در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۳۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۴
همه ما باید بدانیم دوران نوجوانی ممکن است مشکلاتی را برای خانواده و خود نوجوان به وجود بیاورد که این مشکلات بخاطر تغییراتی در زمینه های زیست شناختی، روان شناختی و اجتماعی می باشد. یکی از این مشکلات انواع انحرافاتی است که نوجوان ممکن است با آن مواجه شود.

محمد شیرزاده، پایگاه خبری دانا، سرویس سبک زندگی؛ امروزه عوامل و علل انحراف، گمراهی و فساد اخلاقی فرزندان ما به شکل غیرقابل تصوری فزونی یافته است. ما امروز با واقعیت تلخی مواجه هستیم، جوانان جامعة عصر حاضر مادر منجلابی از گناه و فساد دست و پا می‌زنند، جاذبه‌های کاذب بر ذهن و روح آنان مستولی شده و عوامل انحراف از هر سوی آنان را احاطه کرده است.

والدین برای مقابله با این نابسامانی باید دید روشنی از این علل و عوامل داشته باشند و در ارتباط با فرزندان خود احساس مسؤولیت نمایند تا بتوانند با احساس تعهد و شناخت صحیح از این فاجعه دوران معاصر پیشگیری کنند، در غیر اینصورت نسل امروز دچار تبهکاری و گمراهی روز افزونی خواهد شد.

سرچشمه ی تمام این مشکلات تغییرات هورمونی میباشد که اگر بتوانیم آن را بشناسیم به درستی میتوانیم جلوی این مشکلات را بگیریم ، پس با ما همراه باشید؛ بحرانی ترین دوران زندگی هر انسانی دوران نوجوانی و جوانی میباشد، کودک کم کم از دوران کودکی اش خارج شده و پا به دوران و مرحله جدیدی از زندگی میگذارد.

حال ممکن است در دوران نوجوانی دچار تغییراتی از نظر شخصیت و فیزیولوژیکی بشود که دراینجا نیاز دارد که مورد حمایت قرار بگیرد تا بتواند به درستی این مرحله را نیز پشت سر بگذارد. برخی نوجوانان نیز در این دوره ممکن است دچار انحرافات نوجوانی شوند که باید هرکدام از این عوامل را بشناسیم تا بهتر با آن برخورد کنیم.

آشنایی با برخی بحران های دوران نوجوانی

- برخی از بحران های دوران نوجوانی به خودی خود حل میشوند آن هم بدون کمک خانواده ی نوجوان.

- برخی بحران ها نیز ، خود را با اختلال روانی و بیماری های روانی در فرد بروز میدهد که مسلما نیاز به کمک و حمایت خانواده دارد.

- بحران های دیگری هم هستند که اگر به آن ها توجه نشود به مرور به مشکلات بزرگتری تبدیل می شوند مانند : شرایط تربیتی نامناسب ، عدم توجه به نیاز های نوجوان و ...

 دوران نوجوانی دوران بسیار حساسی میباشد که نوجوان به توجه بسیاری از سوی خانواده خود نیاز دارد ، تا به او کمک کنند که نیازهایش را برطرف کند و به آنها توجه بشود.

انتخاب هایی که نوجوان دراین دوره انجام می دهد بسیار در آینده او تاثیر گذار است ، اگر تصمیم درستی بگیرد در آینده به پیشرفت او منجر می شود.

انحرافات جنسی در جوانان معلی که باید به ان توجه ویژه داشت

از معضلاتی که در جوامع بشری کم و بیش وجود دارد پدیده انحرافات جنسی در نسل جوان است. انحراف جنسی به رفتارهای جنسی مغایر با معیارهای مورد قبول جامعه، قانون و شرع گفته می شود. گر چه غریزه جنسی یک خواسته و نیاز طبیعی بشر و جزیی از سرشت و نیاز روانی اوست اما روش صحیح و عقلانی آن است که از مسیر طبیعی و با تکیه بر آموزه های وحیانی و کلام معصومان(علیهم السلام) برآورده و ارضا شود.

