشود که انتقال ویروس بسیار کاهش یابد. زیرا بیشترین انتقال ویروس را افراد علامتدار انجام میدهند و دومین خاصیت ماندن در خانه هم این است که استراحت در منزل میتواند به سرعت بهبود علائم و بهبود بیماری کمک زیادی کند.
از دست دادن و روبوسی در مهمانی ها بپرهیزید
برای کنترل روند شیوع بیماری در مهمانیها و دید و بازدیدهای نوروزی، از دست دادن و روبوسی بپرهیزیم. زیرا دست دادن و روبوسی میتواند بیماری را منتقل میکند. باید توجه کرد که همان دور هم بودن کفایت میکند و بهتر است که دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم.
تزریق دُزهای یادآور واکسن کرونا را فراموش نکنید
در این روزها و برای ایمن شدن بدن در برابر ویروس کرونا، توصیه می شود نوبتهای یادآور واکسن یعنی دُزهای سوم و چهارم تزریق شوند؛ به ویژه افرادی که به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، انواع سرطان و... مبتلا هستند یا پیوند عضو انجام دادهاند، حتما نوبتهای یادآور خود را تزریق کنند. خیلی هم تفاوتی ندارد که چه واکسنی تزریق میکنند، اما به هر حال بهتر است که دُزهای یادآورشان را تزریق کنند.
همچنین متخصصان توصیه می کنند که شهروندان به ویژه در فضاهای بسته و جاهایی که ازدحام زیادی وجود دارد، مانند اتوبوس، مترو و... حتما ماسک بزنند. زیرا ماسک هنوز هم وسیله موثری برای جلوگیری از انتقال کرونا محسوب میشود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
بر اساس اعلام وزارت بهداشت افرادی که در سنین ۱۵ تا ۶۰ سال بوده و بیماری زمینهای ندارند، در هنگام مواجهه با سویه جدید کرونا برایشان مشکلی ایجاد نمیشود و بیماری به صورت سرماخوردگی برطرف میشود و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی و پزشک وجود ندارد.
اما اگر علائم شدیدی مانند تنگی نفس، حال عمومی بد، سرفه شدید یا تب و لرز بالا و... در بیماران ایجاد شد، باید به پزشک مراجعه کنند. در عین حال کسانیکه به بیماری زمینهای مبتلا هستند و زنان باردار، حتما باید در صورت ابتلا به کرونا و داشتن علامت، به پزشک مراجعه کرده و ویزیت شوند.
باید دقت داشت از آنجایی که کرونا یک بیماری ویروسی است، نیازی به استفاده از آنتیبیوتیک وجود ندارد. بنابراین مردم سرخود آنتیبیوتیک مصرف نکنند و از پزشکان هم درخواست تجویز آنتیبیوتیک نکنند. زیرا نهتنها فایده ندارد؛ بلکه مصرف بیرویه آن ضرر هم دارد و منجر به بروز مقاومت میکروبی میشود.