البته روانشناسان در خصوص تعریف انحرافات جنسی و راه حل آنها دیدگاه هایی دارند که بعضاً با نظر اسلام مغایر بوده و از غنای لازم برخوردار نیستند. در این پژوهش به روش توصیفی، علل انحرافات جنسی در سه حیطه فردی، خانوادگی و اجتماعی و نیز ضررهای جسمی، روحی، روانی و اخلاقی آن مورد بررسی قرارگرفته است.

سپس راهکارهایی برگرفته از آموزه های وحیانی و کلام اهلبیت(علیهم السلام) برای مقابله با انحرافات جنسی و پیشگیری از آن ارائه شده اند. عناوین مهم این پژوهش عبارت اند از مباحث پیشنیاز پیرامون مسائل جنسی، بررسی زمینه ها و عوامل انحرافات جنسی و راه های پیشگیری از انحرافات جنسی. در بخشی از نتایج این تحقیق آمده است: ایجاد خانواده سالم بر اساس توصیه های اسلام و تربیت جنسی صحیح کودک توسط خانواده مهمترین نقش را در پیشگیری دارد.

جامعه و افراد آن نیز در پیشگیری از انحرافات جنسی جوانان نقش بسزایی دارند. آگاهی بخشی به والدین و جوانان در مسائل جنسی و آشنا کردن آنها با پیامدها و مضرّات آن، رعایت حجاب و عفاف در محیط جامعه و تأثیر آن در بهداشت روانی افراد و اجتماع و پر کردن اوقات فراغت جوانان از جمله راه های مقابله با انحرافات جنسی است.

با انحرافات دوران نوجوانی چگونه مقابله کنیم؟

1. شناخت شخصیت نوجوان

پدر و مادر باید اخلاق و ویژگی های فرزندشان را بشناسند تا بتوانند به درستی با آنها رابطه برقرار کنند اگر که به این شناخت نرسند مسلما روابط تیره ای را بین خود و فرزندشان خواهند ساخت.

2. نادیده گرفتن

نوجوانمان را نادیده نگیریم و سعی کنیم مشکلات او را بزرگ جلوه ندهیم و مدام اورا باز خواست نکنیم.

 به او لقب ترسو ندهیم تا بعد ها درجامعه با مشکلاتی مواجه نشود

3. به عنوان یک راهنما کنار نوجوانمان باشیم

در مشکلاتی که برای نوجوان پیش می آید بیشتر از نظرات خودش استفاده کنید و با لحن دستوری با او صحبت نکنید ؛ مانند یک دوست با رفتاری محبت آمیز در کنارش باشید و در کارهایش او را یاری کنید.

4. آموزش های مناسب

با برخی از آموزش ها به نوجوان ؛ میتوانیم از بروز بیشتر مشکلات جلوگیری کنیم ، آموزش هایی مانند ؛

- انتخاب دوست .

- چگونگی برخورد با بلوغ ‌.

- برنامه ریزی درسی .

- چگونگی گذراندن اوقات فراغت .

5. تشکیل اعتماد

پدر و مادر باید تلاش کنند که نوجوان به آنها اعتماد کند و این اعتماد هرگز از بین نرود.

اگر هم اعتماد نوجوان نسبت به خانواده اش کمرنگ شد ، پدر و مادر حتما باید از یک مشاور یا روانشناس آنلاین برای این مشکل کمک بگیرند.

6. داشتن ارتباط کلامی

برخی خانواده ها فقط به فکر کار و درآمد هستند و زمانی را برای داشتن ارتباط کلامی با فرزندانشان خالی نمیکنند ، این کاملا اشتباه است ، زیرا داشتن ارتباط کلامی باعث به وجود آمدن ارتباط عاطفی در بین اعضای خانواده میشود.

ارسال نظر